[Hamulce] Saint m820 prośbą o wyjaśnienie budowy klamki

kuchtamaki
Kontakt:

[Hamulce] Saint m820 prośbą o wyjaśnienie budowy klamki

Post autor: kuchtamaki »

Hej, mam problem i nie mogę znaleźć odpowiedz na interesujące mnie pytanie nigdzie w internecie. W niedawno kupionym rowerze mam hamulce shimano saint m820 i zastanawiam się nad ich budową. Nigdzie w internecie nie mogę doszukać się tego, do czego służy ta złota śruba po boku klamki, zaraz przy śrubce FREE STROKE
Obrazek
Sprawdziłem instrukcje shimano w internecie, niestety nic o niej nie wspomina. Dla czego mnie to interesuje, wydaje mi się,że wnętrze tej złotej 'wkrętki' jest trochę spocone, i zaczyna mnie to martwić. Osuszyłem to, płyn był koloru wody, czyli bezbarwny. Raczej nie płyn hamulcowy. Co to mogło być?
Pozdrawiam :)
Rak$
Kontakt:

Post autor: Rak$ »

Jest to po prostu "korek". Frezarka jakoś musiała tam wjechać i wyciąć dany kształt ^^
Biorę to pop prostu na logikę, trochę hebli już serwisowałem ;)
"Moment w którym lecisz ponad wszystkimi problemami"
kuchtamaki
Kontakt:

w tym korku, jest taka mała dziurka powiedzmy o średnicy 1mm, może mniej która sąsiaduje z zbiorniczkiem wyruwnawczym. Interesuje mnie po co, masz jakiś pomysł? :)
Rak$
Kontakt:

Jeżeli masz wyciek z tej "złotej dziurki" :3 to znaczy że w układzie jest za dużo płynu ;)
kuchtamaki
Kontakt:

oo to ciekawe,nawet bardzo. dziękuję Ci serdecznie za pomoc! :) miłego dnia
Rak$
Kontakt:

Nie ma sprawy :) dzięki i wzajemnie ;)
ODPOWIEDZ