Napinacz na ISG
Napinacz na ISG
Jaki napinacz na iscg?
Wymagania - czarny najlepiej cały
Dolne prowadzenie - rolka z rantem
Górne prowadzenie - zamknięta klatka (łańcuch nie spada na lewo/prawo)
Wymagania - czarny najlepiej cały
Dolne prowadzenie - rolka z rantem
Górne prowadzenie - zamknięta klatka (łańcuch nie spada na lewo/prawo)
-
- Kontakt:
Z całego serca polecam napinacze MRP. Sam mam MRP G4 w standardzie 05 i jest to najlepszy napinacz na jakim miałem przyjemność jeździć. Oprócz tego spełnia wszystkie Twoje wymagania
Wcześniej jeździłem między innymi na Mozzarcie. Wiem, że są jeszcze wersje karbonowe (jakbyś chciał sobie ulżyć na rowerze
). Oprócz tego masz jeszcze starszy model, który się chyba wiele nie różni, a cena jest dużo przyjemniejsza- model G3

-
- Kontakt:
W DH czy FR zębatka NW nie sprawdza się najlepiej, łańcuch lubi spaść na schodach czy tarkach gdzie dużo jest wstrząsów za to ponoć w Enduro, XC czy AM sobie bardzo chwalą
Jest jeszcze motyw taki, że jak łańcuch się zapcha błotem to lubi nie wskoczyć idealnie na ząbki

Specialized Big Hit III 07r + 888 RC 2005r 170mm
A z jakich NW korzystaliście, że tak zapytam?
jak Dartmoor, czy Octan One, to radzę spróbować prawdziwego NW, np. od HCC / Hello MTB, lub innej małej firmy z PL bądź Czech / Słowacji (reklama, wiem... ale robią to ludzie, co jeżdżą, myślą jak dlaczego i jak to działa i ulepszają swój produkt - a to nie starczy tylko dać co drugiego szerokiego zęba). Robiłem różne rzeczy na rowerze i nic, jak się dobrze dobierze komponenty zębatka / łańcuch / przerzutka, to można napier****ć, tylko w skrajnych przypadkach potrzebna jest prowadnica 
No ale z drugiej strony można wydać mniej na zębatkę i dołożyć do napinki i mieć pewność, że nie spadnie. Zależy, na czym komu zależy

No ale z drugiej strony można wydać mniej na zębatkę i dołożyć do napinki i mieć pewność, że nie spadnie. Zależy, na czym komu zależy

Re:
Otóż to. Jak kiedyś miałem NW od Race Face ale ja katuje rower w różnych warunkach i na łańcuchu 9rz. Moja opinia jest mało rzetelna bo powinien być węższy łańcuch, ale przy napinaczu nigdy nie miałem problemu z łańcuchem więc do niego wróciłemMUSZEL pisze: No ale z drugiej strony można wydać mniej na zębatkę i dołożyć do napinki i mieć pewność, że nie spadnie. Zależy, na czym komu zależy

Big Hit + 888 RC 2004r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Fondriest Status-X 1996r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Fondriest Status-X 1996r.
-
- Kontakt:
Re:
To był chyba DartmoorMUSZEL pisze:A z jakich NW korzystaliście, że tak zapytam?