Witam za niedługo będę się zabierał za składanie nowego napędu 2x8.
Do tej pory jeździłem na napędzie 3x8 ale stwierdziłem że dwa blaty w zupełności mi wystarczają , kasete wybiore 30/11 t a do tedo korby 20 pare t/ 32t .
Moje pytanie jest następujące jaki napinacz był by do takich przełorzeń najlepszy i ile by kosztował
Z góry dzięki za pomoc i sotki za błędy ale piszę z tableta , jeżeli nie ten dział proszę o przeniesienie
napinacz na dwa blaty
-
- Kontakt:
jeżeli chodzi o napinacz na 2 blaty to odpada wszystko co ma klatki, prowadnice etc bo tu rolę klatki robi przerzutka. Za to od dołu potrzebujesz mieć rolkę 2 poziomową bo na zwykłej rolce jak za pedałujesz do tył to będzie łańcuch zrzucany na mniejszą zębatkę.
Edit:
Wygląda to tak:
Edit:
Wygląda to tak:
Specialized Big Hit III 07r + 888 RC 2005r 170mm
-
- Kontakt:
w tym wypadku jakoś bardziej przekonuje mnie rolka bo masz napięte na obu blatach a żebatki obie są na tej samej wysokości więc gdy zrzucisz na "1" to nic ci nie napina...
Linki linki linki.... nie wysługuj się forum i forumowiczami tu się dyskutuje, doradza, pomaga czy prosi o pomoc. Trochę kreatywności i do roboty. Ale powiem ci jak mi kiedyś wpadł durny pomysł 2 blatów w zjazdówce to szukałem takiego napinacza i powiem szczerze łatwiej było znaleźć samą rolkę niż z całym napinaczem. Najprościej szło na e-bay'u
Linki linki linki.... nie wysługuj się forum i forumowiczami tu się dyskutuje, doradza, pomaga czy prosi o pomoc. Trochę kreatywności i do roboty. Ale powiem ci jak mi kiedyś wpadł durny pomysł 2 blatów w zjazdówce to szukałem takiego napinacza i powiem szczerze łatwiej było znaleźć samą rolkę niż z całym napinaczem. Najprościej szło na e-bay'u

Specialized Big Hit III 07r + 888 RC 2005r 170mm
-
- Kontakt:
...jedyny który mam na myśli to Blackspire Stinger...miałem go w 2 lub 3 rowerach i nigdy mi łańcuch nie spadł itp...
http://www.blackspire.com/qs/product/83/5947/263221/0/0
Nie wiem czy gdzieś takowy tylko pod mufę nie zalega mi w klamotach.
Zresztą nie wiem czy jest sens kupna napinacza jeśli jest spory wybór w przerzutkach ze sprzęgłem...robi je Sram oraz Shimano...mniejsza waga,działają super i tyle.
Ja już 3sezon używam takowych i bez problemów.Łańcuch nie spada ani się nie telepie oraz wygląd bardziej estetyczny no i wagowo mniej.Pomyśl.
http://www.blackspire.com/qs/product/83/5947/263221/0/0
Nie wiem czy gdzieś takowy tylko pod mufę nie zalega mi w klamotach.
Zresztą nie wiem czy jest sens kupna napinacza jeśli jest spory wybór w przerzutkach ze sprzęgłem...robi je Sram oraz Shimano...mniejsza waga,działają super i tyle.
Ja już 3sezon używam takowych i bez problemów.Łańcuch nie spada ani się nie telepie oraz wygląd bardziej estetyczny no i wagowo mniej.Pomyśl.
Radix