Na sam początek chciałbym złożyć sobie jakiś rower średniej klasy w granicach 3tys oczywiście plus, minus
głownie to chciałbym od was uzyskać porady co do samej Ramy czy jakiś sztywniak czy ruchoma (wiadomo jakiś full robi mega robote z wyglądu) wiele ludzi co do full-a pisali w sprawie geometri ze z nia ciężko ze full nie wybacza itd. Moja jazda miała by sie ograniczać do jazdy po lesie dojazdy do pracy lasem (bo bliżej) jazda pod górkę i z górki ale nie jakoś hardkorowo tylko raczej delikatnie, wiadomo jakieś wycieczki z Narzeczona. Nigdy wcześniej nie jeździłem na Fullu wiec nie miałem z takimi styczności a gotowe rowery ze sklepu wiadomo jakie sa

Wiec proszę o porady jaka rama by była dobra żeby nie była jakaś mega słaba i jaki amor do tego (przedział w mm) żeby i wyglądał i sie dobrze prowadził. Jesli rama ma być sztywna to jakie koła stare 26 czy pchać sie w nowe 27.5 ??
Wzrost : 175cm
Waga: 65Kg
Pozdrawiam
PS : Znalazłem ramę i czy wersja M (16') by była ok na mój wzrost z kołem 26 bądź 27,5 i czy ta rama to dobry wybór
http://dobresklepyrowerowe.pl/czesci/ra ... r/hornet-0