ramka destroyer street
-
- Kontakt:
Ja mam destro ds2 z omegą (czyli podobny skok jak groove)2x 24"
i raczej średnio się na tym jeździ...wjebałem jakieś 6-7 podkładek pod mostek
i przód jest cały czas z nisko ramka jest długa przez co zrobienie manuala graniczy z cudem...:( ...no i support jest troszki za nisko...
wparawdzie street jest krutszy i i ma trocu inną geometrie (ale nie znacznie)
ale przy 2x 24" wsadził bym coś wyższego
przy 26-24"
powinno być oka...
i raczej średnio się na tym jeździ...wjebałem jakieś 6-7 podkładek pod mostek
i przód jest cały czas z nisko ramka jest długa przez co zrobienie manuala graniczy z cudem...:( ...no i support jest troszki za nisko...
wparawdzie street jest krutszy i i ma trocu inną geometrie (ale nie znacznie)
ale przy 2x 24" wsadził bym coś wyższego
przy 26-24"
powinno być oka...
"UP UP AND AWAY"
Tez mam DS2 z groovem z przodu... jedyne co mnie wkurwia w tej ramie to ten ****** kat główki... jest w chuuj za duzy... Co do kół.... moim zdaniem nie ma co kombinowac z konfiguracja 26 / 24... albo 2x24 albo 2x26 bo innaczej bedziecie mieli choppera..
=--> El Bankierro Loco aka. § Paragraf § <--=
www.dh-zone.com/forum/search.php
-
- Kontakt:
Ten kat jest za maly jesli chodzi o scislosc. Rzeczywisty kat glowki ramy przy tak dobranym amorze, ze widelki tylnego trojkata (te co maja 42 lub 42,5 cm) sa ustawione poziomo, wynosi
x=180-(68+(180-128))=60
Taaaaaak, 60, tyle wlasnie wynosi kat glowki destroyera przy wczesniejszych zalozeniach, ktore sa calkiem realne. Czasem suport schodzi ponizej osi kola i wtedy kat bedzie troche wiekszy, jesli bedzie mial wysokosc 4cm (dosc duzo) nizsza od osi kol to bedzie wtedy ok. 65,5 stopnia (dokladniej: kgr=60+arcsin(4/42)). I niesamowicie mnie ciekawi jak wygladalo spawanie przy chroscielowej ramce, gdy on podal kat glowki 69 stopni.......... no coz...... mzoe ejdnak pomylka w szkicu???
x=180-(68+(180-128))=60
Taaaaaak, 60, tyle wlasnie wynosi kat glowki destroyera przy wczesniejszych zalozeniach, ktore sa calkiem realne. Czasem suport schodzi ponizej osi kola i wtedy kat bedzie troche wiekszy, jesli bedzie mial wysokosc 4cm (dosc duzo) nizsza od osi kol to bedzie wtedy ok. 65,5 stopnia (dokladniej: kgr=60+arcsin(4/42)). I niesamowicie mnie ciekawi jak wygladalo spawanie przy chroscielowej ramce, gdy on podal kat glowki 69 stopni.......... no coz...... mzoe ejdnak pomylka w szkicu???
Z matki obcej; krew jego dawne bohatery,
A imię jego będzie czterdzieści i cztery.
A imię jego będzie czterdzieści i cztery.
-
- Kontakt:
nie kupujcie duro, fakt że tania guma i dostajesz razem z dętką, ale w niecały miesiąc za.jebałem taką gumę w rozmiarze 2,35 że na dzień dzisiejszy wyględa jak slik...nie polecam, przyznaję że dałem sie nabrać, lepiej kupić tioge lub kende, piszcie na http://www.bikeshop.glt.pl/
szybko odpowiadają na maila, koleś miał kendy kinetics 24 cale za 50 zł
szybko odpowiadają na maila, koleś miał kendy kinetics 24 cale za 50 zł
Dobra,bo juz zgłupiałem.... Co chwile ktos mi mówi cos innego... Jak waszym zdaniem bedzie sie sprawował DESTROYER DS2 w zestawie 26 / 24 ? Wg. mnie [ jak juz pisałem ] Kat główki [ 68 ] i tylny trójkat [ 425 mm ] nie wpłyna dobrze na geometrie przy takim zestawie...
[ wszystko o DS2 ---> http://www.destroyer.pl/Geometria/DS2/ds2.php ]
W ramie bedzie Mozo groove - 100 mm
Ps. Na jakich obreczach 24' da sie załozyc i uzywac v-brake'ów ?
[ wszystko o DS2 ---> http://www.destroyer.pl/Geometria/DS2/ds2.php ]
W ramie bedzie Mozo groove - 100 mm
Ps. Na jakich obreczach 24' da sie załozyc i uzywac v-brake'ów ?
=--> El Bankierro Loco aka. § Paragraf § <--=