Duro qlc - możliwości

zero100
Kontakt:

Duro qlc - możliwości

Post autor: zero100 »

http://allegro.pl/duro-djd-20-qlc-100-n ... 11401.html

Witam. Potrzebuję amora do hardtaila pod kątem wyłącznie single tracków, szosowej wycieczki, ewentualnie skateparku. Niestety szukam czegoś wyłącznie na qr20mm bo takie mam wszystkie przednie kółka więc ładowanie się w qr15 albo 9mm ma średni sens. Potrzebuję czegoś w miarę mocnego i sztywnego, praca nie musi porywać, cena jest ważna. Szukałem oczywiście Pajka itp. ale sorry, same trupy a ceny wcale nie małe. Wiem ,że to duro jest wysokie, ma słabą sterówkę i uszczelki kurzowe. No ale cena + nowy amor. Żadnej większej extremy na tym nie planuję ale ważę 88kg więc walory sztywnej ośki są dla mnie wyraznie odczuwalne. To tyle ze wstępu i tutaj pojawiają się pytania...
1.Czy ten konkretny model/rocznik z allegro jest stosunkowo dobry?
2. Czy i w jaki sposób można w nim zwiększyć skok, ewentualnie odwalić jakiś tuning (oprócz przesmarowania).
3. Ewentualnie inne sugestie.
Bejker
Kontakt:

Post autor: Bejker »

1. Tak, nic specjalnego, ale jest to całkiem poprawny amortyzator
2. Wlać po 25 ml oleju do każdej lagi. Ze skokiem sam bym był ciekaw. Pewnie się da, ale tylko go wyciągniesz do góry, a skok dalej bedzie taki sam bo braknie sprężyny.
Dlugop
Kontakt:

Post autor: Dlugop »

kolega wyżej dobrze powiedział;)
ODPOWIEDZ