full i street

kukizz
Kontakt:

full i street

Post autor: kukizz »

jak myslicie czy full nadaje sie do streetu?
Wiedzmin
Kontakt:

Post autor: Wiedzmin »

tak jesli zamiast dampera wlozysz drewniany klocek :P
teh_pwnerer
Dex
Kontakt:

Post autor: Dex »

no w sumie na to nie bardzo. raczej sztywniak
Deathwitch
Kontakt:

Post autor: Deathwitch »

Co sie nie da? Da sie! Bedzie bujac jak na sofie ale cos sie wyhaczyc da. Z reszta, zalezy jaki full. Bo jak DH to raczej ostra bryndza, lecz jak leciutki FR to elegancko.
emmanton
Kontakt:

Post autor: emmanton »

ja tam bum nie mogl na fullu sztywniak i juz...
!!! HARDCORE SZCZECIN !!!
Dex
Kontakt:

Post autor: Dex »

może dodaj jaki ten full :
-makrokesz
-lekki fr
-ostre DH ???
enjoy
Kontakt:

Post autor: enjoy »

nie... street sie zaczął od bmx gdzie wszystko jest sztywne, a ty chcesz na fullu? bosz, coraz więcej ludziom brakuje techniki... albo nie, po prostu siły żeby ustać na pedałach jak lądują z 1m murka... goście jebali stairgapy na bmx'ach, skakali z 2,5 schodów na płaskie, a niektórzy na fullu nawet ustać nie umią :/

street i full - czarny i biały

tak to widze
RAF
Kontakt:

Post autor: RAF »

STANOWCZO PROTESTUJE!!!
Jak juz napisano w jednym z postów jeżeli bedzie to full ze skokiem poniżej 150mm i dobrą twardością to moim zdaniem jak najbardzie się nadaje sam śmigam na streecie na fullu.
Może troszke trudniej bunnego zrobić wysokiego ale ja juz do 40 cm doszedłem więc jest spoko.
I nie mówcie że się nie da!!!

OGLĄDALIŚCIE JIB'A???
Deathwitch
Kontakt:

Nie, a co to?
Zaui
Kontakt:

Post autor: Zaui »

O wlasnie, Raf dobrze powiedzial. Najlepsyzm tego przykaldem jest JIB!
http://img31.imageshack.us/img31/9949/img40279jm.jpg/
shaman
Kontakt:

Post autor: shaman »

oglądałem JiB'a, ale widziałem tez Krankeda 5. Tyler super t jeździ na fullu, ten Danny chyba czy jak on ma tysh, i to nawet z dwopółką... ale oni tam robią same stairgapy!!!! a street to dużo wiecej niż schodki i murki. ci którzy tam pokazują prawdziwy street ( i dirt ) jezdza na sztywniakach. to oczywiste ze jakiśtam street zrobisz na fullu... tak samo jak "jakiśtam" fr/dh zrobisz na hardtailu... :] rozumeisz mam nadzieję.
what can I say... ;)
EmBond
Kontakt:

Post autor: EmBond »

Full do streetu to nie to jest jego przeznaczeniem. Lepiej jakiegoś Fajnego Hardtaila mieć
The Power Is On Your Side !!!
79654827508
Kontakt:

Post autor: 79654827508 »

na starm forum był topic o ramce full street jakiejś firmy niepaniętam
byla chyba z chromo i na 24 kuleczka
moze ktos kojarzy
Memento Mori
chrosciel
Lokalizacja: gdzie kosciół i kleryka znajdziesz na kazdym rogu...(Kielce)
Kontakt:

Post autor: chrosciel »

Jasne że full sie nadaje:D Chyba chodzi o twoją mordkę i ząbki:D
Moja mamusia jest chirurgiem szczekowym i ciągle "naprawia" takich rowerzystów bez fullfejsów i jak sam widziałem nic miłego to nie jest...
twój wybór...
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=446257 Moj SC v10 !!!
wujek
Kontakt:

