Drobne pytania rowerowe
-
- Kontakt:
Re: Drobne pytania rowerowe
No to tą ostatnią glorkę bym brał, ale od razu wymienił bym tą sram x4 na x5,x7
UMF Duncan d2 Merida+ rs boxxer rc 2011.+ Fox Dhx 5.0
Moim zdaniem Giant z szóstkami zdecydowanie lepszy. Jedyne co musiałbyś wymienić to hamulce, koszt (przy sprzedaży hujesów) to jakieś 150 złotych. W tamtym ostatnim masz Juniora T z tego co widzę chyba na oś 9mm, ale na zdjęciu widać tyle co nic (Puncu zapewne zaraz określi) plus tandetny napęd - a weź uwagę że z napędu tak naprawdę uda Ci się sprzedać manetkę za śmieszne pieniądze plus przerzutkę o ile nie jest krzywa, a za nowe bądź w dobrym stanie będziesz musiał trochę zabulić.
Ten Giant na szóstkach jest naprawdę zadbany. Ja o rower dbam myślę całkiem rozsądnie, ale tak czy inaczej kamieniami dostał, jakieś lądowania na kamieniach korbami/pedałami... Tutaj ten rower wygląda jakby nie był jeżdżony - jakieś delikatne obicia na dole szóstek, delikatna ryska na korbach... U mnie taka sama przerzutka X9 od kamieni jest tak przeorana że nie widać w ogóle napisu ;p
Ten Giant na szóstkach jest naprawdę zadbany. Ja o rower dbam myślę całkiem rozsądnie, ale tak czy inaczej kamieniami dostał, jakieś lądowania na kamieniach korbami/pedałami... Tutaj ten rower wygląda jakby nie był jeżdżony - jakieś delikatne obicia na dole szóstek, delikatna ryska na korbach... U mnie taka sama przerzutka X9 od kamieni jest tak przeorana że nie widać w ogóle napisu ;p
Re:
Że junior to jest napisane ale o ile się nie mylę to juniorki chyba tylko na 9-tkę puszczali. Puncu człowiek pomóżVinrael pisze: W tamtym ostatnim masz Juniora T z tego co widzę chyba na oś 9mm, ale na zdjęciu widać tyle co nic (Puncu zapewne zaraz określi)

Specialized Big Hit III 07r + 888 RC 2005r 170mm
wszystkie specialized big hit, transistion dirtbag, stare duncon carne corso, intense m3, banshee scream, Iron Horse 7point7, Ns soda, scott gambler i wiele wiele więcej ale nie podamy nic konkretnego jak nie powiesz do czego ci konkretnie rower. Bo do DH to już ostatnio tak szerokie pojęcie że ja pierdziele
Zalas, 7point7...? Jak już to Sunday, nie wiem po co przytoczyłeś 7p7. NS Soda będzie droższa, rama z damperem będzie kosztowała koło 2 tysięcy. Gambler - chyba że ten stary, nowe się cenią.
Ja bym dorzucił Scotta Voltage - niby nie typowa zjazdówka ale spokojnie da radę na takich trasach a idzie znaleźć fajne egzemplarze w rozsądnych pieniądzach.
Niepękające Konewki - może ciężkie, trochę nie poręczne ale są w śmiesznie niskich pieniądzach.
Canyon Torque - starsze modele 'przedliftowe' trafiają się co jakiś czas.
Giant Reign - może i mniej skoku, ale przyjmie wysoką jednopółkę i na pewno świetnie da sobie radę.
Ja bym dorzucił Scotta Voltage - niby nie typowa zjazdówka ale spokojnie da radę na takich trasach a idzie znaleźć fajne egzemplarze w rozsądnych pieniądzach.
Niepękające Konewki - może ciężkie, trochę nie poręczne ale są w śmiesznie niskich pieniądzach.
Canyon Torque - starsze modele 'przedliftowe' trafiają się co jakiś czas.
Giant Reign - może i mniej skoku, ale przyjmie wysoką jednopółkę i na pewno świetnie da sobie radę.
Junior jest na oś 9mm w tej glorce 
Wysłane z Commodore 64

Wysłane z Commodore 64
Big Hit + 888 RC 2004r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Fondriest Status-X 1996r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Fondriest Status-X 1996r.
z Giantów jeszcze coś takiego:
http://olx.pl/oferta/rower-giant-glory- ... e0a301a6aa
http://olx.pl/oferta/rower-giant-glory- ... e0a301a6aa
Re:
7p7 dla tego bo dużo osób na tym jeździ a tańsze od sunday. Sode jak się uprzesz to wyrwiesz do 3,5 ale na słabym osprzęcie, Gambler oczywiście, że starszy.Vinrael pisze:Zalas, 7point7...? Jak już to Sunday, nie wiem po co przytoczyłeś 7p7. NS Soda będzie droższa, rama z damperem będzie kosztowała koło 2 tysięcy. Gambler - chyba że ten stary, nowe się cenią.
Ja bym dorzucił...
I też bym tu dorzucił jeszcze mnóstwo ramek czy rowerów ale chodziło mi o to żeby gość sprecyzował do czego mu to potrzebne. Bo "do DH" to bardzo szerokie pojęcie obecnie i jeden nazwie dh zjechanie z krawężnika a drugi latanie hop jak Cruze Fest. Nie powiedział też nic czy jest początkujący czy siedzi w tym od 10 lat ani nie sprecyzował czego od roweru wymaga. Dał cene i do dh. Trochę mało. Przykładowo mam DM FR 4.0 i jeździ mi się super tak samo na Puncowym BH a jak dosiadam Norco a-line kumpla to "jestem cegłą", "szatan nie rower".
http://olx.pl/oferta/zjazdowka-giant-gl ... c2ssT.html
A o tym co myślicie?
A o tym co myślicie?
Chciałbym pomalować ramę proszkowo. Mam w Giancie AC założoną przez producenta redukcję podsiodłówki 30,9 -> 27,2. Podczas malowania proszkowego wygrzewa się malowane elementy, więc rozszerzają się one cieplnie. Czy zamontowana wewnątrz podsiodłówki redukcja rozszerzając się nie spowoduje pęknięcia podsiodłówki?
Rozumiem, że oba elementy (redukcja i podsiodłówka) się rozszerzą, ale nie proporcjonalnie -- zależy to od ich grubości, materiału (nawet nie wiem, z czego jest ta redukcja), kształtu.
Oczywiście wszystko można policzyć, ale pytam z nadzieją, że ktoś ma doświadczenie w tej sprawie.
edit: akurat tego nie będę w stanie policzyć, bo nie wiem jakie aluminium stosował Giant: "ALUXX SL proprietary alloy features 30 percent additional stiffness over traditional 6061 series aluminium"
Rozumiem, że oba elementy (redukcja i podsiodłówka) się rozszerzą, ale nie proporcjonalnie -- zależy to od ich grubości, materiału (nawet nie wiem, z czego jest ta redukcja), kształtu.
Oczywiście wszystko można policzyć, ale pytam z nadzieją, że ktoś ma doświadczenie w tej sprawie.
edit: akurat tego nie będę w stanie policzyć, bo nie wiem jakie aluminium stosował Giant: "ALUXX SL proprietary alloy features 30 percent additional stiffness over traditional 6061 series aluminium"
http://olx.pl/oferta/duncon-tosa-totem- ... e6yYz.html
Jest ktoś w stanie coś napisać o tym rowerze? Co myślicie?
Jest ktoś w stanie coś napisać o tym rowerze? Co myślicie?
Jaki największy widelec można wstawić do ramy sody slope?
Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka