PRAWKO KAT B od 16 lat ??????

ARTZABUJCA
Kontakt:

PRAWKO KAT B od 16 lat ??????

Post autor: ARTZABUJCA »

No własnei nie wiecjie jak bedzie z tym prawkiem? bo coraz wiecej słychać ze weidzie od styczni od 16 lat tylko z etrzeba bedzi ejezdzic z osoba która ma prawo jazdy !!! Piszcie wszystko ce wiecie i jak wejdzie to jak afure kupujecie !!
GRZECZNI CHŁOPCY IDA DO NIEBA --CI GORSI MAJĄ RAJ NA ZIEMI ;-)))))))))
lukasx
Kontakt:

Post autor: lukasx »

[b]ARTZABUJCA[/b] z tego co wiem to bedzie to mozliwe.Tu ma lin i poczytaj sobie: http://oskbk.republika.pl/aktualnosc2i.htm
koło przod: DoubleTrack,Dt championBlacmShimano m475
I widelec CMP (jak nowy)gg 9669817
Wojtazx15
Kontakt:

Post autor: Wojtazx15 »

jaką fure kupujecie hahaha, nie sądze żeby ktoś w wieku 16 lat kupił sobie autko
www.NS-bikes.com
www.PJFR.pl
adi
Kontakt:

Post autor: adi »

miało być tak że od 16 lat ale na samochód do 600kg(nie ma takich) albo trzeba jeździć chba przez dwa lata z kimś z rodziny,jak złamiesz jakisprzpis i policja cie złapie to wracasz spwrotem na kurs,ale nie jestem pewien
Kopaj Pointa,kopaj równo ,przecież wiesz że to gówno!
-Przemooo-
Kontakt:

Post autor: -Przemooo- »

musisz jezdzic z prawnym opiekunem posiadajacym prawo jazdy ogolnie to juz chyba bym wolal sobie prawko a1 i jezdzic jakims motorem 125 ccm
http://przemooo.pinkbike.com/album/photos/
DzIoBaK-FR
Kontakt:

Post autor: DzIoBaK-FR »

a ja slyszalem ze ma byc tak ze musisz jezdzic z osoba która ma prawko juz 3 lata i jak popelnisz wiecej niz 2 wykroczenia to masz odroczenie prawa jazdy czyli na normalne prawko zdajesz dopiero w wieku 19 lat
lukasx
Kontakt:

Post autor: lukasx »

koło przod: DoubleTrack,Dt championBlacmShimano m475
I widelec CMP (jak nowy)gg 9669817
QPA
Kontakt:

Post autor: QPA »

wojtek niewiem ale jak masz na rower za kilka tysiecy to na auto sprowadzone bys miał tymbardziej!! jakiesgos eskorta czy golfa to naprawde za smieszne pieniądzxe mozna wyrwac i TANIEJ niz napewno niz wiekszosc rowerów!! wiec jakbys chcial to bys auto mial bez problemu w wieku 16 lat:p
www.ROMED.pl lamusy!
Dawid
Kontakt:

Post autor: Dawid »

Widze że się w temacie nie orientujecie. Mam w klasie kumpla który od tych wakacji wyrobił sobie te prawko. Potrzebował je bo bierze udział w amoatorskich wyscigach samochodowych (legalnych). Prawko wyrabia się bodajże w Łodzi. Nie trzeba jeżdzić z jakimś tam opiekunem bo to byłby bezsens. O ograniczenie jest takie że auto musi mieć do 550kg (lub coś takiego) Takim autem może być przerobiony maluch na dwuosobówke. Mój kumpel tak przerobił, musiał go porządnie wyczesać z niepotrzebnych rzeczy i wyjebać tylne siedzenia. Jak będzie maiał 18 lat to tylko sobie pójdzie zdać praktykę na dużym aucie i ma już zwykła kat. b. Fajna rzecz takie prawko. Kumpel w tych wyściagach nawet zajmuje czołowie miejsca, a jest tam najmłodszy.
Pozdro
Ja tylko jeżdze
dualboy
Kontakt:

Post autor: dualboy »

Smart jest mały i pasuje do wymogów :D
cza by porozmawiać z rodzicami :D :D :D ]

joke
A tam
Rafał(olsztyn
Kontakt:

Post autor: Rafał(olsztyn »

Hmmm z tego co mi wiadomo to prwako od 16 jest mozliwe jush dawno, ale nie na kategorei B tylko B1(ale cholera wie czym sie rozni, chyba pojemnoscia silnika i waga samochodu-napewnoi tym).
zelek.um
Kontakt:

