Hope Mono 6 Ti--Hayes HFX Mag HD
Hope Mono 6 Ti--Hayes HFX Mag HD
siemka moze i glupie pytanie ale ciekawi mnie czy arto zmienić na hope majac hayes.bo jezeli cena jes taka sama to chyba lepiej zamiast 2 tloczkow miecz 6?
jezeli byly jakies testy tych hamulcow prosze o zapodanie linka?
dzieki
jezeli byly jakies testy tych hamulcow prosze o zapodanie linka?
dzieki
warto
wg mnie hayes to najbardziej ****** chamulec na swiecie
ale to tylko i wylacznie moja opinia
hope ma nieprawdopodobna siłe hamowania i dosc dobra modulacje
i waga prawie ta sama :P
sam zmieniłem gustavy m na sainty ze wzgledu na wage
a roznicy w hamowaniu nie odczułem a modulacja o niebo lepsza w saint :D
i TA WAGA
ja jestem 100% na tak
wg mnie hayes to najbardziej ****** chamulec na swiecie
ale to tylko i wylacznie moja opinia
hope ma nieprawdopodobna siłe hamowania i dosc dobra modulacje
i waga prawie ta sama :P
sam zmieniłem gustavy m na sainty ze wzgledu na wage
a roznicy w hamowaniu nie odczułem a modulacja o niebo lepsza w saint :D
i TA WAGA
ja jestem 100% na tak
A tam
Ja powiem tak: Ja jezdzie na magach i sa wporzadku (nie powiem ze sa najlepsze bo napewno nie sa) ale hopa mono 6ti tez bym ni wzial: Kolega kupil go przed wakacjami i hamowal wporzadku itak z czasem zaczal hamowac coraz gorzej az wkoncu wogole sie nie dalo zatrzymac rower (troche lepiej jak byl rozgrzany) - klockinie byly zalane napewno olejem, ale moze sie czyms ubrudzily, wkazdym razie hamulec nie dzialal a na dodatek tarcza dostala luzow na tych nitach (tragedia taki drogi hamulec). Moze to ten egzemplarz albo zle uzytkowanie (wco watpie) no ale hamulec sie nie spisał. Innym moze bedzie lepiej chodzic.
Jednej rzczy nierozumiem, czemu ty Troyo mowisz ze hayesy sa do dupy jak w dualu jezdzisz na V brakach? Miales te Hample kiedys?
Tez znam tego goscia o ktorym t_Jaworze napisal. On mial rownierz Hope mono 4 ktory hamowal jeszcze gorzej od tej 6! Mial tez XC 4, czy cos takiego w swoim crosowym rowerze i to gowno tez nie hamowalo.
Po zanim znam chyba z 10 osob z zawodow DH w polsce i w niemczech ktorzy na te hample narzekaja i sie ich pozbyc nie umia!
Wystarczy popatrzec na czym jezdzi cala elita w polsce i na swiecie w DH - Hayes!
A ja sam jezdze od 3 Lat na HFX bo niewiem nawet po co mi mag. Nigdy niemialem zadnych problemow. A pozatym czesci do Hayesa sa tansze od papierosow a do Hopa do nawet niewiem czy dostaniesz!
Jeden plus jaki widze w Hopie to jest to ze ladnie wyglada i jest z CNC, no ale przeciesz nie o to chodzi.
Pozdrawiam
Tez znam tego goscia o ktorym t_Jaworze napisal. On mial rownierz Hope mono 4 ktory hamowal jeszcze gorzej od tej 6! Mial tez XC 4, czy cos takiego w swoim crosowym rowerze i to gowno tez nie hamowalo.
Po zanim znam chyba z 10 osob z zawodow DH w polsce i w niemczech ktorzy na te hample narzekaja i sie ich pozbyc nie umia!
Wystarczy popatrzec na czym jezdzi cala elita w polsce i na swiecie w DH - Hayes!
A ja sam jezdze od 3 Lat na HFX bo niewiem nawet po co mi mag. Nigdy niemialem zadnych problemow. A pozatym czesci do Hayesa sa tansze od papierosow a do Hopa do nawet niewiem czy dostaniesz!
Jeden plus jaki widze w Hopie to jest to ze ladnie wyglada i jest z CNC, no ale przeciesz nie o to chodzi.
Pozdrawiam
www.tnt-dh.prv.pl Ride On!
Ja mialem HFX9 i sadze, ze hampel nie jest zly, ale sa duuuuzo lepesze. Sila ujdzie, modulacja nawet nawet, ale ma zbyt plastyczna tarcze (8), praca klamki jest kiepska (dochodzi do kiery). Sadze, ze Magi sa podobne- nie testowalem w gorach i sie nie wypowiem na ich temat. Za to chwile smigalem na gutkach- miodzio. Teraz wlasnie bede mial je w swoim bike'u! :D
LOOOOOOOL - co to za porownanie???!!! do hopa hayes to mega syfogniot. absolutna kaszan. to jak porownywac stuningowanego malucha z bmw m5. ale i tak ja zbieram na hfx-9 HD, bo nie mam kasy na 6ti, w którym zakochalem sie po przejechaniu 50 cm;]
http://skocz.pl/grbf.com <-Filmy.
http://skocz.pl/mfoty <-Foty.
