Avid code 2013 cieknie
Avid code 2013 cieknie
Witam mam problem. Problem istnieje w tylnym heblu lubię mieć hamulec ustawiony, że dość szybko łapie,dlatego podczas przelewania daję między klocki cieńszą blaszkę niż tarcza. I problem się pojawił kiedy to chciałem rozsunąć klocki po przelaniu, aby weszły na tarczę z pod klamki wylatywał mi płyn- podejrzewam uszczelkę w klamce -czy się mylę?i.Jeśli ktoś wie jak mi pomóc rozwiązać problem proszę o poradę.
bartson
Te hamulce powinno się odpowietrzać (wyrównać ciśnienie) gdy klocki są rozepchane klinem który jest od tarczy grubszy.
W innym przypadku przecierają się membrany (szczególnie gdy nie są nasmarowane lub brudne - po stronie suchej).
Membrana dostaje po dupie dopiero po konkretnym zagrzaniu hamulca.
W rowerach gdzie hamulce są wiecznie zimne można odpowietrzać na tarczy.
bartson, jak się raz polało to bym nie był optymistą...
Zagrzej hebel (zacisk) i dopiero szukaj wycieku. Bez wychodzenia z domu dobrą górę można zastąpić suszarką do włosów/opalarką....
W innym przypadku przecierają się membrany (szczególnie gdy nie są nasmarowane lub brudne - po stronie suchej).
Membrana dostaje po dupie dopiero po konkretnym zagrzaniu hamulca.
W rowerach gdzie hamulce są wiecznie zimne można odpowietrzać na tarczy.
bartson, jak się raz polało to bym nie był optymistą...

Zagrzej hebel (zacisk) i dopiero szukaj wycieku. Bez wychodzenia z domu dobrą górę można zastąpić suszarką do włosów/opalarką....