Twarde wybicie - cement
Twarde wybicie - cement
Mam taki problem:
Robimy dirt. Niestety ziemia, którą dysponujemy jest bardzo piaszczysta. O ile lądowanie się w miarę trzyma to wybicie się sypie strasznie. Jako, że przywiezienie jakiejś lepszej ziemi jest bardzo problematyczne, to tak sobie umyśliliśmy, że możnaby uzyć CEMENTU. Wymieszać powiedzmy 10 centymetrową warstwę ziemi na wybiciu z cementem.
Co o tym myślicie?
Czy ktoś robił podobny motyw?
Jeżeli tak, to ile trzeba dać cementu, jakie proporcje?
Robimy dirt. Niestety ziemia, którą dysponujemy jest bardzo piaszczysta. O ile lądowanie się w miarę trzyma to wybicie się sypie strasznie. Jako, że przywiezienie jakiejś lepszej ziemi jest bardzo problematyczne, to tak sobie umyśliliśmy, że możnaby uzyć CEMENTU. Wymieszać powiedzmy 10 centymetrową warstwę ziemi na wybiciu z cementem.
Co o tym myślicie?
Czy ktoś robił podobny motyw?
Jeżeli tak, to ile trzeba dać cementu, jakie proporcje?
http://www.upr.org.pl/ <- niższe podatki = tańsze rowery
-
- Kontakt:
Pawel:
Nikt nie mówi o wylewaniu zaprawy cementowej, tylko o zmieszaniu ziemi z pewną ilością cementu.
-Przemooo-:
Zrobienie wybicia ze sklejki, to jest jeszcze większy kłopot niż przywiezienie gliny. Po za tym pewnie by ktoś je zniszczył.
boria:
Ja się raczej nie wywracam na wybicie, a Ty?
Nikt nie mówi o wylewaniu zaprawy cementowej, tylko o zmieszaniu ziemi z pewną ilością cementu.
-Przemooo-:
Zrobienie wybicia ze sklejki, to jest jeszcze większy kłopot niż przywiezienie gliny. Po za tym pewnie by ktoś je zniszczył.
boria:
Ja się raczej nie wywracam na wybicie, a Ty?
http://www.upr.org.pl/ <- niższe podatki = tańsze rowery
-
- Kontakt:
Ja raz mailem taka akcje ze musialem sie ewakuowac na wybiciu bo mi korba przeskoczyla 2m przed wybiciem i musialem zastosowac przedni hampel na wybiciu a tam lezala blacha zeby bylo sztywne.
U nas jak sypiemy hopy i mamy kijowa ziemie (na poczatku byla dobra a teraz dokopalismy sie juz do samego piachu) to sypiemy cala hope z tej ziemi a wybicie wykladamy glina i na to idzie 1cm grubosci guma. Moze albo w poniedzialek zapodam wam nasze hopy (kopalismy je w 4 czasem 6 szpadlami).
U nas jak sypiemy hopy i mamy kijowa ziemie (na poczatku byla dobra a teraz dokopalismy sie juz do samego piachu) to sypiemy cala hope z tej ziemi a wybicie wykladamy glina i na to idzie 1cm grubosci guma. Moze albo w poniedzialek zapodam wam nasze hopy (kopalismy je w 4 czasem 6 szpadlami).
SPRZEDAM widly Treka, kiera x2, mostek x2, hampel, klamka, siodlo, kolo tyl
gg:1732587
gg:1732587