Witam
Mam kilka pytań co do ramy pitbull.
Jestem całkowicie zielony więc przepraszam za nie które pytania.
1. Czy polecacie na początek taką ramę ?
2. Jaki rozmiar ramy musiałbym mieć na 180cm.
2. Z którego rocznika najlepiej szukać ramy ( całego roweru ).
3. Czy na tej ramie dałbym radę dojechać do szkoły ?
Rozumiem do jakiej dyscypliny ta rama jest lecz wiadomo czasami trzeba podjechać do szkoły rowerem.
Rower na ramie pitbull
Re: Rower na ramie pitbull
Początek czego? Tu na forum przewijają się rowery od DH do XC.
Co do ramy to nie znam rozmiarówek ale zwinna 14ka lub stabilna 16ka dla Twojego wzrostu byłaby dobra.
Na samej ramie trudno bedzie dojechać do szkoły, ale jeżeli to ma być rower DJ/FR to odpuściłbym używanie go na dojazdy.
Co do ramy to nie znam rozmiarówek ale zwinna 14ka lub stabilna 16ka dla Twojego wzrostu byłaby dobra.
Na samej ramie trudno bedzie dojechać do szkoły, ale jeżeli to ma być rower DJ/FR to odpuściłbym używanie go na dojazdy.
Big Hit + 888 RC 2004r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Fondriest Status-X 1996r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Fondriest Status-X 1996r.
A ja w ciemno powiem, że dasz radę dojeżdżać do szkoły, nie ma co przesadzać. Pytanie jeszcze jak daleko masz, ale ja (170cm) na ramie 13.5" spokojnie na dłuższe wycieczki XC jeżdżę i nie czuję specjalnego dyskomfortu (a nawet mam więcej frajdy gdy obniżę siodło). Kup długą sztycę + lżejsze opony i nie będzie problemu, pamiętaj tylko że rowery spod szkół lubią kraść i może być trochę szkoda targać tam lepszy sprzęt 

http://brooce.pinkbike.com
Miałem przez kilka miesięcy tą ramę, na początek bardzo fajna, z resztą dla kogoś średnio zaawansowanego też. Ja z podobnym wzrostem jeździłem na 14" i było okej, ale lubię raczej zwinne rowery. Na przestrzeni lat Pitbull chyba się nie zmieniał, więc najlepiej kup coś możliwie najnowszego, bo już kilka ładnych lat tej ramy nie produkują. Do szkoły dasz radę dojechać, pytanie tylko jak daleko - im dalej, tym gorzej, ale ze sztycą w górze i na oponach z możliwie niskimi oporami toczenia dasz radę.