SC Heckler czy Kona Stinky

RapTuS
Kontakt:

Post autor: RapTuS »

horst nie hors :P jezdzilem na obu rowerach... i do fr i jazdy nie tylko w dol wybralbym lzejszego hecklera z 5th elementem - proste...
blind
Kontakt:

Post autor: blind »

5 zywioł to zamulony damper:)
vanilla uber alles!!:)
co do posta stinkyego ja na deeluxie robiłem 80 km..srednia 23km/h-max dystans 100 km.......a rower wazy 20 kg..plus opony2,5 ..
wienc da sie nim jehac daleko i da szybko bo max speed na prostej płaskiej 46km/h....
no ale nogi silne tesz sie liczom :)
jak hcesz skakac to łykaj smierdziela...rama nie do zajebania.wazy ale daje rady na wszytskim...
a santa (klaus;p) to amerykański shit!:)
KONA-im lovin it!
live fast
die young
Bierut
Kontakt:

Post autor: Bierut »

STINKY NIE JEST RAMĄ CZTEROZAWIASOWĄ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

To są zwykły jednozawias z ogniwami pośredniczącymi!!!!!!!!!!!!

Macałem obydwa rowery i powiem jedno: Stinky nie jest bardziej pancerny od Hecklera a wahacz Hecklera jest na 100% wytrzymalszy!!!!!

Vanilla z propedalem jak to powiedział jeden gość zachowuje się jakby do niej napchali waty. Czułość kiepska. Piąty element to klasa sama dla siebie.

Waga przemawia też na + dla Santa Cruza.

Jakość wykonania jest porównywalna

Reasumując: Nie myśl w ogóle nad Koną. Tylko Heckler!!!!!
RapTuS
Kontakt:

tak.. dokladnie... santa to shit w dodatku amerykanski... - kocham takie uzasadnione odpowiedzi =]
RapTuS
Kontakt:

http://www.ridemonkey.com/forums/archiv ... 78746.html

polecam to jak i inne fora dyskusyjne... mozesz Stinky sie wiele dowiedziec... np. ze rower na ktorym jezdzisz a po twojej ksywie sadze ze to jest smierdziel nie ma jak uwazales dotad systemu "horsa" bueheheh :)
Bierut
Kontakt:

Czytać nie umiesz???

Przeciez napisał że nie ma horsta !!
RapTuS
Kontakt:

rzeczywiscie... przepraszam - moj blad.. ;)
piter krakow
Kontakt:

Post autor: piter krakow »

ja mam stinkiego trchoe go zmienilem w stosunku do serii,wywalilem amora tripla 150mm i wsadzilem dirta 3 2003 130mm i oponki na tioge 2.30 i zrobil sie rowerek do wszystkiego a przy okazji troche lzejszy a hample tem zmienilem na shimano 525 i naprawde wypasik mam dwa damperki jeden to fabryczny fox drugi berner,polecam ten drugi gdyz skok sie robi troche wiekszy a pozatym duzo czulsze zawieszenie!!!!fox z tym system strasznie mulowaty jest...generalnie rowerek zajebisty jedynie co lepsze od sc to bulit !!!!!!!!!
kona stini 2003 buhhahaha
Chrabał
Kontakt:

Post autor: Chrabał »

http://www.gravity.intertop.pl/main/fot ... n04-16.jpg

To rowerek kolegi, działa na prawdę wypaśnie
http://img134.imageshack.us/img134/3203/1ffbb5e0ac.jpg
Stinky
Kontakt:

Post autor: Stinky »

juz nie bluznijmy, ja tam santy za shit nie uwazam, nie uwazam tez kony za shit (stinki, coiler, stab - reszta nie warta zachodu) ALE-kazdy ma swoje preferencje i mowienie komus nie kupuj bo to gowno jest bez sensu, jezdzilem juz w zyciu na kilkunastu rowerach i jak dla mnie smierdziel ma zajebista geometrie (bardziej mi odpowiada niz bighit), bzdura tez jest pierdolenie ze ramy 4-ro zawiasowe produkowane bez ogiwa H. to jednozawiasy- ludzie mowiac tak dajecie upust swojej ignorancji- jakbym mial zrobic 60-70km na jednozawiasie bym sie chyba zajechal, jak chcecie cos konstruktywnego wniesc do dyskusji to powiedzcie jakie sa plusy a nie gadajcie bezsensownymi ogolnikami
http://www.pinkbike.com/modules/photo/? ... age=303150
a to moje dziecko-wszystkie dzieci sa piekne
peace
Local Swinga-Swinga
blind
Kontakt:

akcja z jednozawiasami jest taka ze występuje obciożenie boczne tłumika :)
czyli po prostu wygina go na boki..to jest wada jednozawiasowcóW i basta...jakos jak miałem smierdziela nie spotkałem sie z tym zeby vannilla (ice:)) była jakos narazona na gięcie -wyginanie-wienc co wy pier.... :)
a czy heckler jest pancerny od stinkacza to ja niewiem -jak zes macał :) jak tak babe macasz to hyba zadowolona nie jest :)
moja to jeczy..: )
looknij ziom na spawy w konie i spawy w hecklerze-bo spawy to rzecz wazna!jak wyglondajom i jak som zrobione :)
(miałem warsztaty spawalnicze jak i w kużni..i troszke sie orientuje(kiedys nawet sobie miecz wykułem :)) i spaw KONY to długi sliczny równiutki nie wystający za bardzo spaw,z elemenetami wspomagającymi umiejscowiony w miejscag tego wymagajoncyh..mufa,rurapodsiodłowa ,no i główka -patrz iel tam materiały ma stycznosc ze sobom..heckeler tego niema-ma jakies dziwne wzmocnienia główki-wyglonda to mizernie-na mufie nie ma nic :) i na podsiodłowej tesz cieniutko...przekróuj poprzeczny rury tesz masz jakis raki owalowy -w konie to raczej kątownik :)
jak sanata klaus to tylko v 10...ale stara wersja bo nowa to jak zabwaka wyglonda:)
elo!
live fast
die young
blind
Kontakt:

a propos Stinky-ziom.....hodujesz cos?masz ziarna?
: )
marijuana-im lovin it :)
live fast
die young
foghorn
Kontakt:

Post autor: foghorn »

zgadzam sie z Bierutem, nie bede wiecej pisal bo bym go tylko cytowal!
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=443970
RapTuS
Kontakt:

fajny ten heckler z shermanem ;)
Bierut
Kontakt:

>blind< i co będziesz się chwalił co ty nie robiłeś????
Stinky jest jednozawiasem!!! Popatrz sobie jaki jest tor ruchu tylnej osi przy ugięciu w stinkim i w hecklerze. Jest identyczny. W czterozawiasach jest inny.

Spawy w Santa Cruz'ie są pięknie położone.
Jakbyś zobaczył Hecklera na żywo to byś miał inne zdanie. Zdjęcia nie oddają jego pancerności i nadal twierdze że wahacz w Hecklerze jest mocniejszy. Z dwóch powodów: 1. grubsze rurki 2. cały wachacz to jedna całość (mocna, sztywna i nie łapiąca luzów).

Gdzie ty widziałeś KĄTOWNIK w Konie??????? Widze że warsztaty na nic Ci się nie przydały ;)
blind
Kontakt:

moze i sie hwale ( w sumie to nic złego ..po to sie jezdzi aby mie c z tego satysfakcje) ale pokazuje tesz ze ten sprzent niby do dropów,hop i innyh out of bounds :) nadaje sie tesz do jazdy po płaskim i se radzi :)

kątownik?rura dolna od suportu do główki ramy..co to owal jest?jak tak to ja jestem murzynem :) to raczej cos kątownikopodobne:) ..

wahacz......
w konie dolne rury nie dosc ze tesz majom przekrój prawie kątownika to som mocarne..górne som jusz mnie mocarne -ale tam nie działajom takie siły jak w przpadku dolnych..

malowanie sc jest do bani :)
to ma byc ładny rower?

w tym całym temacie tesz nie ma za bardzo sensu :)
jak i w podobnyh z kategorii co wybrac to czy to :)
rower jak i wszystko jest kwestiom gustu..i nie mozna sie tu spierac co jest lepsze...ramy som podobne wienc zostaje tylko nam to co wyzwala w nas wieksze emocje gdy widzimy te 2 rowery...czy kona?czy sc?
a tak na forum wypowie sie 30 osób za sc bo im si epodobajom a 29 za konom..i co ?to bedzie rzetelna wypowiedz?wontpie to bedzie badanie socjologiczne któe pokaze co komu si ebardziej podoba:)
akcja typu ferrari?czy lamborgini?hmmmmmmmm...

ja za konom ......wy za sc....i basta :)
kolo nieh przewiezie dupsko na tym i na tamtym i nieh mu dupa powie na czym sie jej wygodnie buja........
live fast
die young
Chrabał
Kontakt:

W tym jest problem panowie że nikt chyba nie wie na 100% co jest głównym kryterium przy określaniu czy rama to 1- czy 4-zawias - czy jest to sposób przniesienia siły na damper, czy ruch koła względem reszty roweru.
Jeśli brać pod uwagę to pierwsze to Kona jest 4-zawiasem, natomiast biorąc pod uwagę trajektorię tylnego koła to jest to jednozawiasowiec bo ogniwo Leitnera znajduje się na górnych widełkach i nie ma wpływu na ruch koła. Ja też tego nie wiem więc nic się nie wyjaśni :)))

A mi się bardziej podoba inny SantaCruzik - Blur 4X :)))
Chrabał
Kontakt:

Blind........kątownik to coś takiego co w przekroju przypomina literkę "L" - raczej z tego nie robi się żadnych rowerów. Chyba chodziło Ci o profil zamknięty kwadratowy a nie o kątownik.
Bierut
Kontakt:

KĄTOWNIK wygląda tak:
|
|
|________

W Konie można te profile nazwać "rurą o przekroju prostokątnym"

Wygląda na to że jesteś murzynem i to jeszcze żydem :D
ODPOWIEDZ