Poprawne zakładanie nakolannika

cayennext
Kontakt:

Poprawne zakładanie nakolannika

Post autor: cayennext »

Cześć, jestem początkującym entuzjastą zwiedzania gór Beskidu Ślaskiego na rowerze i chciałbym przywitać się z forumowiczami :)

Kupiłem sobie takie nagolenniki i nie potrafię ich poprawnie założyć:

http://allegro.pl/ochraniacze-roewrowe- ... 32173.html

Składają się one z 3 pasków zapinanych na rzepy. Aktualnie zakładam je w następujący sposób: środkowy pasek zapinam mocno w zgięciu kolana, później zapinam trochę słabiej dolny pasek, następnie zapinam luźno górny pasek. Jak zapnę za mocno dolny pasek to ochraniacze mi się zsuwają w dół. Jak zapnę górny pasek to przy pedałowaniu ochraniacze się zsuwają. Próbowałem innych ustawień takich jak krzyżowanie pasków, ale żaden sposób mnie nie satysfakcjonuje.

Proszę o pomoc.
Patricia
Kontakt:

Post autor: Patricia »

Miałam identyczny problem z zapinaniem ochraniaczy. Z tym, ze ja mam ochraniacze te: http://allegro.pl/ochraniacze-kolan-pis ... 56185.html
Poszlam do krawcowej, doszylam dodatkowe rzepy do zapiec, nadal byl maly problem.
Znajomy powtarzal ze one musza sie dostasowac do nogi no i mial racje, bo juz coraz rzadziej zdarza mi sie, ze sie zsuwaja. Polecam dodatkowe rzepy doczepic, albo pojdz do krawcowej, zeby cos wykombinowala. Pozdrawiam
A no i pamietaj, zeby ochraniaczy nie ubierac na "sliski" material :P
KubaLa
moderator
Kontakt:

Post autor: KubaLa »

Cayennext, kupiłeś ochraniacze najgorszego możliwego typu. One się zsuwają i taka jest ich natura. Jeszcze występowały w wersji na dwa rzepy, wtedy się w tym jeździć bezpiecznie nie dało. Nic nie wykombinujesz.
Z gówna bata nie ukręcisz.
cayennext
Kontakt:

Post autor: cayennext »

Dzięki za pomoc! Nie będę ich modyfikował, kupię inne.
ODPOWIEDZ