Wolna Dyskusja Użytkowników
Re:
ale żeby wbić igłę trzeba wyjąć plastik zasłaniający imbus i wejście na igłęboogiel pisze:Poczytaj jak się robi stare vanilki bez zaworów (znajdziesz manuale na forum)- wbijasz tam iglę i przez to pompujesz.

Wszystko co mi potrzebne przestudiowałem, lecz plastik pokrzyżował plany.
Plastik jest dość twardy więc nie mam jak wbić coś w niego i podwarzyć.
Myślę aby po prostu nawiercić go delikatnie, aby powstał otwór i wkręcić tam małą głowicę do gwintowania i w taki sposób wyciągnąć, a w miejsce dziury wkręcić małą śrubkę, która to by służyła jako rączka (podobnie jak w meblach).
Chyba, że ktoś ma mniej finezyjny pomysł, chętnie posłucham
Plastik jest dość twardy więc nie mam jak wbić coś w niego i podwarzyć.
Myślę aby po prostu nawiercić go delikatnie, aby powstał otwór i wkręcić tam małą głowicę do gwintowania i w taki sposób wyciągnąć, a w miejsce dziury wkręcić małą śrubkę, która to by służyła jako rączka (podobnie jak w meblach).
Chyba, że ktoś ma mniej finezyjny pomysł, chętnie posłucham

-
- Kontakt:
Re: Re:
No w mojej się udało, dżedayowej też, więc wniosek nasuwa się samMUSZEL pisze:ale żeby wbić igłę trzeba wyjąć plastik zasłaniający imbus i wejście na igłęboogiel pisze:Poczytaj jak się robi stare vanilki bez zaworów (znajdziesz manuale na forum)- wbijasz tam iglę i przez to pompujesz.też z tym kiedyś walczyłem i przegrałem...

Back in black
Chciałem zetrzeć delikatnie kawałek ujebanej ściany i ten kawałek zamalować na nowo..
Pobawię się z rana plakatówkami może coś się uda zrobić.
Jak nie to malowanie...
Swoją drogą, rower za 11.5k
http://katalog.bikeworld.pl/2014/web/pr ... 35843/mons
i HUSSEFELT ?!
Pobawię się z rana plakatówkami może coś się uda zrobić.

Jak nie to malowanie...
Swoją drogą, rower za 11.5k
http://katalog.bikeworld.pl/2014/web/pr ... 35843/mons
i HUSSEFELT ?!
Tłuszcz wyjdzie, zostaw te plakatówki bo nic nie zrobisz. Zajmuję się m.in. remontami i wiem co mówię 
W razie gdyby dalej wychodziło to kup papier ścierny 120-150, trochę białej gładzi szpachlowej i szpachelkę. Plamki delikatnie nawierć, tak, żeby przejść przez gładź i/lub tynk, potem białą zaszpachluj, nadmiar zeszlifuj. Żeby złapało kolor możesz gładź rozrobić z farbą. Nie kupuj taniej farby, bo będziesz malował na zylion razy
Generalnie od 4 zł w górę za litr zaczynają się przyzwoite farby.

W razie gdyby dalej wychodziło to kup papier ścierny 120-150, trochę białej gładzi szpachlowej i szpachelkę. Plamki delikatnie nawierć, tak, żeby przejść przez gładź i/lub tynk, potem białą zaszpachluj, nadmiar zeszlifuj. Żeby złapało kolor możesz gładź rozrobić z farbą. Nie kupuj taniej farby, bo będziesz malował na zylion razy

Z gówna bata nie ukręcisz.
nie zależało mi na tym za specjalnie, a że miałem pod ręką tylko igłę do szycia...LestatBiker pisze:No w mojej się udało, dżedayowej też, więc wniosek nasuwa się samMUSZEL pisze:ale żeby wbić igłę trzeba wyjąć plastik zasłaniający imbus i wejście na igłęboogiel pisze:Poczytaj jak się robi stare vanilki bez zaworów (znajdziesz manuale na forum)- wbijasz tam iglę i przez to pompujesz.też z tym kiedyś walczyłem i przegrałem...

-
- Kontakt:
Pożydziłeś 10 groszy to i efekt masz.MUSZEL pisze:
nie zależało mi na tym za specjalnie, a że miałem pod ręką tylko igłę do szycia...
Back in black
oj Adaś Adaś... nie wiesz nawet kiedy i po co miałem ten damper...LestatBiker pisze:Pożydziłeś 10 groszy to i efekt masz.MUSZEL pisze:
nie zależało mi na tym za specjalnie, a że miałem pod ręką tylko igłę do szycia...

-
- Kontakt: