Mam wątpliwości przed zakupem tylnej piasty. Interesują mnie
1. NS Rotary Cassette 12x150mm
lub
2. NOVATEC DH12SB 12x150mm
Przeglądałem forum, ale co do piast 12 x 150, znalazłem tylko posty z 2008 roku. Doradzicie coś

Różnica w cenie między Novatec-kiem a NS'em jest symboliczna, na allegro to 19 złotych.rafalb33 pisze:Ns jest sporo lżejszy. Różnica około 140g, to sporo.
Mam Novateca, przejeździłem sezon i nic mu nie dolega. Jeżeli chcesz "cykającą", to Novatec jest bardzo cichy.
Ja teraz dopłaciłbym do NS'a z racji samej wagi.
Do 300 zł. +/- jakieś koszty wysyłkiMUSZEL pisze:zależy do jakiej kwoty. Masz np. Hope Pro 2 Evo, bez Evo, Dartmoor Revolt Pro Cassette, Dartmoor Quantic, NS który wymieniłeś i Novatec który wymieniłeś. No i oczywiście wszelkiej maści piasty mniej znane albo drogie w *uj
Obie te piasty mieszczą się w przedziale cenowym do 300 zł, ale o Ns'ie pisali dużo złych rzeczy (co prawda w 2008 roku).MUSZEL pisze:to chyba faktycznie NS
ano właśnie, w 2008 roku...Bezroweru pisze:Obie te piasty mieszczą się w przedziale cenowym do 300 zł, ale o Ns'ie pisali dużo złych rzeczy (co prawda w 2008 roku).MUSZEL pisze:to chyba faktycznie NS
zdecydowanie Revolt Pro Cassette. Mam i polecam. Spójrz na wagę i mechanizm zapadkowy. Hope ma 4 niezależne pojedyńcze zapadki i 24 punkty zaczepu, Revolt ma 6 niezależnych podwójnych zapadek i 30 pkt. zaczepu. Do tego jest lżejszy, Pro Cassette to dobry konkurent Hope Pro 2 Evo, ale mając taki wybór (Pro 2 a Pro Cassette) wybrałem Darta.Kukel pisze:Podepnę się do pytania
Jaką piastę tylną na ten sam wymiar polecilibyście do kwoty ~500 zł? Hope Pro II czy Dartmoor Revolt Pro Cassete może Nukeproof, może inne? Jak wygląda sprawa z aluminiowym bębenkiem?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość