nie mam duzego budzetu na zakup amorka ale slyszalem ze suntour jest nawet niezly:] tyle ze nie wiem gdzie go kupic... jak wiecie to piszcie(napiszcie tez co o nim myslicie)... z gory dziekuje... pozdro
Według mnie to nawet moze mieć 100 skoku ale chce się dowiedzieć jak działa w nim tłumienie bez żadnego tuningu bo w przeróbki amora to nie bede się bawił. Czy ten amorek ładnie wybiera \, nie dobija itd.??
heh....przeciez nie chodzi mi o wymiane calych bebechow ( bo sam bym sie bal ) to jest bardzo prosty tuning.......tak prosty ze ash smieszny a amor chodzi wtedy zajebiscie :D :
1.wyciagasz sprezyne z prawej goleni ( tam gdzie jest tłumienie )
2.wylewasz stary olej i wlewasz nowy zadszy albo dolej do tego troszke rozpuszczalnika :D i tez bedzie ok ..........
i na tym polega tuning :P:P proste prawda ......
a amor chodzi o niebo lepiej ,a zreszta sam zobaczysz :D:D
to DEX : bez tych zabiegow to amor zeczywiscie niechodzi zbyt dobrze.......ale po zmianach amor chodzi zajebiscie .... :
1. nie dobija
2. wybira wszystko co napotka na drodze
3.ma cale 110 skoku :D
podobno w tych z 2003 (niby maja 130) chodzi ok. 100 ( tak mial moj Qmpel)
.....Acid - olej wlewasz do tej goleni gdzie jest tłumienie ( siedzac na siodelku jest to prawa golen ) wlewasz go tyle zeby dobrze tłumil a jak bedzie zabardzo zasysal to troche odlej albo rozciencz
modele z 2k3 miały faktycznie 130 skoku. Miałem ten amor i nie jedno przeżył. Nawet DH :). Poszedł się kochać przy uderzeniu w próg, ale nie połamał się tylko pękła "podkowa" łącząca na dole golenie. Było "-18" stopni a ja grzałem z górki. Gwarancja została uznana i z tego co wiem, był to jedyny przypadek w polsce (że strzelił, nie że uznali :D) Jako że dostałem całe nowe dolne golenie od razu w suntorze wymienili mi olej na rzadszy i faktycznie - jeśli go z czymś porównywać w tym momencie to tylko z djIII (oczywiście bez przesady, ale ten kierunek pracy amora). Znajomy co go ode mnie wziął ulepszył go potem jeszcze bardziej. Ale to juz niech on się sam wypowie. Jeśłi bym miał jeszcze raz kupować tani amor to wybrał bym tak samo (nawet model 2k4 z 110skoku)
no ale tą sprężyne to się wkłada z powrotem bo o tym nikt nie wspomniał (w sumie to by chyba ciekawie chodził bez sprężyny) :D czy da rade taki proces wykonać w sklepie rowerkowym bo nie wiem :) i czy gwara. nadal jest uznawana ??