ILE wytrzyma A-ZONE?
[b]MaxDamageDA[/b] czyli rowery do dh są lekkie? Nawet z tymi deemaxami i dorado. Przeciez taki bike będzie podchodzic pod 20 kg.
Aha i jeszcze jedno, Ty masz chyba dangerous mike z monsterem, tak? I co czy amor masz taki twardy że się ugina dopiero jak zjedziesz z krawężnika?
Nie żebym się czepiał, tylko po prostu jestem ciekawy i lekko zdziwiony.
Aha i jeszcze jedno, Ty masz chyba dangerous mike z monsterem, tak? I co czy amor masz taki twardy że się ugina dopiero jak zjedziesz z krawężnika?
Nie żebym się czepiał, tylko po prostu jestem ciekawy i lekko zdziwiony.
-
- Kontakt:
-
- moderator
- Kontakt:
hi men tak rowery do dh sa bardzo lekkie, one nie sa to skakania tylko do zapierdalania, musza szybko przyspieszac, szybko hamowac, dobrze sie prowadzic i wybierac ptasie gowna na trasie, dlatego tez maja miekko ustawione zawieszenie(na dropach to dobija...) dobry rower dh nie wazy wiecej niz 16kg.
rowery do fr maja byc wytrzymale, miec duzo skoku i miec dosc twarde zawieszenie zeby nie dobijalo
max ma wlasnie tak ustawione wszystko, twardziutko
rowery do fr maja byc wytrzymale, miec duzo skoku i miec dosc twarde zawieszenie zeby nie dobijalo
max ma wlasnie tak ustawione wszystko, twardziutko
-
- Kontakt:
Ja powiem tylko tyle Kolega mial to ramke no i niestety byl to niewypał, ramka moim zdaniem nie nadaje sie do "double crown" amortyzatorow bo ma za szeroko glowke i za słaba .Jemu oczywiscie pekła. Ramka ogolnie ma malo skoku i nie najlepiej chodzi. Kolejny mankament to glowne lozysko ktore jest strasznie lipne, bardzo szybko ładpie luzy i wypade srednio na 2miesciace albo czesciej. na koncu uzytkowania itak skatowanej juz ramki koledze pekl wachacz i teraz rama bez dapmera jest warta tyle ile aluminum w skupie. Tragedia
w marcu bedzie 3 lata mojego azona i wszystko jest spoko. na lozysku pojawily sie minimalne luzy. Mam z przodu 2 polke 180mm up side down i jeszcze jej nie urwalo. Nie mowie ze azony sa najlepsze i nie pekaja bo widzialem pare rozwalonych. Nie oszczedzam swojego ale jestem lekki 65kg wiem moze dlatego tak dobrze sie trzyma. A co do ograniczenia skretu to przeskadza mi to w wstawianiu go do garazu no i xupa dobrego sie nie zrobi:) jezeli ktos chce koniecznie fula to za ta cene mysle ze nic lepszego nie kupi(nowego oczywiscie)
Let's Ride!!!!!
A-zone to kopia RB Bandit FR... jednak kopia nieudana, rozni sie drobnymi szczegolami i jakoscia wykonania. Widzialem spoooro popekanych, pospawanych Azonow. Jest to ramka zdecydowanie do lekkiego FR lub lekkiego goscia. Wiadomo ze wszystko mozna rozwalic, jednak RB trzymaja sie jak glupie i malo komu to sie udalo. A A-zony niestety sie sypia dosc czesto. Ale moze za te cene warto zaryzykowac???
ciamek
ciamek
na tej ramie to se mozna fajny fun bike złozyć, ale zeby poszalec na wiekszych hopach , dropach , zjazdach itp to trzeba pomyśleć o czymć mozniejszym, glupio nie wygląda ale nie jest zbyt masywna, ma zrąbaną geometrie i dziwnie sie zachowuje wahacz przy szybkim zjeździe po nierównościach, widzialem jak to wygląda , nie jest to zbyt komfortowa ramka , chyba ze ktos nei zwraca uwagi na to i wali ze wszystkiego co sie da dpokóki nie pęknie:] dwupolki bym nie pakował w to , to jest do max 130cm skoku, a tak w góle po co ci full :D kup se mocnego sztywniaka i jebnij mocna dwupolke, 3 metrowe dropy ida jak miód i wcale nie czuc dojebania o glebe:] oczywiscie to zalecy jak kto jeździ , od techniki, umiejętnosci itd...pozdro!:D
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=360200