[Gdynia]Trasa "dla początkujących" do fr/dirt w trójmieście?

mikolop1
Kontakt:

[Gdynia]Trasa "dla początkujących" do fr/dirt w trójmieście?

Post autor: mikolop1 »

Cześć, czy jest jest jakaś trasa do fr/dirt z mniejszymi hopami "dla początkujących" w trójmieście?
brooce
Kontakt:

Post autor: brooce »

Cośtam podpowiem, choć w tych miejscówkach dla początkujących się średnio orientuję.

W Gdyni na Witominie jest mały tor do 4crossu (same muldy praktycznie), tyle że ostatnio był mega zaniedbany i nawet nie wiem czy jest sens tam jechać... albo miejscówka przy polance redłowskiej - kiedyś były jakieś malutkie hopki, ale nie wiem czy cokolwiek tam funkcjonuje (oprócz dużych dirtów). Jeszcze w lesie na małym kacku dzieciaki kopały jakieś hopki i był mały pumptrack, ale tu też nie byłem od roku :P I na Tomacu w Gdańsku kiedyś coś było małego, niestety tak samo nie mam pojęcia czy to żyje jeszcze.

W Sopocie trochę lepiej.
Dirty przy operze leśnej - jest też linia dla dzieciaków żeby się oswoiły ze stromymi wybiciami, możesz wpaść.
Smolna - mały stolik i luźna traska w sam raz na początek, oprócz tego lajtowe DH i kilka większych rzeczy, chyba najlepsza opcja dla Ciebie jeśli jeszcze nie byłeś.
Na kamiennym potoku jest jeszcze mały step-up.

Tak na szybko skojarzyłem, najlepiej pojedź na Smolną (powinieneś w necie znaleźć dojazd bo znana miejscówka) - tam często ktoś jest i się dopytaj o resztę ;)

A jeśli już coś latasz, to możesz popytać o "zieloną" w Gdańsku, tam były takie niewielkie przelotówki (chyba nadal działa). Albo "lodowiec" w Gdyni Orłowie gdzie pierwsze trzy hopki są dość lajtowe (choć trochę trzęsie), później jest trudniej ale sobie technike wyrobisz.
http://brooce.pinkbike.com
sneakerheadg
Kontakt:

Post autor: sneakerheadg »

Podrzuci ktos namiary na Trase w Kamiennym i Zielona w Gdansku. Najlepiej na Google Maps.

A tak ogolnie to kiedys mielismy zwirownie, kozacka miejscowke ale wiadomo troche sie nie bylo tam i jest zaniedbana, od nowego sezonu planujemy znowu zaczac dziala + miejscowka jest w pelni legalna z pozwolenie na uzytkowanie terenu.

Jest jeszcze kozacka traska + Step up + jakies dropy i hopy na diamentowej w okolicach Wiszacych Ogrodow. Nie wiem dokladnie jak tam jest ale my zaczynalismy ja budowac i wiem ze ktos ja przejal.

Dawaj znaka na PRIV w przyszlym tyg moze sie bedziemy mogli ustawic.

PZDR
mikolop1
Kontakt:

Wielkie dzięki za odp jak zacznie się robić cieplej to napewno je obczaje
mikolop1
Kontakt:

Brooce mógł byś mi jeszcze powiedzić jak dojechać do dritparku przy operze leśnej w sopocie?
MLYNoBIKER
moderator
Kontakt:

Post autor: MLYNoBIKER »

@mikolop1
Edytuj posty
sneakerheadg
Kontakt:

Teraz widze ze na Kolibkach przeciez jest jakis Dirt ?!?!
brooce
Kontakt:

mikolop - jedź jak do hotelu opera, hopy są tuż obok chodnika do niego prowadzącego (za ścianą ziemi po prawej), albo widać je od góry idąc do punktu widokowego.

Dirtu na Kolibkach już nie ma od dobrych 2 lat ;)
sneakerheadg
Kontakt:

Bylem wczoraj na Diamentowej niedaleko Auchan przy obwodnicy i musze powiedziec ze traska wyglada zacnie jednak trzeba by bylo troche ja odswiezyc, step up tez chyba dziala. Ogolnie wszystko na +
muras
Kontakt:

Post autor: muras »

Podłączę się. Jak wygląda lodowiec ? Czy tam coś oprócz starego toru 4X ?
brooce
Kontakt:

Wygląda cały czas tak: http://www.pinkbike.com/video/340297/

Ewentualnie nie wiem czy teraz jakieś dzieciaki nie poniszczą wybić, bo aktualnie jest tam mega grzązko a mnie nie ma w 3mieście. Na hardtailu trochę trzęsie w paru miejscach, ale wszystko lotne. Nic więcej nie ma niestety.
mikolop1
Kontakt:

A jak dojechać do lodowca bo czytałem że jest on koło wrocławskiej w redłowie ale nie mogłem go znaleść
brooce
Kontakt:

Mapy google: 54.473956,18.542165

Dojście właśnie od Wrocławskiej obczaj na mapce (widać delikatną ścieżkę), o tyle trudno trafić że końcówka trasy jest mega zarośnięta i nawet nie wiesz kiedy patrzysz na ostatnią hopkę ;) Zapraszam, tylko prośba żebyście tam nie śmiecili jak będziecie.
ToKo
Kontakt:

Post autor: ToKo »

Też się wybieram na smolną lecz czekam na lepszą pogodę. Jestem spod słupska więc dla mnie to lekka wyprawa ;)
ODPOWIEDZ