No wlasnie, amorek jak w opisie '01 [; ...
Olej wylatuje z miejsca conajmniej dziwnego, a mianowicie pomiedzy korona a goleniami dolnymi jest taka mala szczelina [laczone] i wlasnie z niej :|
Moze ktos juz mial taki problem, uszczelki strzelily?
Poki co nie mam czasu zeby go rozebrac i obadac, a moze ktos juz mial podobna sytuacje.
Pozdrawiam
a może raczej goleni i bustera ?? bo to by było wytłumaczalne. jak golenie górne i korona to też, ale korona z goleniami dolnymi ?? to może Ty masz sztywny iwdelec ?? :D:D
one sa klejone z tego co pamietam ...
booster + golenie dolne + drop outy
jak wykreciles sruby od v-brejkow to sie rozłączylo
ale moze byc tez tak ze niekotre modele pocily sie wlasnie na tych łączeniach głownie na sklejeniu goleni z boosterem
[s]
SANTA CRUZ JACKAL
na części
www.skocz.pl/Rower4sale
No on nie jest w calosci rozbieralny ... podkowa jest "przyklejona" do goleni dolnych wlasnie.
W takim razie co z tym zrobic? ;/ Bo chyba juz oleju nie mam :D ...
Niczego nie odkrecalem ;/ Wczesniej bylo ok :(
ja mam wkrencone te sruby od v brake (bo jezdze na v )
i ten koles od którego kupilem muwil ze klej mugl puscic i zebym go rozebral i sklejił jakims loctie i bendzie w porzo
Hard Core Białystok :D
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=362141
mialem to samo w Z4 po wykreceniu pivotow (okazalo sie ze calosc trzyma sie tylko na nich). pomogl gumowy mlotek - dobilem tak zeby szpara zostala jak najmniejsza i skrecilem pivotami. pocil sie pozniej troszke na 1 goleni ale nic nie cieklo.
polecam dokladnie to samo, ewentualnie jezeli szpara jest duza mozesz dac troche teflonu hydraulicznego i dopiero pozniej dobic - powinno lepiej uszczelnic.
[b]Kat[/b]"Nie podoba mi sie teraz jego praca, wczesniej chodzil maselko :D
W sobote moze rozbiore i zobacze w czym tkwi problem :/" ej ale w tą sobote są święta już[sobota to pierwszy dzień świąt]!!!!<jupi> a w swięta to sie siedzi przy stole i opycha ciastem a nie rozkręca rower:D