Skakanie na tylnym kole?

adibest
Kontakt:

Skakanie na tylnym kole?

Post autor: adibest »

Mam tylko takie pytanko jak skaczecie na tylnym kole to cały czas trzymacie tylny hampel zaciśnięty czy puszczacie co chwila i zaciskacie po kazdym skoku??
Ta sztuczka chyba przydaje się do pedalkicka więc chciałbym się troszkę w tym podszkolić.
Pozdro
HAHmaster
Kontakt:

Post autor: HAHmaster »

jak chcesz pedal kicka to wyciekasz przod i jak chcesz przeskoczyć do przodu to puszczasz hampel i przekrecasz korbe
RIDE MOUNTAIN BIKE (-_-(-_-)-_-)
GG: 1943073
Skylinegtr
Kontakt:

Post autor: Skylinegtr »

wyciekasz przód?? znaczy że co hampel ma mi cieknąć przedni?? :]
MOnster Garage
gg:5687099
http://youtube.com/watch?v=NdaTsWqbDF0
HAHmaster
Kontakt:

Post autor: HAHmaster »

hehe :D
RIDE MOUNTAIN BIKE (-_-(-_-)-_-)
GG: 1943073
mikael
Kontakt:

Post autor: mikael »

jak można skakac na tylnim kole bez zaciśniętego hamulca? człowieku to chyba w cyrku- a przy okazji to sie nazywa pogo.
hamulec musisz mieć zaciśnięty, no chyba że dla bajeru po każdym skopku będziesz go zwalniał, równie dobrze mozęsz sie po każym skoku drapac lewą ręką pod prawą pachą;)
KONA
Kontakt:

Post autor: KONA »

A CO Z RÓWNOWAGĄ MNIE ALBO NA BOKI ALBO DO PREZODU BIERA
jebac nikoma
adi
Kontakt:

Post autor: adi »

musisz mieć ciągle zaciśniety tylni hamulec,przy podnoszeniu przedniego koął też bo inaczej pojedziesz do przodu a nie do góry,móżna taż sie podnosić na przdnim i później przeważać na tył......
Kopaj Pointa,kopaj równo ,przecież wiesz że to gówno!
adibest
Kontakt:

Ok poskakałem sobie dzisiaj troszke ale mam jeszcze pyatnie, najpierw staje na przednim potem sie do tyłu odchylam i skocze tak ze 3 razy ale mam wrażenie ze berdzo nisko, o ile mi się wydaje to żeby wyżej skoczyć to musze bardziej kiere szarpnąć do klatki i potem wypchnąć no nie? Chyba podobnie jak skakanie z manuala że jak sie na kółku jedzie tylnym to czym wyżej przód tym łatwiej tył oderwać od ziemi ( w sumie jak w bunnym najzwyklejszym tylko troszke trudniej nie?)
adi
Kontakt:

Post autor: adi »

no musisz sie po prostu mocniej odbijać
Kopaj Pointa,kopaj równo ,przecież wiesz że to gówno!
QbaqBA
Kontakt:

Post autor: QbaqBA »

moze powkładaj w detke sprezyne albo oklej koło kauczukiem (tak to sie pisze??). Powinno pomóc. I koniecznie zgól włosy na nogach. Sorry ale tak na serio to nie wiem. Cwicz - samo powinno przyjsc:)
Nimitz
Kontakt:

Post autor: Nimitz »

Mi sie wydaje, ze na tylnym kole sie skacze nie rekami czy kolanami, tylko samymi kostkami? Moze cialo troche pomaga, ale moim zdaniem sluzy glownie do balansu?

disclaimer- nie prosze o rade, tylko sie wymieniam spostrzezeniami :)
--Street--
http://www.destroyer.pl/Galeria/rowery/29.jpg - my ride
Silent
Kontakt:

Post autor: Silent »

Ja mam na przyklad masakryczne problemy zeby na cos wskoczyc z manuala, nawet na kraweznik mi ledwo wychodzi jesli w ogole a z bunnego to sie wbijam na taki murek kolo 45centow. Jakos zawsze mi przod opada kiedy juz mam skoczyc, sam nie wiem co zle robie....... boje sie za bardzo do tylu odchylic bo jak sie skacze to sie rower przez chwile jeszcze bardziej do tylu odchyla niz jak jedziesz (nie wiem czy zalapiecie o co chodzi bo napisalem to dosyc skomplikowanie ale prosciej nie potrafie)
It's not the bike you ride, it's how you ride your bike
adibest
Kontakt:

Ja dokładnie wiem o co ci chodzi i odpisałem Ci w topicu pt. BUNNY Z MANUALA

Tutaj chociaż konkretnie napisałeś o co biega, zdarza sie tak że przed samą przeszkodą (np. krawęznik) że nie tak jakby nie skupisz sie na manualu tylko patrzysz czy już sie zblizasz do tego pieprzonego kraweznika i nagle przód opada i jeb kołem w niego, tutaj cięzko coś doradzić poprostu staraj się nie mysleć za bardzo o krawezniku i nie wiem jak to powiedzieć, ale tak to jest ze jak sie najbardziej na nim skupisz to jak bys manuala nie umiał dobrze to spękasz sie i mało poderwiesz przód i własnie jak do niego dojedziesz to ci przed nim kolo pójdzie w dół i walniesz, musisz sam sobie wyrobic taki nawyk co i jak z manuala, Według mnie jak umiesz wogóle skakać z manuala to to bardzo szybko obcykasz, kumpel tez tak miał na początku że jechał na manualu z 10m przed przeszkodą( deskorolka ustawiona bokiem) i jak już dojeżdzał to kiery nie móg jakoś dociągnąć i wpadał w decka.
Naprawde ciężko cos tu poradzić, poćwicz troche i bardziej koncentruj sie na patrzeniu na kiere niz na kraweznik.
Pozdro
Nimitz
Kontakt:

Ej... mam dziwne pytanko.... gdzie patrzycie jak jedziecie manualem? :)
Ja mam jakas dziwaczna tendencje do lukania na ziemie przez obszar widoczny miedzy mostkiem, a przednia opona :]
--Street--
EmBond
Kontakt:

Post autor: EmBond »

Ja patrzę przed siebie albo krzyczę na ludzi =P
The Power Is On Your Side !!!
bzp
Kontakt:

Post autor: bzp »

Ja sie oglądam i licze ile osób a mnie patrzy.
8!k3r
Kontakt:

Post autor: 8!k3r »

chetnie bym napisale jak to sie skacze ale nie wiem bo mam tarcze na tyle

uwazam ze hebel ma byc zablokowany
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=359651
Nimitz
Kontakt:

Bo ma byc... wyobraz sobie skakanie na nie zablokowanym kole :D
normalnie sie nie da
--Street--
Tassadar
Kontakt:

Post autor: Tassadar »

a właśnie że się da tak jak kolega wyżej powiedział, na tylnym kole stajesz zaciskając klamkę a później naciskając korbę puszczasz klamkę i skaczesz w przód, a mó qmpel to nawet potrafi robić podczas jazdy.
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=22&t=74297
ODPOWIEDZ