siemka mam pytanko czy istnieje mozliwosc zalozenia pegow w destroyerze streecie lub jumpie bo tam z tylu sa jakies dziurki ale nie jestem pewien czy to jest to one sa zamale na pegi 14 mm kumpel mi mowil ze sa na 10 mm ? ale sam nie wiem jak sadzicie czy one zdaja egzamin z gory dziekuje i czekam na jaknajwiecej informacji :)
walnij sobie piaste bmx i na piaste zakladaj, a co do osiek 10 mm to gna sie potwornie jak za mocno walniesz. ja tam wole na pedale latac i korbie .. i tarczy :P
no wlasnie nie mialem nigdy pegow i sie natym zabardzo nie znam a z ta piasa to by byl dobry pomysl tylko ze kolo musialbym znowu przeplatac a sa moze piasty bmx na 36 szprych ?
jutro mi mikołaj przynosi pegi z napinaczaqmi pod oske 14, zamontuje, jak bedzie pogoda to pojade murków szukac i napisze jak to sie sprawuje...wiem ze jakis user z tego forum ma w swoim destroyerze jumpie pega na osce 14 i podobno wszystko spoko...
ej... ile kosztuja te takie reduktory z 14mm na 10mm ?? narazie nie mam kasy na nowe kolo a rame kupuje i chce 14mm zrobic... i nieiwecie gdzie w kraku moge to dostac ?
u tokarza mozesz zrobic, musisz zrobic tulejke która bedzie miała 5 mm szerokosci, 14 wysokosci i dziure 10 mm, przy tej podkłądce przydał by sie kołniez taki grubosci powiedzmy 2 zeby wystawał po jakies 3-5 mm poza to miejsce gdzie sie mocuje oske, z drugiej strony podobny kołniez tyle ze juz bez tej podkładki redukcyjnej co wchodzi w hak...jak zamotałem to moge wieczorem narysowac, pozdro