Banshee Darkside
Banshee Darkside
Witam mam pytanie dotyczące ramy banshee darkside, czy ktoś ma jakieś z nią doświadczenia i może coś więcej o niej powiedzieć?.
Re:
Dość odważne wnioski po oglądaniu ramy. Nie mówię, że nie jest dobra, ale jakby można było w ten sposób ocenić czy rama jest dobra, to testy sprzętu byłyby znacznie łatwiejsze. Może nawet wystarczyłoby zobaczyć zdjęcie roweru, żeby napisać recenzję?Vinrael pisze:Przyglądałem się jak pracuje na trasie DH i nie mam wątpliwości - rama jest bardzo ale to bardzo dobra.
@nhp890 - prooszę, przestań. Doczytaj do końca. 'Przyglądałem się jak pracuje'. Trochę na trasie DH w Kluszkach siedziałem, do tego jak inne ramy pracowały porównanie mam. I tam gdzie inni na pełnym piecu byli wytelepywani z siodła, tak Darkside (a także kilka innych konstrukcji, takich jak Canfield Jedi z DVO czy inne Antidote bądź Treki Session 9.9 od Biotopu) zwyczajnie przepływał. Patrząc po tym jak pokonywała rockgardeny czy jak lądowała hopki w okolicy bunkra śmiem twierdzić że jest dużo lepsza niż przeciętne konstrukcje. Czy to nie jest kwestia skilla? Może i po trochu tak, ale to też wziąłem pod uwagę. Dalej twierdzę po moich obserwacjach że Darkside jest świetny, rama ze ścisłej czołówki jeśli chodzi o pracę.
Żeby nie było, z tego co pamiętam rama była na 100% na Foxie 40 Float, chyba CCDB. Nawet możliwe że to ta, której zdjęcie ktoś wyżej wstawił.
Okej, na ramie nie jeździłem. Ale z tego co widziałem, w porównaniu do innych ramwybiera kamienie i inne telewizory naprawdę przyzwoicie. Nawet mam gdzieś film, jak znajdę to się pofatyguję i wstawię w porównaniu do Treka 9.9 Gonza. Nie odstaje, uwierz mi.
Twierdzę - raz jeszcze powtórzę - praca tylnej zawiechy jest świetna. Z resztą gdybym na niej jechał zapewne wystawiłbym inną opinię, ale wynika to tylko z faktu moich preferencji nt. geometrii - tutaj każdy ma inne, więc ich ocena jest mało miarodajna. Za to pochłania nierówności świetnie.
Żeby nie było, z tego co pamiętam rama była na 100% na Foxie 40 Float, chyba CCDB. Nawet możliwe że to ta, której zdjęcie ktoś wyżej wstawił.
Okej, na ramie nie jeździłem. Ale z tego co widziałem, w porównaniu do innych ramwybiera kamienie i inne telewizory naprawdę przyzwoicie. Nawet mam gdzieś film, jak znajdę to się pofatyguję i wstawię w porównaniu do Treka 9.9 Gonza. Nie odstaje, uwierz mi.
Twierdzę - raz jeszcze powtórzę - praca tylnej zawiechy jest świetna. Z resztą gdybym na niej jechał zapewne wystawiłbym inną opinię, ale wynika to tylko z faktu moich preferencji nt. geometrii - tutaj każdy ma inne, więc ich ocena jest mało miarodajna. Za to pochłania nierówności świetnie.
Oj, ile Ty jeździsz na rowerze? Samo to co opisujesz nie ma nic do rzeczy. Ustawienie zawieszenie, technika jazdy itd. to ma wpływ na "nie wylatywanie z siodła". Praca zawieszenia to dodatek który potrafi wykorzystać osoba kompetentna. "przyczepność" można zrobić pluszowym zawieszeniem, ale nie znaczy to, że będzie się szybkim.
I tu kolejny fail Twoich obserwacji, bo rama na 100% nie była na foxie i na CCDB, Banszi było jedno, Arturowe i dokładnie to które wrzuciłem na górze czyli z 888 i na foxie rc4.
To jeszcze gorsza recenzja niż testy parkingowe
I tu kolejny fail Twoich obserwacji, bo rama na 100% nie była na foxie i na CCDB, Banszi było jedno, Arturowe i dokładnie to które wrzuciłem na górze czyli z 888 i na foxie rc4.
To jeszcze gorsza recenzja niż testy parkingowe

Okej, rozumiem.
Wszyscy oprócz właściciela tego roweru jeżdżą na źle ustawionych zawieszeniach i nie mają zupełnie skilla. Faktycznie, jak mogłem twierdzić inaczej!
Jeśli chodzi o fakt czy CCDB czy RC4 - smutno mi, napisałem 'chyba' bo nie byłem do końca pewny. Jeśli chodzi o fakt 888 a Fox 40 zmylił mnie kolor goleni i customowe naklejki. Więcej grzechów nie pamiętam.
Dalej już nawet nie chce mi się tłumaczyć, bo zaczyna się shitstorm jak na gównianych forach gitarowych.
'Krótko grasz, po co się w ogóle odzywasz! Ta gitara miała Seymoury a nie DiMarzio. W dodatku nie miałeś jej w rękach to po co się w ogóle odzywasz.'
Tak, ale kur*a słyszałem jak gra.
Z resztą mamy takie samo zdanie. Cały ten shitstorm jest bez sensu tho'.
Wszyscy oprócz właściciela tego roweru jeżdżą na źle ustawionych zawieszeniach i nie mają zupełnie skilla. Faktycznie, jak mogłem twierdzić inaczej!
Jeśli chodzi o fakt czy CCDB czy RC4 - smutno mi, napisałem 'chyba' bo nie byłem do końca pewny. Jeśli chodzi o fakt 888 a Fox 40 zmylił mnie kolor goleni i customowe naklejki. Więcej grzechów nie pamiętam.
Dalej już nawet nie chce mi się tłumaczyć, bo zaczyna się shitstorm jak na gównianych forach gitarowych.
'Krótko grasz, po co się w ogóle odzywasz! Ta gitara miała Seymoury a nie DiMarzio. W dodatku nie miałeś jej w rękach to po co się w ogóle odzywasz.'
Tak, ale kur*a słyszałem jak gra.
Z resztą mamy takie samo zdanie. Cały ten shitstorm jest bez sensu tho'.