Start niepelnoletnich w Lodzi
Start niepelnoletnich w Lodzi
Mam ten sam problem co w Toruniu... niepelnoletni musza miec zgode rodzicow na start a w Lodzi takze ich dowod... w Toruniu w koncu nie trzeba bylo miec niczego... mam licencje kolarska a zeby ja wyrobic potrzebny jest podpis rodzica, wiec skoro tak czy mozna ja wtedy okazac w zamian za jakas zgode i dowod?? bo wg prawa nie mozna sie poslugiwac czyims dowodem osobistym (w tym przypadku rodzica) a rodzice na pewno nie przyjada bo nie maja czasu... a wiec jak wyglada sprawa?? czy wystarczy licencja?? bo jezeli nie to strasznie do dupy... a bardzo bym chcial wystartowac w tego typu imprezie...
http://cosmos.pinkbike.com/
widać organizator nie zna prawa i nakłania innych do jego łamania - odnośnie posługiwania się cudzym dowodem
kiedyś jak na śmieciarze były organizowane zawody w wawie to też ktoś tam się wykłucał że po **** mu zgoda rodziców jak ma licencje a aby wyrobić licencje nie mając 18 lat trzeba mieć zgodę rodziców
głupota jest - jakieś tam karteczki od rodziców, jak ktoś ma licencję to znaczy że może startować (tak powinno być - ale to jest POLSKA!! i tak pewno nie ma)
kiedyś jak na śmieciarze były organizowane zawody w wawie to też ktoś tam się wykłucał że po **** mu zgoda rodziców jak ma licencje a aby wyrobić licencje nie mając 18 lat trzeba mieć zgodę rodziców
głupota jest - jakieś tam karteczki od rodziców, jak ktoś ma licencję to znaczy że może startować (tak powinno być - ale to jest POLSKA!! i tak pewno nie ma)
-
- Kontakt:
No ale organizatorzy maja problem... z tego co wiem to w Toruniu zgoda rodzicow miala byc potrzebna do ubezpieczenia ktorego w Lodzi organizator nie zapewnia... do tego chce dowod osobisty...
szkoda gadac... mam nadzieje ze cos zrobia w ta srone bo ten problem mysle ze zatrzyma juniorow ktorzy by chcieli wpasc na ta impreze...
szkoda gadac... mam nadzieje ze cos zrobia w ta srone bo ten problem mysle ze zatrzyma juniorow ktorzy by chcieli wpasc na ta impreze...
http://cosmos.pinkbike.com/
Nie sądze aby powstrzymało to kogoś kto naprawde chce wystartować .Nie jest to az tak duża fatyga poprosic rodzica o pisemna zgode na start i "pozyczenie"na jeden dzień dokumenu rodzica na którym by widniał jego podpis,to wcale nie musi być dowód osobisty.Chodzi o to by rodzice w ogóle byli swiadomi ze ich dziecko weźmie udział w zawodach.
Nie mylcie pojęc
-posługiwanie sie czyimś dowodem to sytuacja w której cudzy dowód przedstawiasz jako twój własny w celu utajnienia swojej tożsamości .
-Posiadanie cudzego dowodu(..rodziców to nie do końca taki cudzy) to coś zupełnie innego niż posługiwanie sie nim.
Posiadanie cudzego dowodu nie jest przestepstwem i koniec w tym temacie
-posługiwanie sie czyimś dowodem to sytuacja w której cudzy dowód przedstawiasz jako twój własny w celu utajnienia swojej tożsamości .
-Posiadanie cudzego dowodu(..rodziców to nie do końca taki cudzy) to coś zupełnie innego niż posługiwanie sie nim.
Posiadanie cudzego dowodu nie jest przestepstwem i koniec w tym temacie
Nie Cosmos pokazanie jakiegoś DOKUMENTU TOŻSAMOŚCI żeby porównać podpis (tak zrozumiełem) to nie jest posługiwanie sie... posługiwanie sie to jakbys okazał dowód czyjś sugerując, że to Twój! Poza tym jak napisała Pat (która to Pani jest kobietą:) ) nie musi to byc dowód!!!
FUCk ludzie nie robcioe problemu z niczego i przyjeżdżajcie do nas!! :)
FUCk ludzie nie robcioe problemu z niczego i przyjeżdżajcie do nas!! :)
"Hey ho lets go!"