@Sqlim :
Syfogniot to ty jestes synek! To czemu caly team Kony (ktory wygral mistrzostwa swiata) montuje je od chyba... .5 lat!
Wedlug mnie niema sensu pakowac tyle kasy zeby miec cos takiego samego lub ja w niektorych przypadkach, cos gorszego. Lepiej kup sobie .:N:S:. lepszego amora albo jakies dobre felgi! Bo ja jezdze w tym DH juz kilka lat, i mialem naprawde duzo hamulcow i zawsze wracalem do tych Hayesow!
Co prawda jak sie wsiadzie z V brakow na Hopa to kazdy hamulec sie gowniany wydaje! Ale po pary tygodniach jezdzenia dopiero mozna stwierdzic co jest lepsze!
Syfogniot to ty jestes synek! To czemu caly team Kony (ktory wygral mistrzostwa swiata) montuje je od chyba... .5 lat!
Wedlug mnie niema sensu pakowac tyle kasy zeby miec cos takiego samego lub ja w niektorych przypadkach, cos gorszego. Lepiej kup sobie .:N:S:. lepszego amora albo jakies dobre felgi! Bo ja jezdze w tym DH juz kilka lat, i mialem naprawde duzo hamulcow i zawsze wracalem do tych Hayesow!
Co prawda jak sie wsiadzie z V brakow na Hopa to kazdy hamulec sie gowniany wydaje! Ale po pary tygodniach jezdzenia dopiero mozna stwierdzic co jest lepsze!
www.tnt-dh.prv.pl Ride On!
no i jeszcz cos napisze po przeczytaniu pozstałyych postów. jesli chodzi o siłe to jak dla mnie hope i hayes to nie wielka roznica, bo malo waze, ale jesli chodzi o modulacje to w porownaniu do hopa hayes ma taka jakby jej wogole nie mial. poza tym hope - o wiele lepsze wykonanie. ja kupie i tak hfxy tak jak mowilem, bo chce miec w koncu hample na jedne palec, bo zjezdzanie z dwoma palcami na klamce jakby sie troche mijalo z celem, a juz na pewno nie jest wygodne/(bardzo) bezpieczne. chyba ze sie ktoś stacza a nie zapi*rdala:P
dla mnie wszystkie inne hample w cenie m4 lub 6ti to śmiech.
a co do tego ze 6ti nie hamował... jak był zasrany olejem to wez ne pisz ze hamulec był zły? kogo obchodz taka opinia... ze jest zły bo ktos klock i olejem wybrudził i od razu 6ti be... LOL123;] ...co do tarczy to racja. ale z tym się nie spotkałem, bo jak narazie jezdzilem i widzialem tylko jeden 6ti.
dla mnie wszystkie inne hample w cenie m4 lub 6ti to śmiech.
a co do tego ze 6ti nie hamował... jak był zasrany olejem to wez ne pisz ze hamulec był zły? kogo obchodz taka opinia... ze jest zły bo ktos klock i olejem wybrudził i od razu 6ti be... LOL123;] ...co do tarczy to racja. ale z tym się nie spotkałem, bo jak narazie jezdzilem i widzialem tylko jeden 6ti.
http://skocz.pl/grbf.com <-Filmy.
Kiedyś tam też miałem podbny dylemat: czy Hope M4 czy Hayes Mag HD... i wybrałem Mag'a. Po porównaniu hampli na których miałem okazję jeździć Magi wypadły najlepiej... dodam, że nie jeździełem na 6 tłoczkowych Hopach. :/ Czy wykonanie Hopa jest lepsze?? No nie wiem... może i robi wrażenie CNC i budowa zacisku ale jak widzę klamki Hopa to boję się ich dotkąć, żeby się nie połamały. Mam wrażenie, że to wszystko straszne delikatne, zbiorniczek wyrównawszy jakiś taki na wierzchu (wolę nie myśleć co by było jak by im gdzieć *****) i klamka też dziwna.
Generalnie: jeżdzę na Magach 8" i nie zmienię hampli bo są git!! :)
PS. W Hopach też trochę martwi mnie ta "pływająca tarcza" czy Bóg wie jak to się nazywa... patent przejęty z motocykli ale czy to nie zabardzo wyrafinowane... luzy po pownym czasie mamy NA BANK!! :/
Generalnie: jeżdzę na Magach 8" i nie zmienię hampli bo są git!! :)
PS. W Hopach też trochę martwi mnie ta "pływająca tarcza" czy Bóg wie jak to się nazywa... patent przejęty z motocykli ale czy to nie zabardzo wyrafinowane... luzy po pownym czasie mamy NA BANK!! :/
...24"...
fuck team kony jezdzi na magach
jak bys dostawał kase za to to bys startował nawet na canti !!
a popatrz na reszte
peat garcia nie wiem na czym klassen teraz jezdzi, chase, v dub , i jeszcze duuzo innych
magura, hope , shimano saint !!
hayes to syf
sam miałem magi potem przesiadłem sie na gustavy a teraz na sainty
jezdziłem na m6 , m4 , magach, hfx, gustavach, luisach, avidach juicy , grimecach, trickstuffach, the clegach, goodrigach
jezdzilem na bardzo wielu chamulcach w zyciu !!
i naprawde hayes to syf
jak bys dostawał kase za to to bys startował nawet na canti !!
a popatrz na reszte
peat garcia nie wiem na czym klassen teraz jezdzi, chase, v dub , i jeszcze duuzo innych
magura, hope , shimano saint !!
hayes to syf
sam miałem magi potem przesiadłem sie na gustavy a teraz na sainty
jezdziłem na m6 , m4 , magach, hfx, gustavach, luisach, avidach juicy , grimecach, trickstuffach, the clegach, goodrigach
jezdzilem na bardzo wielu chamulcach w zyciu !!
i naprawde hayes to syf
A tam
no, jak jezdzisz na dh z 100km/h ma nachyleniu 60 stopni, rower 30kg a ty warzysz 150, to moze by bylo sie co zastanawiac, mam haysa 9 i hayes jest zajebisty, dobra mogulacja( jak sie niema wyczusia hipopotama) i olbrzymi siła, jezdziłem w górach i watpie ze jakims hamulcem dalo by sie chamowac "lepiej" heyes jest jakosciowo supper i w miare tani
Jak masz kase i nie wiesz co z nia zrobic to sobie zamien na Hope. Tak dla zajawki ze cos robisz, tuningujesz itp przy swoim biku. Wiecej Ci nic to nie da.
Ja mam MAGi od dwoch lat, tez lubie tuningowac swojego bika ale tych hamulcy bym na nic nie zamienil. Nie dlatego ze uwazam ze sa najlepsze na swiecie, tylko dlatego ze sa na tyle zajebiste ze nie widze takej potrzeby. Jezdze w miescie FR i street, w gorach DH i wszedzie sie zajebiscie sprawdzaja.
Dualboy - jesli porownujesz wypusty magury, avida itp i przy takich hamulcach mowisz ze Hayesy sa ******* to zachowaj swoje rady dla siebie, bo poza toba nikt twojego zdania nie podzieli, a ten kto z nich skorzysta na pewno nie bedzie Ci wdzieczny.
Team Kona itp dlatego jezdzi na Hayesach bo :
- kontrakt
- dlatego ze do takiej jazdy sie zajebiscie sprawdzaja i zarowno team jak i sponsor dobrze o tym wiedza.
Zastanowcie sie jakby Wam placili za jazde pro FR na Jubilacie lub Wigry pojechalibyscie np. do Vancuver poskakac dropy??
Podkreslam ze moje zdanie jest oparte na uzytkowaniu Hayesa MAG. Na HFX 9 mialem tylko okazje sie przjechac na rowerze qmpla i bylo OK ale nie wiem jak sie sprawdzaja przy dluzszym obcowaniu z.
Ja mam MAGi od dwoch lat, tez lubie tuningowac swojego bika ale tych hamulcy bym na nic nie zamienil. Nie dlatego ze uwazam ze sa najlepsze na swiecie, tylko dlatego ze sa na tyle zajebiste ze nie widze takej potrzeby. Jezdze w miescie FR i street, w gorach DH i wszedzie sie zajebiscie sprawdzaja.
Dualboy - jesli porownujesz wypusty magury, avida itp i przy takich hamulcach mowisz ze Hayesy sa ******* to zachowaj swoje rady dla siebie, bo poza toba nikt twojego zdania nie podzieli, a ten kto z nich skorzysta na pewno nie bedzie Ci wdzieczny.
Team Kona itp dlatego jezdzi na Hayesach bo :
- kontrakt
- dlatego ze do takiej jazdy sie zajebiscie sprawdzaja i zarowno team jak i sponsor dobrze o tym wiedza.
Zastanowcie sie jakby Wam placili za jazde pro FR na Jubilacie lub Wigry pojechalibyscie np. do Vancuver poskakac dropy??
Podkreslam ze moje zdanie jest oparte na uzytkowaniu Hayesa MAG. Na HFX 9 mialem tylko okazje sie przjechac na rowerze qmpla i bylo OK ale nie wiem jak sie sprawdzaja przy dluzszym obcowaniu z.