Witam Panowie... po wycieczce.
Cóż mogę powiedzieć - prawie 80 km nabite po czarnych szlakach przez 3 dni, męczyłem oponki CONTINENTAL KAISER 2,5, na ramce NS Soda FR2 po 180mm skoku tył/przód i powiem krótko:
- czarne i czerwone szlaki to trasy, na których zaznamy adrenaliny - niestety sporo wchodzenia. Jeżeli masz rower o wadze powyżej 18kg to.. przy podjazdach jesteś wywalony z butów, zjazdy natomiast to czysta frajda i nieschodzący uśmiech z twarzy...
- polecam hotel medeniec (blisko bazy wypadowej - parking w nove mesto pod smrk'iem), ceny śmieszne a jedzenie bardzo dobre, który oferuje wszystko to co rowerzysta potrzebuje czyli myjka, spanie i jedzenie. Do tego obsługa, która zostaje z Tobą aż do końca...
- odradzam polską stronę, tj. świeradów-zdrój który jest w promieniu bodajże 8km. Niby turystyczna miejscowość ale nastawienie sprzedawców do klientów jest wręcz skandaliczne na zasadzie zapłać, nie narzekaj i sp....alaj. To samo tyczy się tras... więcej podchodzenia jak zjazdów...
- w sobotę jest masa rowerzystów... na fajnych rowerkach, lecz mialem wrażenie że połowa z nich przyjechała żeby się napić browara i pokazać na fajnym sprzecie...
- jeżeli chcesz poszaleć polecam dni w tygodniu
- trasy prowadzące od zajęcznika - odradzam, tam lecisz czerwonym szlakiem w kierunku polskiej strony - początek trasy fajny, kilka profili, hopek... i to wsio.
Poniżej wklejam filmik, który złożył mój kolega
https://www.youtube.com/watch?v=MiVtwWimAyo
Jeżeli macie pytania - pytajcie, odpowiem

myślę, że przejechaliśmy wszystko co było mozliwe do przejechania.
Prawdopodobnie pod koniec sierpnia znowu lecimy i żeby nikt się nie zrażał - kolega zjeżdżał na typowej zjazdówce i dał radę więc ... szlaki dla każdego

na Ęduro jest o wiele lżej