naped

budka
Kontakt:

naped

Post autor: budka »

Siema, wezscie napiszczei co bardziej polecacie, singla czy z przerzutkami? ja sie zdecydowac nie moge. planuje zeby zostawic 34 zeby z przodu, z tylu dac chyba srama 5.0 i przerzutke jaka szosowa, no i oczywiscie napinacz. tylko, ze nawet sporo osob jezdzi na singlu i nie narzeka no i zawsze mniejse ryzyko ze sie cos *******..
Deathwitch
Kontakt:

Post autor: Deathwitch »

No. Tera lepiej. Wez se z przerzutkami, bedziesz mogl robic banego chopa na kraweznik. I podjezdzac pod gorki na kazurce. <Swoja droga fajna ta Wasza stolica, ostatnio metrem jechalem to mnie jakis starosiwy kanar zlapal i kazal placic za bagaz, pomimo faktu iz nie mialem doslownie ze soba NIC :)>
budka
Kontakt:

Post autor: budka »

jaka stolica?? cos Ci sie chyba pomylilo, ja jestem z Wrocka. ale nie zaluje, mamy kilka miejscowek gdzie odchodza nisle tricki, jak kiedys wpadniesz to sie przejedz na kilimandzaro jaz opatowicka badz ksiaze male, jazda na maxa
agressor
Kontakt:

Post autor: agressor »

zalezy jeszcze co chcesz jezdzic wiadomo ze singiel speed wyjdzie cie duurzo taniej
Dex
Kontakt:

Post autor: Dex »

Ja dam tu moje pytanko też o napędzie :)

No więc tak mam normalne haki a nie mam żadnego napinacza tylko ten z zepsutej przeżutki (wygiętej) nie działa jak należy. Co mi polecacie, moze macie jakieś swoje patenety ?? Moge kupić jakiś niedrogi napinacz ale nie chce miec tego złomu (przeżutki) z tyłu bo jak jade to mi ciągle dzwoni itp. HELP ME !!!
prosze pomóżcie bo nie mam już siły to ustawiać i się bawić z tym ....
Dex
Kontakt:

Deathwitch on jest z wrocka a nie wawy :D
Dex
Kontakt:

topic up :D
emmanton
Kontakt:

Post autor: emmanton »

ja polecam naped: kaseta SRAM 5.0 + lancuch SRAM PC 48 lub wyzszy a przezutka to twoj wybor...
!!! HARDCORE SZCZECIN !!!
Deathwitch
Kontakt:

Wiem, ze z Wrocka. Ale nawiazanie bylo do Kazurki czyli do Stolicy, no nie? A tym sposobme kontynuuje dawny spor Krakowa z Warszawa zeby ludzie nie zapomnieli gdzie jest fajnie i czasem nie smigali na kozach bo tej brudnej, zglobalizowanej stolicy z brzydkim Mariottem i ladna Magda Mołek. :)))
Dex
Kontakt:

<lol> ostre słowa :D
Deathwitch
Kontakt:

No ba. Rimember ze my mamy Smoka w szeregach, no nie?
8!k3r
Kontakt:

Post autor: 8!k3r »

ja tam nie zalozyl bym singla bo duzo jezdze i przelozenia sie przydaja

ale ogolnie w singlu nic nie robisz i nic ci sie nie zepsuje
HAHmaster
Kontakt:

Post autor: HAHmaster »

no dokładnie przełożenia sie przydaje: podjechać gdzieś, potrialować leciutko i takie tam. Zawsze lepiej mieć w zanadrzu te pare biegów :)
RIDE MOUNTAIN BIKE (-_-(-_-)-_-)
GG: 1943073
Dex
Kontakt:

odpowiedzcie mi na moje pytanie !!!
Deathwitch
Kontakt:

Yyyy. A ktore to bylo Twoje? Aha, to z dzwonieniem. A wez o rozwal i zrob se singla, m'kay?
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

hmm ja mam pointa i jezdze na singlu z [prawdziwego zdarzenia :P

kaseta sram 5.0 i 6 bieg na niej no i 3 z przodu - 42 zabki. i daje rade jezdzic sie da tylko troche wiecej sily trza miec.
tyle ze jest troche dupnie - podjechac na dluzsza mete ni **** a na zjazdy za malo. jedyne co to jest to ze jest to bezawaryjne (chyba ze peka lancuch grrrr) starczy raz dobrze ustawic. a jaki rower cichy sie robi przy np. zjezdzie ze schodow :) miodzio
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
Deathwitch
Kontakt:

Ja uwielbiam ten halas. Jedziesz na schodki... wybijasz sie... lecisz... i... PIZDDDDDDDDD!!! SUAGHDIYAGWYGFAGK!!! Łancuch lata, spada, tanczy, cokolwiek. Miodzio, nie moglbym bez tego i bez alkoholu zyc.
pasqd
Kontakt:

Post autor: pasqd »

Dex - mozesz zastosowac rozwiazanie tymczasowe - jak masz rozjebana przerzutke z tylu, co nie dziala dobrze jako napinacz, idziesz do rowerowego, kupujesz najzwyklejszego sisa i z niego robisz napinacz;) Lanscuch skracasz na maksa, tak zeby przerzutka byla wyciagnieta do oporu i jazda. Mi nie dzwoni (bardzo;))

Na pionowych hakach ciezko jest obejsc sie bez napinacza. Mozesz sprobowac tak bawic sie zebatkami z kasety, ze lancuch bedzie dobrze napiety, ale nie gwarantuje, ze trafi to w Twoje przelozenie.
www.mushroomhead.prv.pl
.::GG[4839750]::.
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

po prostu jest pieprzenia sie z tym ale idzie zrobic :) na poziomych to miodzio :D
hm moze zeczywiscie sisa i na przyklad na szybkozlaczki tak zwane zipy zeby sztywny byl - to dziala ale trzeba odpowiednio to zrobic... nie da sie tego opisac rob na wyczucie :P tak zeby trzymalo po prostu :)
ja tak jezdzilem jakis czas i daje rade... nawet na rozpieprzonej przezutce idzie to zrobic :) inwencji troche. aha i jak cos nie tak to nic na sile wszystko mlotkiem :D
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
ODPOWIEDZ