Jaki kask dla początkującego?

radek161
Kontakt:

Post autor: radek161 »

Ja wydałem więcej na google niż na kask, bo na Naxe 230 a na google 250 :v
Torox1
Kontakt:

Post autor: Torox1 »

Tego nie wiedziałem że gogle muszą być kompatybilne z kaskiem jednak miałem farta i kask nie zakrywa żadnych otworów w goglach dzięki czemu przepływ powietrza przez gogle jest wyczuwalny ale przez sam kask także :)

Ogólnie jestem bardzo zadowolony z tego kasku i z tych gogli :)
misiekmisiu
Kontakt:

Post autor: misiekmisiu »

ja osobiście miałem doczynienia z paroma, kaskami full face więc, mogę się troszkę otwożyć w tym temacie.Osobiście polecam od siebie blue grass'a intox'a kosztuje z tego co mi wiadomo 330zł ale jest pożądny i chroni głowę dla początkującego spokojnie wystarczy, kask nie ma ładnie wygladać tylko chronić głowę, bo głowa jest najważdniejsza potem dopiero kolana,łokcie itd.Ja obecnie jestem przeciwnikiem teori ,,kupie kask za tani hajs byle był" lub ,, kask ma ładnie wyglądać" - kask trzeba najpierw zobaczy jak jest wykonany,założyć na głowę.Czasem jeszcze jak jesteś w sklepie lepiej posłuchać porad sprzedającego.
Pozdrawiam misiekmisiu :).
Torox1
Kontakt:

A co powiesz o 661 Comp 2 Shifted 2014? Mój kolega nie dawno go kupił i wykonanie ma takie samo jak moja Naxa. Z wyglądu też niczym się nie różnią a jest o ponad połowę droższy (350zł a Naxa 200).
Może wyjaśnisz mi czym te 2 kaski się różnią? Bo ja nie widzę różnic :D Wszyscy mówią mi że Naxa jest z plastiku a 661 z włókna szklanego i węglowego ale jednak wolałbym posłuchać opinii osoby która się na tym zna :)
KubaLa
moderator
Kontakt:

Post autor: KubaLa »

Ale Cię w konia robią ;) Oba kaski to jest dokładnie ten sam produkt wypuszczany przez dokładnie tą samą firmę na Tajwanie i następnie brandowany i malowany. Jest to produkt z katalogu i tyle.
Z gówna bata nie ukręcisz.
Torox1
Kontakt:

To dobrze że się nie posłuchałem kolegów i nie wydałem prawie 2 razy tyle na ten sam kask z innym malowaniem :D
Lukasz1PL
Kontakt:

Post autor: Lukasz1PL »

Też mam, polecam. To była jedna z lepszych decyzji odnośnie wyposażenia rowerowego. A pieprzenie, że to jakiś no-name i lepiej dopłacić 500zł do Giro Remedy CF, już mi się znudziło, nie warto słuchać.
Hi 5!
enigma
Kontakt:

Re:

Post autor: enigma »

misiekmisiu pisze:ja osobiście miałem doczynienia z paroma, kaskami full face więc, mogę się troszkę otwożyć w tym temacie.Osobiście polecam od siebie blue grass'a intox'a kosztuje z tego co mi wiadomo 330zł ale jest pożądny i chroni głowę dla początkującego spokojnie wystarczy, kask nie ma ładnie wygladać tylko chronić głowę, bo głowa jest najważdniejsza potem dopiero kolana,łokcie itd.Ja obecnie jestem przeciwnikiem teori ,,kupie kask za tani hajs byle był" lub ,, kask ma ładnie wyglądać" - kask trzeba najpierw zobaczy jak jest wykonany,założyć na głowę.Czasem jeszcze jak jesteś w sklepie lepiej posłuchać porad sprzedającego.
To chyba miałeś do tej pory kontakt z kaskami tylko z niskiej półki bo mam Bluegrassa i nikomu go nie polecę, Cały trzeszczy i jest bardzo kiepsko spasowany. Słaba wentylacja, bo otwory nie są wycięte jak powinny tylko po prostu nawiercone dziurki. Odradzam wszystkim
ODPOWIEDZ