[Marzocchi 888 RC] Twardy na dziurach
[Marzocchi 888 RC] Twardy na dziurach
Witam. Mam następujące pytanie. Gdy jadę po dziurach mój amor robi się dosyć twardy. Występuje to np. przy jeździe po kamieniach lub korzeniach. Mocno trzepie kierownicą a to w końcu 200mm więc powinien dawać radę. Wygląda to jak za duża kompresja tylko tu nie ma reg. komresji. Tłumienie jest ok. Chyba że tylko mi się wydaje? Spróbować zmienić naprężenie wstępne? Pozdrawiam PS. dodam że jak stanę w miejscu to sag wynosi jakieś 30mm i amorek nie jest jakieś twardy tylko raczej miękki.
-
- Kontakt:
Re: [Marzocchi 888 RC] Twardy na dziurach
Skoro to jest 888 RC to jak najbardziej masz regulację kompresji - zacznij od znalezienia tego pokrętłaMartinos pisze:. Wygląda to jak za duża kompresja tylko tu nie ma reg. komresji..

końca skoku, a z opisanych doświadczeń wygląda jakby miał za dużo hsc - choć RC-ki nie mają wiele żadnej kompresjiwrapped79 pisze:Skoro to jest 888 RC to jak najbardziej masz regulację kompresji - zacznij od znalezienia tego pokrętłaMartinos pisze:. Wygląda to jak za duża kompresja tylko tu nie ma reg. komresji... Kolejne pytanie się nasuwa - kiedy był ostatnio robiony serwis ?

Końca skoku? Mi kompresja w RC działa od samego początku, przez cały skok.MUSZEL pisze:końca skoku, a z opisanych doświadczeń wygląda jakby miał za dużo hsc - choć RC-ki nie mają wiele żadnej kompresjiwrapped79 pisze:Skoro to jest 888 RC to jak najbardziej masz regulację kompresji - zacznij od znalezienia tego pokrętłaMartinos pisze:. Wygląda to jak za duża kompresja tylko tu nie ma reg. komresji... Kolejne pytanie się nasuwa - kiedy był ostatnio robiony serwis ?
Może ma zły olej wlany albo o niewłaściwej gęstości?
Big Hit + 888 RC 2004r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Fondriest Status-X 1996r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Fondriest Status-X 1996r.
MUSZEL mają - nawet producent o tym informujeMUSZEL pisze:końca skoku, a z opisanych doświadczeń wygląda jakby miał za dużo hsc - choć RC-ki nie mają wiele żadnej kompresjiwrapped79 pisze:Skoro to jest 888 RC to jak najbardziej masz regulację kompresji - zacznij od znalezienia tego pokrętłaMartinos pisze:. Wygląda to jak za duża kompresja tylko tu nie ma reg. komresji... Kolejne pytanie się nasuwa - kiedy był ostatnio robiony serwis ?

Więc ja nadal twierdzę że albo źle skręcona kompresja ( którą należy odnaleźć

PZDR