Co sprawdzić przy zakupie?

tomsan2000
Kontakt:

Co sprawdzić przy zakupie?

Post autor: tomsan2000 »

Witam jeśli to zły temat to od razu przepraszam ten wydał mi się najbardziej odpowiedni. Jestem początkujący w najbliższym czasie mam zamiar kupić używanego fulla.I tu zaczyna się moje pytanie, co i jak dokładnie sprawdzić przy zakupie roweru, na co zwrócić uwagę etc. a tak poza tym czy polecacie Norco Shore z 2007r. jaka jest jego waga? z góry dzięki wszystkim za odpowiedzi. :D
shea123
Kontakt:

Post autor: shea123 »

Podłączam się do pytania. Też jestem świeżakiem a potrzebuję cały zestaw - co kupić?
dh_extreme
Kontakt:

Post autor: dh_extreme »

najlepiej weź kogoś kto się zna żeby pózniej nie zalować i ładować ducke $$. na pewno dokladnie ogladnac rame czy jest pozbawiona pęknieć lub rys ktore moglby wskazywac na uszkodzenie , czy piasty,pedały,support,wachacz nie mają luzu , ile klocki mają okładziny , jak zużyty napęd , na pewno wizualnie bedziesz widziec czy cos jest styrane oraz po jeździe bedziesz słyszeć jakies niepokojące dzwięki . ale tak jak mowie wziac kogos kto sie zna i siedzi w temacie bo lepiej komuś za ogledziny zaplacic niz poźniej uczynic z roweru studnie bez dna a efektu nie bedzie :)
ODPOWIEDZ