Rower na początek [Kellys whip 10]
Rower na początek [Kellys whip 10]
Witam zaczynam swoją przygode z DH.Ze względu na to że nie pracuje niemoge pozwolić sobie na super maszynke.Ostatnio wypatrzyłem rower KELLYS WHIP 10 jest to HT i tu pada moje pytanie czy ktoś miał z nim doczynienia,czy jest dobry dla początkujących?
Nie miałem do czynienia, ale patrząc na specyfikację to raczej dość tandetne wyposażenie jak na 2000zł. Wygląda fajnie, ale hamulcom ZOOM-a bym nie zaufał, przerzutka z przodu kompletnie nie potrzebna + korby raczej nie przystosowane do ostrzejszej jazdy, amortyzator też mógłby być lepszy niż XCT pakowane do najtańszych rowerów. Chyba że ceny tak poszły do góry ostatnio, w sumie to od lat nie przeglądałem takich rowerków
Aaa właśnie, może te firmy się podciągnęły i teraz już robią lepsze komponenty, niech mnie ktoś poprawi gdyby to się zmieniło
Tutaj tylko opony są dobre. I może rama, jeżeli to jest ta sama co w lepszych wersjach. Kusi jeszcze 5 lat gwarancji, ale jakoś w to nie wierzę...
Proponowałbym rozejrzeć się w używanych sprzętach, nie mówię o kupowaniu jakichś starych gratów, ale w podobnej cenie powinny się już znaleźć w miarę przyzwoite sprzęty w dobrym stanie.
Tylko powiedz jeszcze, co dokładniej rozumiesz przez DH
W sensie że faktycznie masz jakieś górskie trasy niedaleko, czy po prostu chcesz pośmigać po lesie? Bo taki rower to się nadaje co najwyżej do dziecięcych podskoków wokół boiska :P I nie chodzi mi o to że hardtail (z małym budżetem jak najbardziej), po prostu dobrze mieć przynajmniej hamulce którę Cię z górki zatrzymają i amortyzator co chociaż trochę się będzie uginał i nie złapie luzów zbyt szybko.

Proponowałbym rozejrzeć się w używanych sprzętach, nie mówię o kupowaniu jakichś starych gratów, ale w podobnej cenie powinny się już znaleźć w miarę przyzwoite sprzęty w dobrym stanie.
Tylko powiedz jeszcze, co dokładniej rozumiesz przez DH

http://brooce.pinkbike.com
Re:
Popieram kolegę wyżej. Dorzuć 200-500zł do tych 2k i możesz już mieć fajnego sztywniaka typu hornet. Osprzęt nie głupi i na początek na pewno wystarczy.brooce pisze:Nie miałem do czynienia, ale patrząc na specyfikację to raczej dość tandetne wyposażenie jak na 2000zł. Wygląda fajnie, ale hamulcom ZOOM-a bym nie zaufał, przerzutka z przodu kompletnie nie potrzebna + korby raczej nie przystosowane do ostrzejszej jazdy, amortyzator też mógłby być lepszy niż XCT pakowane do najtańszych rowerów. Chyba że ceny tak poszły do góry ostatnio, w sumie to od lat nie przeglądałem takich rowerkówAaa właśnie, może te firmy się podciągnęły i teraz już robią lepsze komponenty, niech mnie ktoś poprawi gdyby to się zmieniło
Tutaj tylko opony są dobre. I może rama, jeżeli to jest ta sama co w lepszych wersjach. Kusi jeszcze 5 lat gwarancji, ale jakoś w to nie wierzę...
Tylko powiedz jeszcze, co dokładniej rozumiesz przez DHW sensie że faktycznie masz jakieś górskie trasy niedaleko, czy po prostu chcesz pośmigać po lesie? Bo taki rower to się nadaje co najwyżej do dziecięcych podskoków wokół boiska :P I nie chodzi mi o to że hardtail (z małym budżetem jak najbardziej), po prostu dobrze mieć przynajmniej hamulce którę Cię z górki zatrzymają i amortyzator co chociaż trochę się będzie uginał i nie złapie luzów zbyt szybko.
Przykład:
https://www.olx.pl/oferta/rower-dh-fr-n ... 9efaf736e7
Od razu zaznaczam iż powyższe ogłoszenie nie należy do mnie!
Taki szerszeń wystarczy ci na pewno na 2 lata przynajmniej. A będzie na pewno i fajniej i bezpieczniej jeździć na tym niż rowerze z ZOOMem lub XCT
Specialized Big Hit III 07r + 888 RC 2005r 170mm
Jakbyś chciał fulla to polecam https://www.olx.pl/oferta/specialized-b ... ix4NW.html
Re:
Nie polecaj mu po pierwsze fulla na początek, poza tym gość nie ma obycia z takimi rowerami a ty mu od razu krowe około 19kg wciskasz?ryba94.94 pisze:Jakbyś chciał fulla to polecam https://www.olx.pl/oferta/specialized-b ... ix4NW.html
Od razu mówię, że to też nie moje ogłoszenie:D Ale sam się nim interesowałem, a teraz jest jeszcze lepsza cena do końca tygodnia
Specialized Big Hit III 07r + 888 RC 2005r 170mm