Banshee Darkside

sonywing
Kontakt:

Banshee Darkside

Post autor: sonywing »

Witam mam pytanie dotyczące ramy banshee darkside, czy ktoś ma jakieś z nią doświadczenia i może coś więcej o niej powiedzieć?.
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

Szukaj na fb Artur Śliwa., on ma i jest zadowolony. Ogólnie rama genialnie wykonana, ale nie jeździłem.

Obrazek
sonywing
Kontakt:

Post autor: sonywing »

wielkie dzięki :)
Puncu
Kontakt:

Post autor: Puncu »

A jeżeli chcesz pomacać gołą ramę to zapraszam do Krakowskiego TWR ;)
Big Hit + 888 RC 2004r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Fondriest Status-X 1996r.
Vinrael
Kontakt:

Post autor: Vinrael »

Jedna z najfajniejszych ram na Joy Ride Kluszkowce w tym roku. Napatrzyć się nie mogłem, jest piękna. Przyglądałem się jak pracuje na trasie DH i nie mam wątpliwości - rama jest bardzo ale to bardzo dobra.
nhp890
Kontakt:

Re:

Post autor: nhp890 »

Vinrael pisze:Przyglądałem się jak pracuje na trasie DH i nie mam wątpliwości - rama jest bardzo ale to bardzo dobra.
Dość odważne wnioski po oglądaniu ramy. Nie mówię, że nie jest dobra, ale jakby można było w ten sposób ocenić czy rama jest dobra, to testy sprzętu byłyby znacznie łatwiejsze. Może nawet wystarczyłoby zobaczyć zdjęcie roweru, żeby napisać recenzję?
SegatiV
Kontakt:

Rama "zdobyła" 11 miejsce na Joyu :P Artur jest z niej mega zadowolony, a trochę mu się tego przewinęło w karierze. Ja bym brał w ciemno jakby funduszy starczyło.
Vinrael
Kontakt:

@nhp890 - prooszę, przestań. Doczytaj do końca. 'Przyglądałem się jak pracuje'. Trochę na trasie DH w Kluszkach siedziałem, do tego jak inne ramy pracowały porównanie mam. I tam gdzie inni na pełnym piecu byli wytelepywani z siodła, tak Darkside (a także kilka innych konstrukcji, takich jak Canfield Jedi z DVO czy inne Antidote bądź Treki Session 9.9 od Biotopu) zwyczajnie przepływał. Patrząc po tym jak pokonywała rockgardeny czy jak lądowała hopki w okolicy bunkra śmiem twierdzić że jest dużo lepsza niż przeciętne konstrukcje. Czy to nie jest kwestia skilla? Może i po trochu tak, ale to też wziąłem pod uwagę. Dalej twierdzę po moich obserwacjach że Darkside jest świetny, rama ze ścisłej czołówki jeśli chodzi o pracę.

Żeby nie było, z tego co pamiętam rama była na 100% na Foxie 40 Float, chyba CCDB. Nawet możliwe że to ta, której zdjęcie ktoś wyżej wstawił.

Okej, na ramie nie jeździłem. Ale z tego co widziałem, w porównaniu do innych ramwybiera kamienie i inne telewizory naprawdę przyzwoicie. Nawet mam gdzieś film, jak znajdę to się pofatyguję i wstawię w porównaniu do Treka 9.9 Gonza. Nie odstaje, uwierz mi.

Twierdzę - raz jeszcze powtórzę - praca tylnej zawiechy jest świetna. Z resztą gdybym na niej jechał zapewne wystawiłbym inną opinię, ale wynika to tylko z faktu moich preferencji nt. geometrii - tutaj każdy ma inne, więc ich ocena jest mało miarodajna. Za to pochłania nierówności świetnie.
SegatiV
Kontakt:

Oj, ile Ty jeździsz na rowerze? Samo to co opisujesz nie ma nic do rzeczy. Ustawienie zawieszenie, technika jazdy itd. to ma wpływ na "nie wylatywanie z siodła". Praca zawieszenia to dodatek który potrafi wykorzystać osoba kompetentna. "przyczepność" można zrobić pluszowym zawieszeniem, ale nie znaczy to, że będzie się szybkim.

I tu kolejny fail Twoich obserwacji, bo rama na 100% nie była na foxie i na CCDB, Banszi było jedno, Arturowe i dokładnie to które wrzuciłem na górze czyli z 888 i na foxie rc4.

To jeszcze gorsza recenzja niż testy parkingowe :D
Załączniki
10978517_887388871283550_7828019004826735345_n.jpg
Vinrael
Kontakt:

Okej, rozumiem.
Wszyscy oprócz właściciela tego roweru jeżdżą na źle ustawionych zawieszeniach i nie mają zupełnie skilla. Faktycznie, jak mogłem twierdzić inaczej!
Jeśli chodzi o fakt czy CCDB czy RC4 - smutno mi, napisałem 'chyba' bo nie byłem do końca pewny. Jeśli chodzi o fakt 888 a Fox 40 zmylił mnie kolor goleni i customowe naklejki. Więcej grzechów nie pamiętam.
Dalej już nawet nie chce mi się tłumaczyć, bo zaczyna się shitstorm jak na gównianych forach gitarowych.
'Krótko grasz, po co się w ogóle odzywasz! Ta gitara miała Seymoury a nie DiMarzio. W dodatku nie miałeś jej w rękach to po co się w ogóle odzywasz.'

Tak, ale kur*a słyszałem jak gra.

Z resztą mamy takie samo zdanie. Cały ten shitstorm jest bez sensu tho'.
ODPOWIEDZ