Kona Unit i podobne

Ropucha
Kontakt:

Kona Unit i podobne

Post autor: Ropucha »

Witam.

Może ktoś zna w Polsce sklep (albo zagraniczny na terenie UE) który posiada w ofercie rowery typu w/w Kona?
Obowiązkowo singlespeed, hardtail (pełny, bez amora z przodu) i oczywiście heble tarczowe. Poszukuję takiej konfiguracji, maksymalnie w cenie Unit'a czyli do 3500-4000 PLN.
Jeśli znacie tez konkretne modele to prośba o info.
Vinrael
Kontakt:

Post autor: Vinrael »

Hardtail - 'twardy ogon' przetłumaczając brzydko - to rower bez tylnego zawieszenia ;)
Rigid - to jest słowo czego szukasz ;)

Dalej - do czego ten rower konkretnie? Celujesz koniecznie w rozmiar 29' koła czy bierzesz inne pod uwagę?
Ropucha
Kontakt:

Post autor: Ropucha »

Rigid - fakt mój błąd ;)

Celuje w 28/29. Do wszystkiego głównie po mieście. Szybkie przemieszczanie się, dla frajdy niż z punktu A do B. Nie biorę pod uwagę typowego MTB/XC - miałem i to nie to. Koniecznie musi być takiej konstrukcji jak w/w Kona - pełny sztywniak, jeden bieg, heble tarczowe.
Znalazłem kilka modeli, niestety są one popularne za Wielkim Oceanem, W PL słabo pod tym względem.
Vinrael
Kontakt:

Post autor: Vinrael »

Niestety - patrząc na to co jest oferowane w Polsce raczej trudno będzie dorwać taki sprzęt. Moja sugestia - czemu by takiego nie złożyć? :) Myślę że spokojnie da radę się zmieścić na fajnym osprzęcie w tych pieniądzach :)
Myślę o ramie pokroju Dartmoor Primal 29 - myślę że na bardzo przyzwoitych częściach idzie złożyć taki rower spokojnie mieszczący się w budżecie ;)
muras
Kontakt:

Post autor: muras »

http://www.planetx.co.uk/ Tutaj możesz znaleźć sporo specyficznych rowerów i części.
ODPOWIEDZ