Potrzebuje rady od praktykujacych downhillowców:) Która zdroje jest praktyczniejsza i bezpieczniejsza czy typowa dla Fox'a plastikowa i powiedzmy optycznie duza czy typowa dla SixSixOne bardziej dopasowana ale zaopatrzona w ochraniacze w strategicznych miejscach?!Bardzo bardzo prosze o wszelkie opinie i wlasne doświadczenia ze zbrojami!!!Pozdrawiam
Ze Zdroi to polecam Kudowe Zdrój albo Żywiec Zdrój. Gdybym byl w stanie to kupilbym 661 defender II, zadne lite'y bo nie maja zolwia. A zbroje fox'a nie wiem czemu wydaja mi sie dosyc kruche.
Znaczy wiesz w tzw Buzzerach (plastikach) jezdza nawet w moto crossie kiedys widzielm filmik jak kolesia ktory mial takie cos przygniotl Quad (taki motocykl cztero kolowy) uderzyl mu w kregoslup koles wstl otrzepal sie noi nic mu sie nie stalo :P
Z drugiej strony wiesz na rowerze nie ma az takich udzerzenin a zbroja siatkowa mniej krepuje ruchu noi wiekszasc startujachych w DH uzywa siatek i zyja :] podomnie w 4x :]
Slyszalam że plastiki też są wygodne i specjalnie nie utrudniają zjazdów ani ruchu, wydają sie byc bardzie "przewiewne":P i to ze nie przylegaja tak bardzo do ciala daje wrazenie (nie wiem czy sluszne) lepszej amortyzacji!