ILE wytrzyma A-ZONE?

hi men
Kontakt:

Post autor: hi men »

[b]MaxDamageDA[/b] czyli rowery do dh są lekkie? Nawet z tymi deemaxami i dorado. Przeciez taki bike będzie podchodzic pod 20 kg.

Aha i jeszcze jedno, Ty masz chyba dangerous mike z monsterem, tak? I co czy amor masz taki twardy że się ugina dopiero jak zjedziesz z krawężnika?

Nie żebym się czepiał, tylko po prostu jestem ciekawy i lekko zdziwiony.
bad

Post autor: bad »

ej no kurrwa czmu ta rama nie chce pekanac ? a w **** juz niby polamanych jest
-Przemooo-
Kontakt:

Post autor: -Przemooo- »

hi men rowery do dh waza okolo 16 kg do fr waza okolo 20 -25 tak mi sie wydaje ...
http://przemooo.pinkbike.com/album/photos/
allied

Post autor: allied »

hehehe zaden pojnt nie pekl ehhhe dobre najwyze sie przelamal hehhehe
rzycje rzycje jest now-elo
quake
moderator
Kontakt:

Post autor: quake »

hi men tak rowery do dh sa bardzo lekkie, one nie sa to skakania tylko do zapierdalania, musza szybko przyspieszac, szybko hamowac, dobrze sie prowadzic i wybierac ptasie gowna na trasie, dlatego tez maja miekko ustawione zawieszenie(na dropach to dobija...) dobry rower dh nie wazy wiecej niz 16kg.

rowery do fr maja byc wytrzymale, miec duzo skoku i miec dosc twarde zawieszenie zeby nie dobijalo
max ma wlasnie tak ustawione wszystko, twardziutko
KuMiK
Kontakt:

Post autor: KuMiK »

A-Zone ma jedną wielką wade - ta gruba dolna rura. Jak wsadzicie dwupółke to naprawdę skręt sobie ograniczycie. Dlatego fabrycznie montują jednopółkowe amory. Poza tym dziwne się na tym jeździ, przynajmniej jak na trochę usiadłem na to.
Bender
Kontakt:

Post autor: Bender »

i na chvj ten skret komu? rowerem sie nie trzeba bawic w parkowanie itp...
SPRZEDAM - swinger6, 9.5 x 3.0 sprezyna 450, stan bdb! Monster 03, stan bdb, 1800 zl
wielki i zly
Kontakt:

Post autor: wielki i zly »

ja powiem tak, gdyby nie byly dobre te ramki, to by nie jezdzil jakis tam team na nich nie pamietam jaki, poza tym te ramki sa wyje**** i koniec duzo wytrzymuja i sa ladne:P, a jesli kto ma cos do pointow, to maroblem bo to sa najlepsze ramki do 700 zl no i tyle.
hi men
Kontakt:

Post autor: hi men »

nie no ja rozumiem, że rower do dh ma być jak najlżejszy. Tam przecież liczą się ułamki sekund. Miałem tylko pytanie do Maxa czy faktycznie tak ma twardo monstera ustawionego.
ciamek
Kontakt:

Post autor: ciamek »

O jakich ramach do 700 pln teraz piszesz???

ciamek
t_jaworze
Kontakt:

Post autor: t_jaworze »

Ja powiem tylko tyle Kolega mial to ramke no i niestety byl to niewypał, ramka moim zdaniem nie nadaje sie do "double crown" amortyzatorow bo ma za szeroko glowke i za słaba .Jemu oczywiscie pekła. Ramka ogolnie ma malo skoku i nie najlepiej chodzi. Kolejny mankament to glowne lozysko ktore jest strasznie lipne, bardzo szybko ładpie luzy i wypade srednio na 2miesciace albo czesciej. na koncu uzytkowania itak skatowanej juz ramki koledze pekl wachacz i teraz rama bez dapmera jest warta tyle ile aluminum w skupie. Tragedia
bad

ALE KURRWA TYP, co za kurrwa ulomy, po 2 miesiacach lozysko pada, ale kurrwa debile nie no kurwa przegiecie
heh
Kontakt:

Post autor: heh »

w marcu bedzie 3 lata mojego azona i wszystko jest spoko. na lozysku pojawily sie minimalne luzy. Mam z przodu 2 polke 180mm up side down i jeszcze jej nie urwalo. Nie mowie ze azony sa najlepsze i nie pekaja bo widzialem pare rozwalonych. Nie oszczedzam swojego ale jestem lekki 65kg wiem moze dlatego tak dobrze sie trzyma. A co do ograniczenia skretu to przeskadza mi to w wstawianiu go do garazu no i xupa dobrego sie nie zrobi:) jezeli ktos chce koniecznie fula to za ta cene mysle ze nic lepszego nie kupi(nowego oczywiscie)
Let's Ride!!!!!
EDDIE
Kontakt:

Post autor: EDDIE »

t_jaworze ja jestem chetny kupna tego azona. Powiedz za ile gg: 3008449
http://www.pinkbike.com/photo/4852398/
bad

tak kurwa im mow to ci powiedza ze ja polamiali po skoku z kraweznika
ciamek
Kontakt:

Post autor: ciamek »

A-zone to kopia RB Bandit FR... jednak kopia nieudana, rozni sie drobnymi szczegolami i jakoscia wykonania. Widzialem spoooro popekanych, pospawanych Azonow. Jest to ramka zdecydowanie do lekkiego FR lub lekkiego goscia. Wiadomo ze wszystko mozna rozwalic, jednak RB trzymaja sie jak glupie i malo komu to sie udalo. A A-zony niestety sie sypia dosc czesto. Ale moze za te cene warto zaryzykowac???

ciamek
groochas
moderator
Kontakt:

Post autor: groochas »

U mnie pierdolnela główka po tym jak przelecialem nieco stairgapa i spadlem na przod... wstawilem w tespie 2 wzmocnienia (rok temu) i do tej pory jezdzi. Teraz przyszla pora na wymiane lozysk. Nie wie ktos w jakiej to cenie jest ??
Zieba
Kontakt:

Post autor: Zieba »

na tej ramie to se mozna fajny fun bike złozyć, ale zeby poszalec na wiekszych hopach , dropach , zjazdach itp to trzeba pomyśleć o czymć mozniejszym, glupio nie wygląda ale nie jest zbyt masywna, ma zrąbaną geometrie i dziwnie sie zachowuje wahacz przy szybkim zjeździe po nierównościach, widzialem jak to wygląda , nie jest to zbyt komfortowa ramka , chyba ze ktos nei zwraca uwagi na to i wali ze wszystkiego co sie da dpokóki nie pęknie:] dwupolki bym nie pakował w to , to jest do max 130cm skoku, a tak w góle po co ci full :D kup se mocnego sztywniaka i jebnij mocna dwupolke, 3 metrowe dropy ida jak miód i wcale nie czuc dojebania o glebe:] oczywiscie to zalecy jak kto jeździ , od techniki, umiejętnosci itd...pozdro!:D
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=360200
Bender
Kontakt:

Post autor: Bender »

lozyska sa za niecale 10zl/sztuka , 6902rs albo 6902z
SPRZEDAM - swinger6, 9.5 x 3.0 sprezyna 450, stan bdb! Monster 03, stan bdb, 1800 zl
ODPOWIEDZ