Koła do dh 600 zł
-
- Kontakt:
Koła do dh 600 zł
Witam mój rower to http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=10&t=98837 Składam go od jakiegoś czasu. No ale przyszedł czas na koła posiadam budżet w wysokości 600 zł. W tej kwestii jestem zupełnie zielony dlatego liczę na waszą pomoc 

Re: Koła do dh 600 zł
Co do kół to ja bym zmienił opony i ew. tylną obręcz.
Ale tak jak Zalas napisał. Co Ci w nich przeszkadza i czego od nas oczekujesz?
Ja jeżdże na piastach novateca (to samo co dartmoor) i obręczach Dartmoor Raider od chyba dwóch sezonów i spisują się świetnie.
Wysłane z Commodore 64
Ale tak jak Zalas napisał. Co Ci w nich przeszkadza i czego od nas oczekujesz?
Ja jeżdże na piastach novateca (to samo co dartmoor) i obręczach Dartmoor Raider od chyba dwóch sezonów i spisują się świetnie.
Wysłane z Commodore 64
Big Hit + 888 RC 2004r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Fondriest Status-X 1996r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Fondriest Status-X 1996r.
-
- Kontakt:
Przednia piasta nie ma mocowania na tarcze. Kupiłem teraz hamulce i przydało by się je w jakiś sposób wykorzystać. Tylna obręcz już swoje przeszła poprzedni właściciel miał ja już kilka lat obręcz jest jajowata a w pięście rozsypał się bębenek. Piasta jest na łożyskach wiankowych ma już swoje lata. Stawia dosyć spore opory toczenia. Myślałem o czymś lepszym
Chce kupić koła które mi posłużą 2-3 sezony. Wiem że w takiej kwocie znajdę dobre koła ale muszę się poradzić co kupić ponieważ mam bardzo małe doświadczenie jeśli chodzi o koła nie wiem w czym wybierać.

-
- Kontakt:
Witam okazało się że muszę ograniczyć budżet ;/ Nie jestem Tym usatysfakcjonowany no ale życie jest nie łatwe. Znalazłem taki zestaw na olx co o nim powiecie warto brać ? http://olx.pl/oferta/kola-dh-fr-alexrim ... f449fff390
Myślę że są to koła które się kręcą, super superaśne też nie są a i wagą nie grzeszą a poza tym tylne koło ci nie wejdzie (a na tym raczej ci zależy) bo masz oś 10x135mm a w ogłoszeniu 12x150mm. Poza tym brak 3 szprych a one same nie znikają, musiały zostać np wyrwane czy złamane. Poza tym niby koła nie katowane ale tu trzeba dociągnąć tam jest centra.... sam dokończ.
Specialized Big Hit III 07r + 888 RC 2005r 170mm
-
- Kontakt:
Znalazłem jeszcze kilka ale te przykuły moją uwagę http://olx.pl/oferta/kola-26-ns-bikes-p ... dUnsz.html Nie wiem jeszcze na jaką oś z tyłu ale zaraz zadzwonię się dopytać. Mógłby ktoś skomentować ten wybór, czy warto kupić ??
Bh 06-08 miał 10x135mm oś.Z
Nie jest to dobry wybór bo:
Piasty ma dobre na pewno ale informacja "obręcze ns bikes" wiele to nie mówi bo podał firmę a nie podał modelu może być to zarówno najniższy jak i najwyższy model.
To tak jak byś napisał że sprzedajesz auto Skode i nie napisał nic więcej -.-
I nie ma podane jaka oś jest z tył!
Nie jest to dobry wybór bo:
Piasty ma dobre na pewno ale informacja "obręcze ns bikes" wiele to nie mówi bo podał firmę a nie podał modelu może być to zarówno najniższy jak i najwyższy model.
To tak jak byś napisał że sprzedajesz auto Skode i nie napisał nic więcej -.-
I nie ma podane jaka oś jest z tył!
-
- Kontakt:
Ostatni wybór to te z aukcjihttp://olx.pl/oferta/boxxer-kola-kierow ... d1dbfe6043 Rozmawiałem ze sprzedającym koła złożone są w całości na częściach dartmoor.
Obręcze dartmoor raider
piasta tył: vee-one
szprychy nie mam pojęcia.
Nie dowiedziałem się również jaki model piasty jest z przodu poza tym że to również dartmoor pod qr20.
Koła zostały złożone w połowie 2015r.
Obręcze dartmoor raider
piasta tył: vee-one
szprychy nie mam pojęcia.
Nie dowiedziałem się również jaki model piasty jest z przodu poza tym że to również dartmoor pod qr20.
Koła zostały złożone w połowie 2015r.
dobra stinkacz miał 10x135
Piasty ok, obręcze spoko, jedynie ludzie narzekają na szprychy darta ale skoro się trzymają to myślę że można brać, jedynie tą cenę bym trochę po negocjował bo 500zł za koła które były używane a nie są najwyższej klasy to trochę sporo. Ja bym próbował je brać za 400-450zł
Piasty ok, obręcze spoko, jedynie ludzie narzekają na szprychy darta ale skoro się trzymają to myślę że można brać, jedynie tą cenę bym trochę po negocjował bo 500zł za koła które były używane a nie są najwyższej klasy to trochę sporo. Ja bym próbował je brać za 400-450zł
-
- Kontakt: