Postanowilem przyjac hejty na klate;)
Oto moja kombinacja:
Rama: Cube Acid 18"
Widelec: Manitou Marvel LTD 130mm
Kierownica: Crank Brothers Iodine 780mm
Mostek: Truvative Hussefelt 40mm
Gripy: 135mm
Stery: FSA Orbit 1 1/8
Siodło: Selle SMP TRK
Sztyca: KindShock E TenR
Zacisk: Cube
Korby: Shimano SLX
Support: Nookeproof 68mm
Zębatki: Shimano SLX
Łańcuch: SRAM PC951
Pedały: Crank Brothers Acid
Przerzutki: Shimano XT
Manetki: Shimano SLX
Kaseta: SRAM 980
Koło przód:
Obręcz: Alexrims AX24
Piasta: M475
Opona: Conti Der Baron 2.5
Dętka: Panaracer
Koło tył:
Obręcz: Alexrims AX24
Piasta: M475
Opona: Conti Vertical 2.35
Dętka: Panaracer
Hamulec przód, klamka: Hayes Stroker Ryde Tarcza SXL 203mm
Hamulec tył, klamka: Hayes Stroker Ryde Tarcza Hayes 180mm
[Oofol] XC Cube + Manitou Marvel
Pierwszy 'hejt' - popraw temat 
Tak to rowerek całkiem fajny, nie wiem co mamy hejtować.
No okej, siodełko może i trochę tak.
Dziwi mnie fakt zakładania tak szerokich opon do roweru ht-enduro/trail, ale to Twój wybór.
Do tego dzisiaj napęd 3x9 czy tam 3x10 jest 'passe' ale to już czepianie się na siłę - jeśli działa to niech działa jak najdłuzej i tyle
Czemu mamy hejtować? Całkiem fajny rower, przystosowany do Twoich własnych preferencji - np. kierownica 780mm - moim zdaniem do takiego roweru nie potrzebna, ale jeśli Ci się z tym dobrze jeździ to co nam do tego? ;P
@Pupgo - nie takie rowery już tu witały. Było kilka 'rasowych' rowerów do XC, więc zdaje mi się że ten tutaj już bardziej pasuje ;P

Tak to rowerek całkiem fajny, nie wiem co mamy hejtować.
No okej, siodełko może i trochę tak.
Dziwi mnie fakt zakładania tak szerokich opon do roweru ht-enduro/trail, ale to Twój wybór.
Do tego dzisiaj napęd 3x9 czy tam 3x10 jest 'passe' ale to już czepianie się na siłę - jeśli działa to niech działa jak najdłuzej i tyle

Czemu mamy hejtować? Całkiem fajny rower, przystosowany do Twoich własnych preferencji - np. kierownica 780mm - moim zdaniem do takiego roweru nie potrzebna, ale jeśli Ci się z tym dobrze jeździ to co nam do tego? ;P
@Pupgo - nie takie rowery już tu witały. Było kilka 'rasowych' rowerów do XC, więc zdaje mi się że ten tutaj już bardziej pasuje ;P
Spoko - temat poprawiony - po prostu nie ma sie czym chwalic..
Siodelkoto moj problem bo robie troche km w terenie a 4litery mam delikatne i potrzebujekanapy... (przerobilem juz pare siodelek...).
Oponki sa takie a nie inne bo z gorki na innych sie zle jezdzi - przez jakis czas jezdzilem na 2 Baronach ale lydki mi nie chcialy szybko rosnac;)
Wezsze oponki od 2.3 mi nie odpowiadaja..
Co do pase napedu - jak sie skonczy korba bedziemy myslec o bardziej nowoczesnym;) ale do tego czasu raczej zmienie rower;)
Podoba mi sie twoje podejscie:)
Nawet na takim rowerze da sie dosc przyzwoicie pomykac i zaliczyc troche "air time'u";)
Siodelkoto moj problem bo robie troche km w terenie a 4litery mam delikatne i potrzebujekanapy... (przerobilem juz pare siodelek...).
Oponki sa takie a nie inne bo z gorki na innych sie zle jezdzi - przez jakis czas jezdzilem na 2 Baronach ale lydki mi nie chcialy szybko rosnac;)
Wezsze oponki od 2.3 mi nie odpowiadaja..
Co do pase napedu - jak sie skonczy korba bedziemy myslec o bardziej nowoczesnym;) ale do tego czasu raczej zmienie rower;)
Podoba mi sie twoje podejscie:)
Nawet na takim rowerze da sie dosc przyzwoicie pomykac i zaliczyc troche "air time'u";)
Re: [Oofol] XC Cube + Manitou Marvel
aaa sorry, wydawało mi się że widzę na ramie dodatkowe naklejki jak w mojej EX