Post autor: zelek.um »

interesowałem się tym i dość dużo szukałem i byłem o mały włos kombinowania tego autka ale nie opłaca się...
po 1 trzeba 2 razy zdawać prawo jazdy raz na b1(na pojazdy 3 lub cztero kołowe o masie własnej nie przekraczającej 550kg) drugi na b (czyli zwykłe prawko)
po 2 z atem ciężko smart ?? waży ok 550 kg ale to gówno i kosztuje ok 20-30tyś zł wiadomo można przerobić malucha b waży z 600kg ale po co... tyle zabawy??
po 3 ogólne koszty 2x płacić za prawko po 1500zł + smart czy nawet maluch czy może colo(taki przerobiony maluch http://www.colo.interkontakt.com.pl/auto_colo.htm )
po 4 co to za przyjemność jeździć autem prawie z papieru lub plastiku

lepiej kupić dobry rower
EXE i nic więcej :]
Dejv_d3
Kontakt:

Post autor: Dejv_d3 »

ja honde civic 3d albo 5d

a prawko od 16 ..... nie bo bedzie masakra
Pi3tr0
Kontakt:

Post autor: Pi3tr0 »

z tego co wiem to ma byc tak ze musisz jezdzic z osoba ktora ma prawo jazdy minimum 3 albo 5 lat niewazne jakim samochodem gdy zlamiesz przepisy i psy to zkukaja to odbieraja ci prawko i dopiero mozesz je odzyskac jak bedziesz pelnoletni po zdaniu jeszcze raz prawka;/
ARTZABUJCA
Kontakt:

Post autor: ARTZABUJCA »

[quote="-Przemooo-"]musisz jezdzic z prawnym opiekunem posiadajacym prawo jazdy ogolnie to juz chyba bym wolal sobie prawko a1 i jezdzic jakims motorem 125 ccm[/quote]

NO WĄŁSNEI MAM 125 scigacza ale chce samochód zeby mózc tez w zime jezdzic !! Np corrado albo civic albo golfa 3 GTI . CZEMU wojtazx15 miało by byc to smieszne co napisałem niewiem chyba niewiesz ile teraz samochody kosztuja !!! GROOOSZZZZZZZZZZEEEE. ZOBACZ W GAZECIE . jeszce poł roku i o ile ztanieją!!
GRZECZNI CHŁOPCY IDA DO NIEBA --CI GORSI MAJĄ RAJ NA ZIEMI ;-)))))))))
Paul
Kontakt:

Post autor: Paul »

Wojtazx kupic sobie może PRAWIE każy ale UTRZYMAĆ mało kto praktycznie w wieku 16 lat nikt (no moze sa wyjatki)

Kupić auto - nich bedzie 5000zł -jestes w stanie uzbierać
ALE - utrzymanie roczne (opłaty) jakieś 800zł
- paliwo (jak wiemy kosztuje cholernie duzo wlasnei)
- ubezpieczenie nie jeżeli pojazd jest na kogoś kto ma świeże prawko (nie wiem jak jest z niepełnoletnimi) to należy on do tzw "grupy ryzyka" i placi większa stawke niz normalny kierowca.
ciamek
Kontakt:

Post autor: ciamek »

No wlasnie, ciekaw jestem ilu z Was mialoby kase zeby tym samochodem jezdzic... Jestescie w stanie wydawac co tydzien 50-100 pln na same dojazdy do szkoly?

ciamek
Bkillah
Kontakt:

Post autor: Bkillah »

ciamek ma racje :P ja tam mam sliczny, szybki,sportowy samochod.. miejski zapierdalacz... ale zapierdalam do szkoly 40 km/h zeby mi spalil jak najmniej... koszty utrzymania sa bardzo duze!! ubezpieczenie, opony zimowe,letnie, remonty i wymiana czesci,... koszty koszty koszty !!

co do kategorii A1 to szit.. pojemnosc 125 i moc maksymalna 12 km... a ja mam 50 co ma 12,5 :P a jakas YZ (:D) ma 38 :D ...

a co do B od 16 lat to jestem jak najbardziej przeciw !!
www.hcfr.pl !!
QPA
Kontakt:

Post autor: QPA »

Bkillah tak szczeże ile widziałes 125tek które miały te przepisowe 12km??:D bo ja bardzo mało:D zobacz po kolei na ogłoszenia NSR Mito itp moc 25-35km a nawet wiecej;] na przykłąd. O enduor i prawdziwych korssach nie wspomne;] wiec A1 jest normalnie fajną sprawą:D tyle ze trzeba uwazać;]
www.ROMED.pl lamusy!
ODPOWIEDZ