Amortyzator do enduro
W sumie to zapomniałem o marzocchi, bo byłbym też zainteresowany drop offem I, jednak odpycha mnie od niego regulacja naprężenia wst za pomocą powietrza. Czy ma ktoś może ten amortyzator, lub miał okazje na nim jeździć ?? Jak wygląda jego praca w porównaniu do psylo ?? Czy muszę pompować powietrze, czy i bez niego jest wystarczająco twardy ??
Ja mam psyloxc 2002 w biku do xc i nie jestem specjalnie zadowolony z tego amorka. raz rozjebalem tlumik, bo dobic go to nie jest specjalny problem. jest po prostu za miekki (waze 75kg). Male nierownosci wybiera bardzo przyjemnie ale jak zrobisz jakis niewielki jump i wyladujesz chooc troche na przednim kole to zaczynaja sie problemy i w zasadzie juz masz pewne dobicie. na sl nie jezdzilem i jesli chodzi o amory to najwieksze zaufanie mam do manitou
pzdr
pzdr
-
- Kontakt:
-
- Lokalizacja: Wszechswiat-->Ziemia-->Europa-->Polska-->Zabrze-->Makoszowy
- Kontakt:
Ja napisze tak i XC i SL moze zlapac luzy bo budowe maja odentyczna (tulejek)...
Ja sam mam XC Tulio i tylko dlatego ze nie chcialem SL bo... skacze i byloby wiecej rzeczy do pourywania... a takie szpeje jak blokada skoku nie potrzebne sa... a kompresje to sobie w xc wyregulowalem iloscia oleju :).
NO i mam taniej a praca identyczna :).
A do do manita to fajny ale ciezszy... ZA CIEZKI DLA CIBEI :).
No polecam wersje TULIO bo jednak co sztywna os to sztywna os :).
Jak masz jakies poytania to pisz L:)
Ja sam mam XC Tulio i tylko dlatego ze nie chcialem SL bo... skacze i byloby wiecej rzeczy do pourywania... a takie szpeje jak blokada skoku nie potrzebne sa... a kompresje to sobie w xc wyregulowalem iloscia oleju :).
NO i mam taniej a praca identyczna :).
A do do manita to fajny ale ciezszy... ZA CIEZKI DLA CIBEI :).
No polecam wersje TULIO bo jednak co sztywna os to sztywna os :).
Jak masz jakies poytania to pisz L:)
www.lancomp.pl -> Wszystko do Komputera
ja tam jak juz pisałem brałbym Psylo SL praca ZAJEBISTA :) a jak ktos tam pisał że dobija no to jak sie ma za miekkie sprężyny to nie dziwne że dobija, nie?! Moim zdaniem b.sztywny amortyzator, a co dopiero na ośke. IMHO sztywniejszy od Blacka.
Do Manitou sie zrazilem, bo mimo tego wypasionego reverse arch mój Back sie gnie aż miło - mam na goleni otarcia od tarczy!! poza tym mam na koronie od spodu otarcia od opony!! (przy oponie 2.3 - manitou napisalo, że ten rozmiar pasuje do Blacka) rozumiem że go dobiłem ale nawet w takiej sytuacji coś trakiego nie powinno miec miejsca!! Do tego ma luzy i cos w nim stuka. I wszystkie Manity z regulacja skoku pokrętłem tez - tak jak RS maja jedna sprężynę....
Do Manitou sie zrazilem, bo mimo tego wypasionego reverse arch mój Back sie gnie aż miło - mam na goleni otarcia od tarczy!! poza tym mam na koronie od spodu otarcia od opony!! (przy oponie 2.3 - manitou napisalo, że ten rozmiar pasuje do Blacka) rozumiem że go dobiłem ale nawet w takiej sytuacji coś trakiego nie powinno miec miejsca!! Do tego ma luzy i cos w nim stuka. I wszystkie Manity z regulacja skoku pokrętłem tez - tak jak RS maja jedna sprężynę....
"Hey ho lets go!"