Siema wszystkim,
Po dzisiejszym serwisowaniu dowiedziałem się, że potrzebna jest wymiana łożysk przy korbie, tylnej piaście, oraz przy amorze bo się buja na boki. Dodatkowo przydałoby się wymienić łańcuch oraz zębatki tylne. Z tymi dwiema ostatnimi rzeczami raczej problemu nie będzie, chociaż będę wdzięczny za podanie jakiś fajnych i wytrzymałych modeli. Natomiast najbardziej interesuje mnie, gdzie mogę dostać takie łożyska? Nie chodzi mi tu o odpowiedź "W sklepie z łożyskami" bo tyle to ja wiem. W Probike we Wrocławiu powiedzieli mi że komplet do Kony do wydatek rzędu 300-400 zł, natomiast lepiej rozebrać rower i pomierzyć wszystko (podkładki itd, itp) i kupić właśnie w sklepie z łożyskami, bo będzie taniej i lepiej. Stąd moje pytanie czy ktoś zna te wymiary bądź dokładne modele, ew. wie gdzie dostać gotowy komplet z Kony?
Łożyska do Kona Stinky 2007
na wszystkich łożyskach masz odpowiednie oznaczenia. wystarczy odkręcić śruby,ewentualnie wymontować wahacz. bez wydłubywania łożysk odczytasz wszystkie znaki.
w w konie nie ma żadnych cudaków,więc wszystkie łożyska dostaniesz nawet w średnio zaopatrzonym sklepie lub na allegro. na dobrym setupie łozyskowym to wydatek około 140/170pln za cały komplet. po taniości to zmieścisz się w stówce.
w w konie nie ma żadnych cudaków,więc wszystkie łożyska dostaniesz nawet w średnio zaopatrzonym sklepie lub na allegro. na dobrym setupie łozyskowym to wydatek około 140/170pln za cały komplet. po taniości to zmieścisz się w stówce.
-
- Kontakt:
Super! Panowie wielkie dzięki za pomoc
Chcę już jeździć, a to mnie mocno blokuje, jeszcze wczoraj kolano rozwaliłem i nie mam wogóle czucia.
StinkySanta daj znać jak Twój bike się będzie spisywał po wymianie.
Pewnie do końca lipca zrobię to na własną rękę, bo jakoś we Wrocławiu nie palą się zbytnio do przeserwisowania mi tego.

StinkySanta daj znać jak Twój bike się będzie spisywał po wymianie.
Pewnie do końca lipca zrobię to na własną rękę, bo jakoś we Wrocławiu nie palą się zbytnio do przeserwisowania mi tego.