Author, Fishbone, czy Wellego ???
Author, Fishbone, czy Wellego ???
Witam! Zamierzam składać rower do streetu i nie wiem jakie pedały wybrać.
Interesuja mnie Author APD-F59 , Fishbone Bite ME, i Wellego.Wszystkie maja podobne ceny (ok, 60zł), ale które są najlepsze ?? Interesują mnie wasze doświadczenia z nimi, a nie to co o nich słyszeliście. Z góry dziękuję !!
Interesuja mnie Author APD-F59 , Fishbone Bite ME, i Wellego.Wszystkie maja podobne ceny (ok, 60zł), ale które są najlepsze ?? Interesują mnie wasze doświadczenia z nimi, a nie to co o nich słyszeliście. Z góry dziękuję !!
http://www.pinkbike.com/photo/1254584/
normalnie o tej porze wożę się na dworze
normalnie o tej porze wożę się na dworze
na authorach jezdzilem i bylo OK fajnie trzymaly tylko jakos piny gubilem;) i lakier schodzil tera jezdze na dabombach i jak dlamnie duzo lepsze. a co do wellgo to kumpel na nich jezdiz i jak bym mial wybierac miedzy authorami a wellgo to bral bym wellgo bo piny nie wypadaja i lakier nie schodzi tak jak w authorach.
http://alek.pinkbike.com/album/haldy-2008/
nie jeździłem na tych wellgo, authory są słabe moim zdaniem, szybko się wycierają, ale mają wymienne piny [chyba mówimy o tych samych?? czy nie??]
fishbony miałem, ma moich dwóch kumpli, są niezłe, ale nie mają wymiennych pinów. teraz też przymierzam się do kupna jakichś i kupię chyba ns pancake za 79 zeta model 2004 oczywiście
fishbony miałem, ma moich dwóch kumpli, są niezłe, ale nie mają wymiennych pinów. teraz też przymierzam się do kupna jakichś i kupię chyba ns pancake za 79 zeta model 2004 oczywiście
Na Authorach nie jezdzilem, Fishbony mialem - strasznie masywne, kilka x konkretnie rozwalilem sobie piszczel, uwazam ze pedaly bardzo konkretne ale slabo noge trzymaja, ja mialem je ok 3-4 lat i juz sie konkretnie zjechaly. Wellgo aktualnie takie mam, waga przyzwoita wykonanie calkiem calkiem , lapia luzy ale mozna je zredukowac, co do trzymania to przecietnie, nie jest zle ale dobrze wcale, mysle ze po wkreceniu normalnych najzwyklejszych srubek bedzie znacznie lepej. Jak narazie najlepiej moim zdaniem trzymaja NSX ze standardowymi pinami. Z tych 3 ktore podales kupilbym sobie Wellgo, wykrecil piny i wkrecil w ich miejscach normalne sruby, bo przeciez duzym + jest to ze piny przechodza przez pedal na jego obrzerzach a nie wkrecasz ich z gory.
n0 ridE n0 fUN
-
- Kontakt:
biez wellgo... mam je ok rok(rower stoi na balkonie), nie maja zadnych luzow, piny tez sie trzymaja, nie piszcza(jak to ktos mowil), genialnie trzymaja noge i wogule nie ma z nimi problemow poza jednym : sa bardzo "krwiozercze" , raz noga zachaczysz to masz ja do wymiany :D, wiec warto by tezz w ochraniacze zainwestowac(pedaly takie czy inne, ochraniacze sa bez wzgledu potrzebne)....