Jak zrobić pierwszą hopkę?

<Marcin11>
Kontakt:

Post autor: <Marcin11> »

posłuchaj wujka z sztywnym homemade ;]

NIe wiem czy sie opłaca do hopki 50 cm robić zeskok bo to jest po prostu za mało. Jak tak do 80 dojdzie to trzeba ale z 50 to raczej na płaskie i bedzie dobrze. Mam sztywniaka 20 kg zero amorów etc. i da sie 80cm "skoczyć" chociaż gorzej jak przód w dół pociągnie to wtedy chroń Panie aby ziemia była twarda bo jak jest miekko to sie "wbić" można i zaliczyć morda-landing. Co do materiału to darnie z trawy rlz przy tej wielkości (do 1m ;]) kopiesz takie na 2-3 szerokości szpadla prostokąty, co każde pietro z darni przysypujesz ziemia i git na poczatek moze być.
pozdro.

P.S. Przed skokiem bądź rozluźniony i chciej skoczyć i sie nie bój bo z tej wysokości to wątpie żeby po glebie poza sińcem i obdarciem nic poważniejszego ci sie nie stanie, no chyba że masz talent ;]

Pozdro
BikerBo
Kontakt:

Post autor: BikerBo »

rzrup sztolik i potem rególój kłontami wybłića i płedkościom najarzda i idż nejlapiej terarz kłupa jesztes
Bender
Kontakt:

Post autor: Bender »

ej, poza tym z tego co czytam to pierwsza hope juz zrobiles. ale to tak na marginesie...
SPRZEDAM - swinger6, 9.5 x 3.0 sprezyna 450, stan bdb! Monster 03, stan bdb, 1800 zl
Xys
Kontakt:

Post autor: Xys »

zdecentrowanie kół po 50cm... mniejsza z tym. Znajdź ziemie, ale nie taki sypki piasek, i raczej na odludziu bo tak to nie się rozwali tylko ktoś rozwali
nie ma że boli... gg 1284889
kapix
Kontakt:

Post autor: kapix »

dzięki za rady. macie jakieś fajne sposoby na progi ?sam zrobiłem z dwa jeden z drewnianej skrzyni eypełnionej ziemią a w dzugim położyłem deską na murek. macie może jakieś lepsze sposoby??
HWD.P
ODPOWIEDZ