Shiver SC
Shiver SC
Cze, co myślicie o tym amorze ??? Szczególnie interesuje mnie rocznik 05 http://www.gregorio.pl/index.php?strona ... 0e0e425a50
lub 04
http://www.gregorio.pl/index.php?strona ... 0e0e425a50
A i jeszcze jedno. Czy w takich amorkach (up-side-down) latwiej rysują sie golenie ???
Który z tych modeli bylby lepszy do streeta, model 04 ma 120mm a 05 100mm, teraz mam Dj III z 130mm, będzie duża różnica jak przesiadl bym sie na 100mm?? dzięki za odpowiedzi. :-)
lub 04
http://www.gregorio.pl/index.php?strona ... 0e0e425a50
A i jeszcze jedno. Czy w takich amorkach (up-side-down) latwiej rysują sie golenie ???
Który z tych modeli bylby lepszy do streeta, model 04 ma 120mm a 05 100mm, teraz mam Dj III z 130mm, będzie duża różnica jak przesiadl bym sie na 100mm?? dzięki za odpowiedzi. :-)
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=2332
05 bo bbedzie sztywniejszy wkoncu 20mm skoku mniej ale i tak jakbys chcial na jakies korzenie kamulce czy mocniej zachamowac to ci sam bedzie skrecal
no ale na streecie korzeni brak i kamulcy wiec moze dawac rade
ale poszukaj na allegro taniej a nie gregorio albo ze stanow sprowadz bo za takiego amora 2400 bym nie dal
no ale na streecie korzeni brak i kamulcy wiec moze dawac rade
ale poszukaj na allegro taniej a nie gregorio albo ze stanow sprowadz bo za takiego amora 2400 bym nie dal
teh_pwnerer
Siemka!!
Uuu... strasznie To wyrafinowane jak do STREET! Chyba, że po prostu zachorowałeś na up side down i czego innego mieć nie możesz! :)
Ze swojej strony mogę Ci powiedzieć, że w Shiverach za tłumienie odpowiadają tłumiki HSCV czy jakoś tak. I to naprawdę chodzi. Wiem, bo mój amor to Z.1 FR QR 20 2002 a Shiver ma taki sam system tłumienia. Nie jeździłem jeszcze na równie dobrym amorze z jedną półką. :) Subiektywne zdanie!!
Druga sprawa to QR20... jak spróbowałem co to sztywna oś to już innej nigdy nie będę miał. :) Teraz to naprawdę sztywne koło!!
Moja teoria Z.1 FR = Shiver SC tylko na odwyrtkę!! :)
Podsumowując: jeżeli masz tyle kasy na amor to napewno będziesz z niego zadowolony.
Pozdro. ML.
Uuu... strasznie To wyrafinowane jak do STREET! Chyba, że po prostu zachorowałeś na up side down i czego innego mieć nie możesz! :)
Ze swojej strony mogę Ci powiedzieć, że w Shiverach za tłumienie odpowiadają tłumiki HSCV czy jakoś tak. I to naprawdę chodzi. Wiem, bo mój amor to Z.1 FR QR 20 2002 a Shiver ma taki sam system tłumienia. Nie jeździłem jeszcze na równie dobrym amorze z jedną półką. :) Subiektywne zdanie!!
Druga sprawa to QR20... jak spróbowałem co to sztywna oś to już innej nigdy nie będę miał. :) Teraz to naprawdę sztywne koło!!
Moja teoria Z.1 FR = Shiver SC tylko na odwyrtkę!! :)
Podsumowując: jeżeli masz tyle kasy na amor to napewno będziesz z niego zadowolony.
Pozdro. ML.
...24"...
Kurde, nie wiem! :/ Nigdy nie jeździłem na Shiverze... kumpel ma Dorado SC ale też nie wiem jaka guma tam wchodzi! :/
A co do goleni, to wydaje mi się (ale tylko wydaje), że powinny się mniej rysować. Bo np. podkowa w moim amorze to jest troche obita od kamieni, które "klinuja się w bierzniku" opony i później JEB w amora!! Wydaje mi się, że nie będzie z tym problemu przy up side down... ale jeździłem więc nie wiem jak to do końca jest! :)
Pzdr, ML.
A co do goleni, to wydaje mi się (ale tylko wydaje), że powinny się mniej rysować. Bo np. podkowa w moim amorze to jest troche obita od kamieni, które "klinuja się w bierzniku" opony i później JEB w amora!! Wydaje mi się, że nie będzie z tym problemu przy up side down... ale jeździłem więc nie wiem jak to do końca jest! :)
Pzdr, ML.
...24"...
-
- Kontakt:
-
- Lokalizacja: Wszechswiat-->Ziemia-->Europa-->Polska-->Zabrze-->Makoszowy
- Kontakt:
Eh co wy dupcycie ze z1fr=shiver (tylko naodwrot)...
