Co kupic przy tym wzroscie??
Co kupic przy tym wzroscie??
No wiec przeczytalem kilka tematow ale gowno tam jest , wiec mam 194cm wzrostu i cche kupic pointa`15 do tego z przodu bedzie 130mm skoku i mam dosyc krotki mostek wiec czy nie bedzie ona na mnie za krutka???Czy lepiej kupic dragstara 16 ?? glownie zjazdy w lesie i skakanie
ja mam 181 i przez 2 lata jezdzilem na 16' i byl luzik, ale zmienilem na 14 i faktycznie jest faniej ale przy twoim wzroscie mysle ze 16 dlatego bo jak kupisz 14 to bedzie ci strasznie h u j o w o jezdzic gdzies dalej.A na 16 bedziesz mogl spokojnie smigac i skakac.
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=443970
nie kierój się wielkością ramy (wysokością rury podsiodłowej) tylko długością górnej rury jak dla ciebie powinna mieć przynajmniej 550mm tak mi się wydaje ja mam blisko 2 m i długość górnej rury w mojej ramce to 555mm jest to desytroyer jump jak wsiadałem na pointy to jeździło mi się bardzo niewygodnie a z kolei na a gangu który ma chyba podobną długość górnej rury jeździ mi się zajebiście, najlepiej przejedź się na roweże jakiegoś kumpla i sobie dobież ramkę jaka będzie ci pasowała
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
tak point ma 520 mm dlugosc tej gornej rury oczywiscie 15". Ja mam ten sam problem fajny byl rowerek na allegro ale mial ramke point 15". Długo sie zastanawialem. Mam 190 wzrostu. I mam ten sam problem czy kupic ten rower!. mysle ze jednak za malo na moj wrost. Chodz chyba mozna jezdzic na 15" i kupic se taka zgieta sztyce - wtedy zrobilo by sie wiecej miejsca:)- co o tym mysliscie ?. Ja zreszta jak mialbym wybierac to napewno kupilbym draga 16"lub coce bo ona ma ok 580 mm wiec jest znaczna roznica:).
Wy tu gadacie ze ktos ma 190 i nie haczy a inny co ma 185 haczy. Wszytko zalezy jak dlugie ma sie nogi :P i jaki sie ma mostek.
Wy tu gadacie ze ktos ma 190 i nie haczy a inny co ma 185 haczy. Wszytko zalezy jak dlugie ma sie nogi :P i jaki sie ma mostek.
A to jest takie gadanie: ja mam 15" a ja mam 16"... i c.*** z tym, co to za informacja! Ważniejsza jest długość górnej rury!
Zaznaczam, że nie kieruje tego do osób, które mówią o konkretnej ramy. Bo informacja, że jeżdże na Dragu 16" i mam tyte i tyle wzrostu jesr pożyteczna. Ale jeżeli mamy mówić ogólnie, to należy się kierować przede wszystkim długością (efektywną) górnej rury i w drugiej kolejności dopiero rozmiarem ramy, czyli długością rury podsiodłowej.
Zaznaczam, że nie kieruje tego do osób, które mówią o konkretnej ramy. Bo informacja, że jeżdże na Dragu 16" i mam tyte i tyle wzrostu jesr pożyteczna. Ale jeżeli mamy mówić ogólnie, to należy się kierować przede wszystkim długością (efektywną) górnej rury i w drugiej kolejności dopiero rozmiarem ramy, czyli długością rury podsiodłowej.
http://www.upr.org.pl/ <- niższe podatki = tańsze rowery