Dirt Fantasy League

///Adamus
Kontakt:

Dirt Fantasy League

Post autor: ///Adamus »

Cześć
Może mi ktoś wytłumaczyć jak są naliczane pkt w tej o to grze? Na zawodach w MSA udało mi się uzyskać 1000pkt ale nie pojmuje na jakiej zasadzie są one przyznawane. Licząc na normalnym kalkulatorze wychodzą zupełnie inne wyniki i praktycznie niemożliwe jest zdobycie owego tysiaka. Temat założony ze względu na to że mając jeszcze lepszy team w Windham nie udało mi się uzyskać lepszego wyniku. W zakładce rules mowa jest tylko o przyznawaniu pkt wg rzeczywwistej punktacji z pucharu świata.
pozdrawiam
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

W rules jest rozwijana tablica punktów. 1000punktów jest spoko możliwe. Wystarczy, że masz pierwszą kobietę z wysoką kwalifikacja (do 250 pkt), pierwszego faceta (do 250pkt) i zostaje Ci dozbieranie 1000pkt na 3 zawodników. Nie jest to nie do zrobienia chociaz trzeba przyznać, że w tym roku strona działa gorzej niż rok temu.

A tak btw. ile pkt total masz juz?
///Adamus
Kontakt:

8423
///Adamus
Kontakt:

Spaced i tak nie pasuje bo po MSA wyskoczyło mi info że podczas tego eventu zdobyłem ponad 1000pkt ja podliczyłem normalnie kwali plus finał i wyszło 673pkt. Teraz po windham wyszło 741pkt a na pozycji tak nie zyskałem jak po MSA. Kiedyś jak grałem faktycznie zdobywało sie pkt rzędu tych 720 i wtedy był to bardzo dobry wynik a teraz jakies dziwne liczby wchodzą w rachube. Zobacz sam na moje 8423 nie mam pojecia o co chodzi. Napisałem w sumie do nich zobaczymy... myślałem że po windham tak mi pykło że wskocze do top 10 a tu jakaś lipa...
Spaced
moderator
Kontakt:

Re:

Post autor: Spaced »

///Adamus pisze:Spaced i tak nie pasuje bo po MSA wyskoczyło mi info że podczas tego eventu zdobyłem ponad 1000pkt ja podliczyłem normalnie kwali plus finał i wyszło 673pkt. Teraz po windham wyszło 741pkt a na pozycji tak nie zyskałem jak po MSA. Kiedyś jak grałem faktycznie zdobywało sie pkt rzędu tych 720 i wtedy był to bardzo dobry wynik a teraz jakies dziwne liczby wchodzą w rachube. Zobacz sam na moje 8423 nie mam pojecia o co chodzi. Napisałem w sumie do nich zobaczymy... myślałem że po windham tak mi pykło że wskocze do top 10 a tu jakaś lipa...
Cholera to nieźle, ale 673pkt? Kogo masz w teamie? Dziwne to jest ale w ogóle dziwnie liczy w tym roku i nie podaje najlepszych teamów co etap.
///Adamus
Kontakt:

MSA: Manon Josh Troy Cauvin Dale suma 673
Windham 2 transfery: Manon>Rachel plus Dale>Heath. Suma 741
Ale dalej nie wiem dlaczego wiecej pkt zdobyłem po MSA niż po Windham. Regulamin jest prosto napisany a o premiach nie ma mowy chyba że cos przeoczyłem.
///Adamus
Kontakt:

Otrzymałem odpowiedź że pkt są przyznawane wg http://dirtfantasy.dirtmountainbike.com ... esult.aspx jak dla mnie chory system naliczania...który jest całkowicie sprzeczny z regulaminem i niezrozumiały. Przykładowo okazało się ze Manon zdobyła więcej pkt niż Rachel w samym Windham. Spaced jakbyś to ogarnął daj znać ;)
ODPOWIEDZ