To nieprawda ja jezdzilem na shiverze i wielu innych marcokach :)... i [powiem tak... moglem sobie kiedys go kupic/....lecz zmienilem zdanie po tym jak zobaczylem jaka toto ma sztywnosc...
W tradycyjnym amorze masz 3 miejsca ktore wplywaja na sztywnosc boczna amora oske...korone i booster.
W USD masz tylko 2 oske i korone :/... no i wlansie ja powiem tak ze shiver 120mm skoku za bardzo skreca :)... jak hamowalem moim hayesem 8 cali. Prace ma wysmienita... jeszcez nawet lepsza niz z1fr chociaz to te samo tlumienie a to dlatego ze w usd element poruszajacy sie ma nizsza mase :P orza to ze olej splywa na uszczelki(zgodnie z przyciagani9em ziemskim :P).
NO i do jeszcze... hem no ja powiem tak ze postawiłem na wyzsza sztywnosc ... w moim przypadku mam Psyloka qr20- bo jednak sztywna os to sztywna os :).
Pozdrawiam jak cos to pytajcie :).. bo jestem dzis cos troszke zakrecony i moze nieskladnie pisze, ale chcialem wyrazic swoja opinie
To nieprawda ja jezdzilem na shiverze i wielu innych marcokach :)... i [powiem tak... moglem sobie kiedys go kupic/....lecz zmienilem zdanie po tym jak zobaczylem jaka toto ma sztywnosc...
W tradycyjnym amorze masz 3 miejsca ktore wplywaja na sztywnosc boczna amora oske...korone i booster.
W USD masz tylko 2 oske i korone :/... no i wlansie ja powiem tak ze shiver 120mm skoku za bardzo skreca :)... jak hamowalem moim hayesem 8 cali. Prace ma wysmienita... jeszcez nawet lepsza niz z1fr chociaz to te samo tlumienie a to dlatego ze w usd element poruszajacy sie ma nizsza mase :P orza to ze olej splywa na uszczelki(zgodnie z przyciagani9em ziemskim :P).
NO i do jeszcze... hem no ja powiem tak ze postawiłem na wyzsza sztywnosc ... w moim przypadku mam Psyloka qr20- bo jednak sztywna os to sztywna os :).
Pozdrawiam jak cos to pytajcie :).. bo jestem dzis cos troszke zakrecony i moze nieskladnie pisze, ale chcialem wyrazic swoja opinie
www.lancomp.pl -> Wszystko do Komputera
Sector, masz pewnie rację co do sztywności amora... też o Tym kiedyś słyszałem, że się gnie, ale nie jeździłem na nim! :/
Zmieniam teorię: Bebechy Z.1 FR = Bebechy Shiver SC tylko na odwyrtkę! Dobra... tu już kwaszę!! :)
Konradek: Twój wybór, Shiver to Shiver... fajnie wygląda przynajmniej! :)
Zmieniam teorię: Bebechy Z.1 FR = Bebechy Shiver SC tylko na odwyrtkę! Dobra... tu już kwaszę!! :)
Konradek: Twój wybór, Shiver to Shiver... fajnie wygląda przynajmniej! :)
...24"...
-
- Lokalizacja: Wszechswiat-->Ziemia-->Europa-->Polska-->Zabrze-->Makoszowy
- Kontakt:
Rigt popieram... Poszukaj sobie z1 fr qr20 To jest dobry wybor... lub jak w moim przypadku Psylo na qr20 - troche lzejszy (to dla mnie byl wyznacznik).
Na z1 fr sl qr20 nie mialem... ale jakbym mial to bym na takim jezdzil :P.
Shiver fajny z wygladu... i z pracy ... ale co do wytrzymalosci to jest Be.....
Na z1 fr sl qr20 nie mialem... ale jakbym mial to bym na takim jezdzil :P.
Shiver fajny z wygladu... i z pracy ... ale co do wytrzymalosci to jest Be.....
www.lancomp.pl -> Wszystko do Komputera
shiver SC - to na maxa mocny amor.ciekawe ilu z was narzekajacych na niego widzialo go na oczy:PPP. mam taki nowy na sprzedaz - rok 2004 - a skoku ma 100. juz nie 120 jak wczesniej - zeby sztywnosc zwiekszyc. bardzo gruba rura sterowa. aha i jeszcze cos - to jedyny jednopolkowy amor marzocchi do ktorego przewodziano dużą tarcze hamulcową 8". to prawda - zajrzyjcie do instrukcji. jesli kogos interesuje moja oferta to piszta: deha@o2.pl - ujezdzalem juz kilka marcoków - ale ten pracuje najpłynniej - 2 tlumiki hscv - i wszystko wiadomo
shiver sc 2004 nowy w pudle za 1500 zł