Avid elixir 5 probem
Avid elixir 5 probem
Witam jakis czas temu kupiłem zestaw do odpowietrzania na allegro do avida.Odpowietrzałem zgodnie z filmikami na YouTube. Hamulec hamuje nawet dobrze, ale gdy klikam klamke, klamka robi sie miekka az do kierownicy ,a raz jest bardzo twarda. Wie ktos Co może być przyczyna?
Sprawdź czy ta uszczelka 'taperbore' delikatnie Ci nie przepuszcza oleju. Miałem taki sam problem, okazało się że uszczelka delikatnie puszczała olej i raz trzymała ciśnienie raz nie. Zestaw naprawczy klamki rozwiązał problem.
Jest też możliwość że źle odpowietrzyłeś/złym płynem, ale nie chcę nikogo osądzać ;p
Jest też możliwość że źle odpowietrzyłeś/złym płynem, ale nie chcę nikogo osądzać ;p
@Bartekzst - jeśli to faktycznie będzie uszczelka Taperbore to nie ma takiej szansy. Ta uszczelka w prezerwatywowym kształcie jest robiona dla Avida i nigdzie indziej jej raczej nie znajdziesz.
Najpierw jednak dokładnie sprawdź co jest przyczyną, mogę się mylić i to będzie coś bardziej banalnego
Sprawdź też czy uszczelki nie są spuchnięte, możliwe że ktoś przez niewiedzę wlał do nich oleju mineralnego co mogło spowodować takie jaja i przez to taką dziwną pracę hamulców.
Najpierw jednak dokładnie sprawdź co jest przyczyną, mogę się mylić i to będzie coś bardziej banalnego

Sprawdź też czy uszczelki nie są spuchnięte, możliwe że ktoś przez niewiedzę wlał do nich oleju mineralnego co mogło spowodować takie jaja i przez to taką dziwną pracę hamulców.