Ronnin pisze:Hamulce założyć, wywalić przednią przerzutkę, zmienić korbę, założyć napinacz.
To na początek.
Potem myśleć o amorze i kołach.
nie wiem co masz do husselefta oprócz wagi
A no nic nie mam. Szczerze mówiąc nie czytałem specyfikacji, zerknąłem tylko że trzy blaty nie zwracając uwagi że to Hussefelt i tak wypaliłem.
Korba do zostawienia tylko ogolić ją ze zbędnych blatów.
Wiekszość amorów jest pod oś 20 mm, opłaca się wymienic piaste pod tą oś, bo z tego co wyczytałem to moja piasta ma oś 9 mm, czy lepiej szukać innych amorów?
Czy polecacie jakieś inne ramy HT na początek przygody z DH? Przeczytałem sporo tematów, optymalnym wyborem wydaję się albo właśnie Sign, ale mówi się też dobrze o DM Hornet. Przeglądając inne wątki natrafiłem jednak na nieprzychylne opinie dotyczące tych ram. Z budżetem 2500zł chyba pozostaje tylko kupno HT.
Veerson, najpierw polecasz koła pod oś 20mm z przodu, a potem amor na 9mm, następnie heble które okazują się samymi klamkami...
Jak masz 1000zł szukaj jakiegoś RS Domaina i tanio piasty pod oś 20mm, z takim budżetem spokojnie zmieścisz się w używanych heblach Shimano - ja wyrwałem starsze sainty za 300zł i lepszych hebli nie miałem - Domaina gdzieś ostatnio widziałem za ok. 500zł, piastę wyrwiesz za +100zł. Do tego potrzeba będzie (prawdopodobnie) wymienić szprychy, więc rozsądnie było by poszukać używanego przedniego koła bo jak się trafi okazja to i za 150zł można coś dorwać.