Siema, wezscie napiszczei co bardziej polecacie, singla czy z przerzutkami? ja sie zdecydowac nie moge. planuje zeby zostawic 34 zeby z przodu, z tylu dac chyba srama 5.0 i przerzutke jaka szosowa, no i oczywiscie napinacz. tylko, ze nawet sporo osob jezdzi na singlu i nie narzeka no i zawsze mniejse ryzyko ze sie cos *******...
Siema, wezscie napiszczei co bardziej polecacie, singla czy z przerzutkami? ja sie zdecydowac nie moge. planuje zeby zostawic 34 zeby z przodu, z tylu dac chyba srama 5.0 i przerzutke jaka szosowa, no i oczywiscie napinacz. tylko, ze nawet sporo osob jezdzi na singlu i nie narzeka no i zawsze mniejse ryzyko ze sie cos *******..
chodzi o to ze rurki w ramie sa odchudzone(zmniehjszona jest ich grubosc) w miejscach gdzie nie wystepuja duze obciazenia . najprosciej mowiac rama jest tak zrobiona zeby byla jak najlzejsza nie zmieniajac jej wytrzymalosci
nie jestem zjebem, po prostu mi sie pop..... i zle napisalem, soryr, za moj brak doswiadczenia na tej stronce, naprwade wybacz...... blagam, nie bij. Nie no tak powaznie to sorry po prostu mi sie pochrzanilo, chcialem nowy temat zrobic
Ja, jak się kiedyś zapytałem w jednym z większych sklepów rowerowych u mnie w mieście (uważają się za bardzo profesjonalny sklep i serwis) "czy ta rama jest cieniowana?" to koleś sprzedający odpowiedział mi "pewnie ze jest, nie widzi pan przecież kolor szary przechodzi w niebieski"
poprostu ręce opadają
Tak wlasciwie to rama nie moze byc cieniowana dwa czy trzy razy, poniewaz proces ten wykonuje sie raz. Natomiast to co podaje producent, jako cieniowanie np. 3 krotne nie oznacza nic innego jak to, ze rury z ktorych pospawana jest rama maja 3 rozne grubosci scianki. Tam gdzie obciazenia sa najmniejsze najciensze scianki, tam gdzie obciazenia sa duze (np. na koncach + dodatkowy wplyw spawow) scianki najgrubsze.