Post autor: wujek »

full do street-u się nie nadaje (ale to jedynie moje zdanie no i kilku osób które tu wczesiniej pisały ) zauwarzyłem że padły tu swierdzenia że da się jezidzić w stree-cie na fullu chciałbym zobaczyć jak robicie na tych full-ach pedalaka bo nie chciał bym byc nie miły ale ta czyności jest obecna w słownikowym streecie . no i tu docieramy do sena sprawy musisz się sam zastanowić co ty chce4sz uprawiać bo uwarzam że da się wymienić dwie odmiany streetu jeden to street pszepisowy (poczęsići siciągniętyz trialu ) w takim streecie mamy manuale , wily , bar spiny ,180 , 360. pivot. grindy murki 3/4 schodki wysoki bany hop nosmanual (jazda na przednim kole ) no i oczywisicie jakieś ciekawe ewolucje typu wollride , wullride w połączeni z teilwipem (kto nie wieży niech obejży estern standart 2 ) wull kick no i wielel więcej tak wyglada pszepisowy street ale jest jeszcze jeden rodzaj streetu nazwał bym go raczej friridem miejkim to taka dyscyplina w kturej znajdujemy dropy z murkuw gdzie się leci z 4/5m dropy ze schodów jazda po murkach cieniszych niż nortshory pszeskakiwanie barieirek jednym słowem taki freride w miesicie z wykorzystaniem skomplikowanych form architektury miejskiej dyscyplina ta czerpie z streetu i dirtu jak i z trialu (choć raczej mało ) . no i właśnie tedrugą odmiane streetu można uprawiać na full-u . znam osobisicie kilka osub które takie rzeczy robią na fulu w wawie i szkucyn dla nich .

mam nadzieje że moja jak sądze dości wyczepująca odpowiedzi pozwoliła ci troche więcej zrozumieć i pomoże ci w jakiejś dobrej decyzji

pozdro all
..::gg3465517::..
pozdro all pozytywni wariaci
gg3465517
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

dac sie da.. ale bedzie trudno :) pamietacie film inura jak na fullu trialowal? DA SIE! ale po prostu jest trudno. i tu poajwia sie pytanie - po co w streeta na fullu sie bawic. ja mozna miec super hartalia za ta sama kase i wiecej radochy z tego czerpac :)

hmm nie wiem moze sie myle ale ten drugi typ co wujek opisal to chyba urban -wlasnie duze stair gapy poprzeczki i takie tam. a street na rampach i wogole jibbing to co innego :) i fakt na fullu i dwupolce sie da ALE PO CO?
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
morbit
Kontakt:

Post autor: morbit »

hm...Norco Sasquatch? chociaż do mnie to nie przemawia...jeśli mówimy o bmx'owym streecie, gdzie tu sens? Bmxy robia od 30 lat (chyba nawet dłużej... tyle to wiem że mongoose robi...)i żyją bez fs :)
Deathwitch
Kontakt:

No jak to po co Cszyvy? Niektorym sie nie chce zada ruszac z miasta do lasu poskakac to skacza w miescie.
kukizz
Kontakt:

full i street

Post autor: kukizz »

zapytalem sie o to bo teraz mam juz watpliwosci i nie wiem do konca co chce robic na rowerze, czy to bedzie street czy FR, nie wiem jaki rower wybrac,musze sobei poogladac filmy rowerowe i wtedy sie zasdtanowie, chociaz z drugiej storny nie wiem czy w moim przypadku rowwer do FR bedzie mial zastosowanie bo jedyna miejscowka gdzie mzona pojezdzci to zwirownia, chcoiaz miasto tez nie jest za duze i nie ma zbyt wielu przeszkod architektonicznych, co byscie mogli dla mnie doradzic bo mam problem i nie wiem co dlaej robic
ODPOWIEDZ