Problem z tylną przerzutką
-
- Kontakt:
Problem z tylną przerzutką
Witam otóż mam problem od dłuższego czasu borykam się z 1 i tym samem problemem,Kupiłem używany rower do fr na początku było wszystko dobrze lecz po pewnym czasie tylnia przerzutka zaczęła wariować tzn. po ostatnim skoku z maluśkiej hopki zerwał mi się zawias trzymający przerzutkę i niszcząc szprychę ponieważ łańcuch wpadł po miedzy kasetę a szprychę. Zawiozłem rower do serwisu tam koleś zamontował mi nowy uchwyt i wymienił szprychę powiedział że przerzutka jest w dobrym stanie tydzień potem znowu to samo i kolejna szprycha do wymiany. Ogółem problem jest taki że jak skacze czy jeżdżę szybko bo dziurach to przerzutka chodzi razem ze mną tzn. jak skacze to ona podnosi się sama z siebie do góry bo czym z całej siły wali w dół. Oto zdjęcie niestety jakość jest fatalna ale co nieco można tam zobaczyć. Proszę o szybką odpowiedź z góry dziękuje 

- Załączniki
-
- Zdjęcie 3 (2014-06-20 22-19).png (72.76 KiB) Przejrzano 1502 razy
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- moderator
- Kontakt:
Re:
Sam shadow nic Ci nie da bo shadow to tylko to że przerzutka nie wystaję znacząco po za ramę. Shadow Plus to shadow + sprzęgło.boogiel pisze:Musisz zmienić przerzutkę na taką, ktora ma system shadow (shimano)
A ze sprzęgłem tylko 10 rz. więc droga zabawa
Trek Session Park
www.pinkbike.com/photo/12075880/
www.pinkbike.com/photo/12075880/
-
- Kontakt:
-
- moderator
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Wiedz co mam zrobić bo znowu mi się stało to co ostatnio i mam już dość ponieważ znowu muszę wymieniać szprychę koło wycentrować i kupić kolejny uchwyt, który trzyma mi przerzutkę ;/. Chyba że to faktycznie nie jest wina tej przerzutki bo zauważyłem że jak jadę na 1,2,3 to mi się tak właśnie dzieję bo samo to że przerzutka się tak zachowuje to mi nie przeszkadza tylko to że muszę wydawać za sam uchwyt 110 zł ;/, wracając do tego co pisałem wcześniej nie wiem czy to przez to ale doszedłem do tego jak sprawdzałem odległość pomiędzy kasetą a szprychami wkładając tam łańcuch i ku mojemu zdziwieniu łańcuch wszedł do połowy i jeszcze miał luz. Czy może być przez to że za kasetę wchodzi mi łańcuch czy to tak musi być (kaseta 8 biegowa Shimano) próbowałem ją ściągnąć bo myślałem że jest nie dokręcona i tutaj znowu *dupa* zniszczyłem sobie tylko własnej roboty przyrząd do ściągania kaset/ wolnobiegów i pojechałem z tym kołem do specjalisty i co jest najśmieszniejsze męczył się nad nią godzinę i stwierdził że trzeba będzie ją ciąć. Proszę o szybką odpowiedz czy to przez tą przestrzeń pomiędzy kasetą czy to przez przerzutkę .
Pozdrawiam
Pozdrawiam

-
- Kontakt: