Zniszczyłem swoją oponę Maxxis Minion (rozpruła się z boku). Z przodu mam Fat Albert 2.35 zwijany. Mam ramę 26 cali Leader Fox Dragstar, także ponoć wejdzie wszystko nawet do 2.7.
Wymagania:
- nie wiem, czy to sensowne założenie, ale chciałbym też 2.35 z tyłu ponieważ mam taką szerokość z przodu
- zależy mi na tym, żeby opona była zwijana, ponieważ chciałbym nauczyć się w przyszłym sezonie bunny hopa i pewnie im lżej tym łatwiej
- jestem początkującym, więc chciałbym bezpieczną oponę z dużymi klockami (jak Muddy Mary) a nie szybką oponę z bieżnikiem po środku (jak np. Smart Sam)
- będę jeździł na jednym komplecie opon, więc chciałbym oponę na mokre i na suche (z większym naciskiem na bezpieczeństwo w mokrym)
Teren po którym jeżdżę to Bielsko, Szczyrk, Wisła, Ustroń, trochę wspomagam się wyciągami, ale także dużo się wspinam. Bardziej enduro niż downhill.
Mój zakładany budżet to 100 zł, najchętniej kupiłbym używaną oponę. Jestem otwarty na zwiększenie budżetu jeśli padną sensowne argumenty.
Jaka opona tył do enduro (przód Fat Albert)