Drobne pytania rowerowe
-
- Kontakt:
Re: Odp: Drobne pytania rowerowe
Spodziewam się jaka może być odp. ale zaryzykuję:P Wolę coś nowszego. Jeśli gościu zwróci kasę za amor to raczej wezmę Wc 2010, no chyba, że pokryje koszty naprawy. A co tam mam uszkodzone? Że tłumik kompresji to wiem.

UMF Duncan d2 Merida+ rs boxxer rc 2011.+ Fox Dhx 5.0
-
- Kontakt:
Ale on sprzedaje flaki amora, poza tym nie wiem jak to będzie z kasą za amor. Jutro sprawa się rozpocznie.
Edit: Jeszcze to jest rozwalonel.

Edit: Jeszcze to jest rozwalonel.

Tak, a Tobie te flaki są potrzebne. Sprawdź czy amor który masz jest dobry poza tym tłumikiem, jeśli tak to dogadaj się ze sprzedającym żeby kupił potrzebną Ci część i sprawa rozejdzie się w dobrych okolicznościach.
Nie chcę Ci ubliżać czy coś, ale co wejdę w ten temat to Ty zaskakujesz mnie coraz to nowymi rzeczami, masz już ten amor, jak się dogadasz i będziesz miał sprawny tłumik poskładaj go do kupy - ja bym jeszcze wyciągnął od poprzednika kase na olej, tak dla zasady - i jeździj aż milo, broń bosze nie bierz się za WC bo powietrze Cię przerośnie.
Nie chcę Ci ubliżać czy coś, ale co wejdę w ten temat to Ty zaskakujesz mnie coraz to nowymi rzeczami, masz już ten amor, jak się dogadasz i będziesz miał sprawny tłumik poskładaj go do kupy - ja bym jeszcze wyciągnął od poprzednika kase na olej, tak dla zasady - i jeździj aż milo, broń bosze nie bierz się za WC bo powietrze Cię przerośnie.
-
- Kontakt:
Re: Drobne pytania rowerowe
Znalazłem takie dwa:
http://olx.pl/i2/oferta/rock-shox-boxxe ... aaOMR.html
http://olx.pl/i2/oferta/marzocchi-bombe ... afCQ5.html
Bardziej zalży mi na opini 888
Ja już wolę żądać kasy zpowrotem, bo nie wiem co on tam narobił[emoji51]
Pisze się broń BoŻe[emoji6]
http://olx.pl/i2/oferta/rock-shox-boxxe ... aaOMR.html
http://olx.pl/i2/oferta/marzocchi-bombe ... afCQ5.html
Bardziej zalży mi na opini 888
Ja już wolę żądać kasy zpowrotem, bo nie wiem co on tam narobił[emoji51]
Pisze się broń BoŻe[emoji6]
Mam domaina DC, stalowe golenie itd. ale z tego co widzę to raczej wszystko poza nimi jest jak w boxxie - mylę się? Czy górne korki są takie same? Kombinuję wpakować tłumiki z boxxa r2c2 i zastanawiam się czy gwint będzie pasował. Teoretycznie z oszczędności powinny być takie same, ale wiadomo, nie zawsze to działa.
Teraz pytanie kolejne, jeśli nie będą pasować to czy w przypadku kiedy zorganizuje sobie cały komplet prawej goleni ta będzie pasować do półki i goleni dolnych? Najlepszą opcją byłoby dla mnie kupić sam tłumik i go wkręcić, amor mi pasuje, a wagą chwilowo się nie przejmuję, więc byłoby tanio itd.
Chodzi o taki komplecik do wkręcenia:
Teraz pytanie kolejne, jeśli nie będą pasować to czy w przypadku kiedy zorganizuje sobie cały komplet prawej goleni ta będzie pasować do półki i goleni dolnych? Najlepszą opcją byłoby dla mnie kupić sam tłumik i go wkręcić, amor mi pasuje, a wagą chwilowo się nie przejmuję, więc byłoby tanio itd.
Chodzi o taki komplecik do wkręcenia:
Tutaj nie byłbym tego taki pewien... To Ty komarek pytałeś o Solo Air do Domaina, dobrze pamiętam? 
Przy Solo Air była kwestia że średnica wewnętrzna goleni była inna - to prawda, i jest to wymagane przy Solo Air żeby było uszczelnienie między tłokiem komory powietrznej a golenią.
W wypadku tłumików średnica nie ma takiego znaczenia, ale ma już znaczenie gwint na goleni.
Teraz pytanie czy jest inny. Zaraz poszukam, jak znajdę to edytuję tego posta z odpowiedzią.
[Edit] Okej, nie znalazłem. Ale jeśli ktoś ma ochotę sprawdzić gwint w swoim Domainie można porównać wtedy do Boxxera i sprawdzić...

Przy Solo Air była kwestia że średnica wewnętrzna goleni była inna - to prawda, i jest to wymagane przy Solo Air żeby było uszczelnienie między tłokiem komory powietrznej a golenią.
W wypadku tłumików średnica nie ma takiego znaczenia, ale ma już znaczenie gwint na goleni.
Teraz pytanie czy jest inny. Zaraz poszukam, jak znajdę to edytuję tego posta z odpowiedzią.
[Edit] Okej, nie znalazłem. Ale jeśli ktoś ma ochotę sprawdzić gwint w swoim Domainie można porównać wtedy do Boxxera i sprawdzić...
-
- Kontakt:
A tak z ciekawości. Na jakim biegu zostawiacie przerzutkę gdy kończycie jeździć na ten dzień? Ja zawsze spuszczam ją na 8, żeby sprężyna się nie niszczyła